Nu skal Life-Science for alvor være med til at vækste Danmark

Med et nyt initiativ på en række udvalgte indsatsområder vil regeringen nu være med til at sparke gang i et dansk Life-Science eventyr. Til fordel for såvel dansk økonomi og velfærd som et attraktivt eksportmarked.

Ny app gør det nemt for seniorer at holde kontakten – uden teknisk besvær

FLINK app’ens enkle design gør det nemt for bedsteforældre, børn og børnebørn at dele hverdagsøjeblikke. Tre unge iværksættere fra Aarhus bygger bro over kommunikationskløften mellem generationerne.

Lad intelligente hjælpemidler understøtte dig i din hverdag

Forestil dig en spændende ny højteknologisk verden, hvor vores traditionelle hjælpe­midler og velfærdsteknologier til pleje og selvhjulpenhed bliver mere og mere intelligente med sensorer, der opsamler data om deres funktioner og brug

Man bliver ikke gammel af at blive ældre

Når der er knas med hoften eller knæet, og mobiliteten bliver nedsat, hjælper rollatoren med til at sikre, at man ­fortsat kan komme omkring. Men for mange ældre bryder en rollator med selvopfattelsen af at være et raskt og aktivt ­menneske, og man kan pludselig føle sig meget gammel.

Kommunerne tøver stadig med velfærdsteknologi­

Praktisk indførsel af velfærdsteknologi er stadig en barriere i kommunerne, viser ny undersøgelse fra Teknologisk ­Institut, CareNet og Danish.Care – branchen for hjælpemidler og velfærdsteknologi.

Velfærdsløsninger til gavn for mennesker og samfund – potentialet ­indfries samspil mellem offentlig og privat

I Danish.Care – Branchen for hjælpemidler og velfærdsteknologi arbejder vi målrettet på at sikre udviklingen af nye og innovative velfærdsløsninger, der kan bidrage til at optimere den enkelte borgers liv i et sammenhængende sundhedsvæsen, hvor borgeres individualitet er i centrum.

”Nu kan vi ikke vente længere på, at borgere kan se alle sundhedsdata ét sted”

Sundhed.dk har sat sig et højt og vigtigt mål for fremtidens velfærd: Borgere i Danmark skal kunne se alle sundhedsdata samlet ét sted.

Vores data er uundværlige for fremtidens velfærd

Der er ingen tvivl om, at big data, kunstig intelligens og machine learning vil være med til at effektivisere fremtidens velfærdssektor. Men for at Danmark for alvor kan få gang i udviklingen, er der brug for en fælles dansk cloud, hvor vi kan kombinere de eksisterende kliniske data med dem, der opsamles af borgerne.

Robotter hjælper borgeren

Det offentlige tager i stigende grad velfærdsteknologi, som f.eks. robotstøvsugere, til sig. Det frigiver ressourcer og giver borgerne en bedre personlig service, samt sikrer at opgaver som støvsugning udføres løbende

Leverandører om samarbejde: Vi skal turde ruske i hinanden

To af Danmarks største velfærdsleverandører efterlyser nysgerrighed på tværs af den offentlige sektor og den private. Hvis vi lærer af hinanden, kan vi styrke medarbejder­trivslen og skabe en bedre velfærd, lyder det.

Velfærdsambitionerne står i kø – Lad os indfri dem sammen

Nysgerrighed mellem den private og offentlige sektor. Det er hovedbudskabet i artiklen ”Vi skal turde ruske i hinanden”, hvor to af Danmarks største velfærdsleverandører, OK-fonden og Altiden, fortæller om, hvordan de er lykkedes med at nedbringe sygefraværet.

Fremtidens rengøring skal være uden rengøringsmidler

Ifølge professor Hans Jørn Kolmos er god hygiejne det fundament, som hospitalerne hviler på. Men når mellem hver 7. – 10. patient pådrager sig en infektion under indlæggelse, er der råd i fundamentet. Professoren efterlyser en national strategi.

Hvis hygiejnen er dårlig, er fundamentet råddent

Ifølge professor Hans Jørn Kolmos er god hygiejne det fundament, som hospitalerne hviler på. Men når mellem hver 7. – 10. patient pådrager sig en infektion under indlæggelse, er der råd i fundamentet. Professoren efterlyser en national strategi.

Aalborg imødeser fremtidens udfordringer med sindsro

Med et skarpt fokus på teknologi, tværsektoriel forståelse og en problemorienteret tilgang er kandidaterne fra Institut for Medicin og Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet klar til fremtiden.

Sundhedsuddannelserne bør opruste på det teknologiske område

Fremtidens sundhedssektor vil være præget af avancerede teknologiske løsninger. Men alt for få nyuddannede har kompetencerne i orden, siger lægelig direktør på OUH