Sponsoreret af timengo

God it-sikkerhed er et spørgsmål om virksomhedens eksistens

Danske virksomheder er udmærket klar over vigtigheden af god it-sikkerhed. Hovedparten har da også investereret i en løsning, der kan hjælpe dem til at opnå dette – men en stor del anvender den ikke optimalt. Mange virksomhedsledere og deres it-ansvarlige har ganske enkelt givet op i den evige kamp mod de it-kriminelle.

”Mange danske virksomheder anvender Microsoft 365, og det er faktisk en platform, der byder på god og integreret it-sikkerhed. Men det kan være en kompleks affære at få sat alle parametre rigtigt, så mange virksomhedsledere og deres it-ansvarlige giver ganske enkelt op”. Det siger Martin Lundsgaard, der er partner og Chief Technology Officer i it-sikkerhedsvirksomheden timengo.

Han påpeger dermed det paradoksale i, at virksomhederne har betalt for en ydelse, de ikke anvender fuldt ud. Han understreger endvidere, at it-sikkerhed kræver en dynamisk og varig indsats, hvis virksomheden skal være klar til kamp mod de it-kriminelle. Derfor har timengo lanceret servicen Advisory Service, der både sørger for, at Microsoft 365 altid er opdateret, og alle parametre er indstillet optimalt.

Se også: On-demand webinar: IT-sikkerhed i SMV’erne

Det komplekse kan gøres enkelt

I sidste ende handler it-sikkerhed om virksomhedens eksistens og overlevelse, men med Advisory Service, sammen med Microsoft 365, er alle virksomheder, store som små, sikret samme høje grad af sikkerhed. Martin Lundsgaard sammenligner det med at tage en våddragt på. Det er ikke nok i sig selv – man skal også sørge for, at dragten er tæt. Hvis det er tilfældet, kan såvel CEO som CTO til gengæld sove roligt om natten.

I bund og grund handler det om at gøre komplekse udfordringer enkle, men Martin Lundsgaard er godt klar over, at mange små og mellemstore virksomheder ikke har hverken de fornødne ressourcer eller den fornødne kompetence til at gennemskue trusselsbilledet. Den værdi, som timengo kan tilføre kunderne, skal derfor findes i at kunne formidle Microsofts teknik i form af aktiv sikkerhed og øjeblikkelige opdateringer.

Få lavet en præcis risikovurdering

Virksomhedernes udfordring genkendes af chefkonsulent i Dansk Erhverv, Christian von Stamm. Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for 18.000 virksomheder, hvoraf mange er fra netop SMV-segmentet, og set med de briller på, er det ekstremt vigtigt at gøre mest muligt for at sikre virksomhederne. I sidste ende er det jo konkurrenceevne og måske endda virksomhedernes liv, der er på spil.

Vi må erkende, at der ikke er noget nyt i risikoen for at opleve en sikkerhedsbrist. Truslen har været der i mange år og vil være der i mange år endnu. Det er blot karakteren af truslerne, der ændrer sig over tid
Christian von Stamm, Dansk Erhverv

Vigtigt med en god rådgiver

”Den betragtning er jeg meget enig i. Det er jo ikke alle data i en virksomhed, der er lige vigtige, så derfor gælder det om have det overblik, som sikrer, at der sættes ind de rigtige steder”, føjer Martin Lundsgaard til. Han og Christian von Stamm er yderligere enige om en anden vigtig ting, nemlig at virksomhederne drager en rådgiver ind i problemstillingen. Martin Lundsgaard siger videre:

Jeg vil tillade mig at anvende begrebet bevidst inkompetence. Det dækker over, at mange virksomhedsledere udmærket er klar over risikoen for at blive angrebet – de aner bare ikke, hvad de skal stille op. På den ene side er det for mange af de små og mellemstore virksomheder økonomisk uoverskueligt at ansætte en sikkerhedsekspert, og på den anden side ved de ikke, hvordan de skal håndtere den løsning, de har købt
Martin Lundsgaard, timengo

Kend egne begrænsninger

Som repræsentanter for henholdsvis brancheorganisation og sikkerhedsvirksomhed, der møder virksomhedernes it-sikkerhedsmæssige udfordringer i øjenhøjde, har både Christian von Stamm og Martin Lundsgaard oplevet den situation, at ledelsen ganske enkelt har kastet håndklædet i ringen. Opgivelse og frustration er således to af de typiske argumenter, de møder, når en virksomhed er kommet helt derud, hvor den i ren og skær afmagt lader stå til.

”Men sådan behøver det altså ikke at være. Der er bestemt ikke nogen falliterklæring i at ledelsen mister det it-sikkerhedsmæssige overblik. Til gengæld er det ekstremt vigtigt at erkende den manglende kompetence og ikke mindst gøre noget ved det. F.eks. ved at indgå et partnerskab med en professionel rådgiver, der kan guide ledelsen ned ad it-sikkerhedens smalle sti”, slutter Martin Lundsgaard.

Se også: On-demand webinar: IT-sikkerhed i SMV’erne

Tags: ,
Hvad gør du for at sikre din virksomhed mod cyberangreb?

40% af de små- og mellemstore virksomheder har et kritisk lavt IT-sikkerhedsniveau

Du ved som ejer eller leder godt at et kritisk lavt IT-sikkerhedsniveau kan være en stor trussel for din virksomhed, men hvem tager egentlig ansvaret på sig i din virksomhed inden det går galt? Måske savner du et samlet overblik over jeres situation og muligheder, og så bør du investere 30 min. i dette webinar.

Her giver 2 eksperter deres indsigt i, hvad du kan gøre for at få den nødvendige hjælp og i de rigtige værktøjer til at bygge et modstandsdygtigt IT-sikkerhedsforsvar. Enkelte greb kan få din virksomhed i den ‘grønne zone’, hvis du fx. er eksisterende Microsoft kunde.

I webinaret får du svar på:

  • Hvordan får du hurtigt skabt overblik over potentielle trusler?
  • Hvordan får du udarbejdet en handleplan?
  • Hvilke handlinger kan du med fordel aktivere i dag?
  • Hvad kan du gøre for at få den nødvendige hjælp?
  • Hvilke værktøjer kan bygge et modstandsdygtigt IT-sikkerhedsforsvar?

Tilmelding: On-demand webinar: IT-sikkerhed i SMV’erne

I webinaret møder du eksperterne…

christian-von-stramm-jonasson-dansk-erhverv

Christian von Stamm

Erhvervspolitisk Chefkonsulent,

Dansk Erhverv

 

 

 

Martin Lundsgaard

CTO & Partner

timengo