DLBR og SEGES Innovation indgår i partnerskab med Copenhagen Fintech

Dansk landbrug er allerede godt i gang med at blive digitaliseret, men potentialet er stadig stort. Særligt inden for finansiel teknologi går udviklingen stærkt, og derfor indgår DLBR, SEGES Innovation og Copenhagen Fintech i et nyt partnerskab.

Regeringens cybersikkerhedsstrategi bør inddrage de private sikkerhedsfirmaer

Behovet for at sikre især de små og mellemstore virksomheder mod it-trusler er akut, og regeringen har netop øremærket 270 mio. kr. til en ny cybersikkerhedsstrategi, hvor en del af beløbet er øremærket SMV’erne. I flere brancheorganisationer mener man imidlertid at strategien er konkurrenceforvridende, og at de private sikkerhedsfirmaer i langt højere grad skal på banen.

Bedre køling sparer energi og giver større kapacitet

Da Danmarks Tekniske Universitet skulle moderne sit datacenter, benyttede man samtidig lejligheden til at installere et nyt kølesystem fra Vertiv. Det lever både op til DTU’s ambitioner om bæredygtighed og giver bedre udnyttelse af serverne.

5G er fremtidens bæredygtige teknologi

På trods af et højere energiforbrug er 5G sammenlignet med 4G langt mere bæredygtig. Optimeret teknologi er i sidste ende udslagsgivende for det miljømæssige regnestykke, men hele den bagvedliggende kommunikationsmæssige infrastruktur skal understøtte teknologiskiftet.

God it-sikkerhed er et spørgsmål om virksomhedens eksistens

Danske virksomheder er udmærket klar over vigtigheden af god it-sikkerhed. Hovedparten har da også investereret i en løsning, der kan hjælpe dem til at opnå dette - men en stor del anvender den ikke optimalt. Mange virksomhedsledere og deres it-ansvarlige har ganske enkelt givet op i den evige kamp mod de it-kriminelle.

Fremtiden ser lys ud for små og mellemstore nordiske virksomheder, viser Azets’ første SMV-barometer

Da Europa lukkede ned sidste år, trådte regeringerne til for at støtte virksomhederne under pandemien. De små og mellemstore virksomheders syn på situationen er derfor en væsentlig indikator for den økonomiske tillid, nu hvor vi er på vej ud af den værste del af pandemien og de vidtrækkende begrænsninger.

Virksomhedens it-sikkerhed er bestyrelsens ansvar

Bestyrelsen har det overordnede og endelige ansvar for at passe på selskabets aktiver og at sikre værdiskabelsen. COVID-19 har accelereret betydningen af at være på forkant med digitalisering og cybersikkerhed. Microsoft 365 og timengo hjælper dem godt på vej.

Forretningskritiske beslutninger skal træffes på et splitsekund

Den digitale transformationsproces i de danske virksomheder er for alvor kommet op i gear - eller burde i hvert fald være det - og ledelsen skal være parat til at kaste høj grad af risikovillighed ind i processen.

Alle virksomheder er lige når det gælder it-sikkerhed

Cloudteknologi gør det i dag muligt for alle virksomheder uanset størrelse at opnå samme grad af it-sikkerhed. Processen er så at sige blevet demokratiseret, så alle virksomhedsledere kan sove roligt om natten. Takket være Microsoft 365 og timengo Advisory Service.

Identitetstyveri sker gennem virksomhedens digitale hoveddør

I mange virksomheder har man fuldstændig mistet overblikket over it-sikkerheden. Ofte er der ikke styr på selv elementære procedurer som f.eks. medarbejder log-in, og dermed står døren på vid gab for de it-kriminelle. Microsoft 365 og Azure løser effektivt den udfordring.

Svenskerne har gjort det længe – og nu er danske SMV’er godt på vej

Likviditet: Krisen i 1990’ernes Sverige, fik stort set alle landets virksomheder til at omfavne ­fakturakøb og dermed opnå langt bedre ­likviditet. Nu er det samme ved at ske i Danmark, hvor SMV’erne ser fakturakøb som en effektiv vej til vækst.

SMV’er undervurderer vigtigheden af IPR

Ifølge EU-Kommissionen er kun ni procent af SMV’erne opmærksomme på at beskytte deres immaterielle ­rettigheder. Det er alt for få og kan få store konsekvenser for virksomhederne, lyder det fra bl.a. Dansk Industri og ­rådgivningsfirmaet Plougmann Vingtoft.

Skærmen gør små virksomheder store

Med corona-krisen holder vi digitale ­møder som aldrig før. Vi vinder og servicerer vores kunder online og over telefonen. Og det giver de mindre virksomheder en unik mulighed, de skal gribe nu: Foran skærmen er det ikke størrelsen af hovedsædet, der tæller, men passionen for at hjælpe kunderne, siger Jakob Munk Nielsen fra Voxogo.

Trykprøvningen er indtil videre bestået

Truende konkurser og masseafskedigelser afbødes af hjælpepakker og samfundssind. Trods det er Danmarks SMV’er midt i en eksistenskamp, der ikke har set sin mage siden Anden Verdenskrig, lyder det fra Dansk Industri.

Likviditet til at vokse

Mens SMV’erne arbejder hårdt med fokus på kerneforretningen og resultater her og nu, oplever mange desværre udfordringer med likviditet og kapital til vækst. Årsagen kan være lange betalingsfrister, kapital bundet i aktiver, ­sæsonudsving eller behov for investering i udvikling. Svea Finans A/S træder til, hvor bankerne ofte siger nej, og ­sikrer både hurtig afklaring og hurtig levering af kapital.