Sponsoreret af timengo

God it-sikkerhed er et spørgsmål om virksomhedens eksistens

Danske virksomheder er udmærket klar over vigtigheden af god it-sikkerhed. Hovedparten har da også investereret i en løsning, der kan hjælpe dem til at opnå dette – men en stor del anvender den ikke optimalt. Mange virksomhedsledere og deres it-ansvarlige har ganske enkelt givet op i den evige kamp mod de it-kriminelle.

”Mange danske virksomheder anvender Microsoft 365, og det er faktisk en platform, der byder på god og integreret it-sikkerhed. Men det kan være en kompleks affære at få sat alle parametre rigtigt, så mange virksomhedsledere og deres it-ansvarlige giver ganske enkelt op”. Det siger Martin Lundsgaard, der er partner og Chief Technology Officer i it-sikkerhedsvirksomheden timengo.

Han påpeger dermed det paradoksale i, at virksomhederne har betalt for en ydelse, de ikke anvender fuldt ud. Han understreger endvidere, at it-sikkerhed kræver en dynamisk og varig indsats, hvis virksomheden skal være klar til kamp mod de it-kriminelle. Derfor har timengo lanceret servicen Advisory Service, der både sørger for, at Microsoft 365 altid er opdateret, og alle parametre er indstillet optimalt.

Se gratis talkshow: IT-sikkerhed i SMV’er

Det komplekse kan gøres enkelt

I sidste ende handler it-sikkerhed om virksomhedens eksistens og overlevelse, men med Advisory Service, sammen med Microsoft 365, er alle virksomheder, store som små, sikret samme høje grad af sikkerhed. Martin Lundsgaard sammenligner det med at tage en våddragt på. Det er ikke nok i sig selv – man skal også sørge for, at dragten er tæt. Hvis det er tilfældet, kan såvel CEO som CTO til gengæld sove roligt om natten.

I bund og grund handler det om at gøre komplekse udfordringer enkle, men Martin Lundsgaard er godt klar over, at mange små og mellemstore virksomheder ikke har hverken de fornødne ressourcer eller den fornødne kompetence til at gennemskue trusselsbilledet. Den værdi, som timengo kan tilføre kunderne, skal derfor findes i at kunne formidle Microsofts teknik i form af aktiv sikkerhed og øjeblikkelige opdateringer.

Få lavet en præcis risikovurdering

Virksomhedernes udfordring genkendes af chefkonsulent i Dansk Erhverv, Christian von Stamm. Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for 18.000 virksomheder, hvoraf mange er fra netop SMV-segmentet, og set med de briller på, er det ekstremt vigtigt at gøre mest muligt for at sikre virksomhederne. I sidste ende er det jo konkurrenceevne og måske endda virksomhedernes liv, der er på spil.

Vi må erkende, at der ikke er noget nyt i risikoen for at opleve en sikkerhedsbrist. Truslen har været der i mange år og vil være der i mange år endnu. Det er blot karakteren af truslerne, der ændrer sig over tid
Christian von Stamm, Dansk Erhverv

Vigtigt med en god rådgiver

”Den betragtning er jeg meget enig i. Det er jo ikke alle data i en virksomhed, der er lige vigtige, så derfor gælder det om have det overblik, som sikrer, at der sættes ind de rigtige steder”, føjer Martin Lundsgaard til. Han og Christian von Stamm er yderligere enige om en anden vigtig ting, nemlig at virksomhederne drager en rådgiver ind i problemstillingen. Martin Lundsgaard siger videre:

Jeg vil tillade mig at anvende begrebet bevidst inkompetence. Det dækker over, at mange virksomhedsledere udmærket er klar over risikoen for at blive angrebet – de aner bare ikke, hvad de skal stille op. På den ene side er det for mange af de små og mellemstore virksomheder økonomisk uoverskueligt at ansætte en sikkerhedsekspert, og på den anden side ved de ikke, hvordan de skal håndtere den løsning, de har købt
Martin Lundsgaard, timengo

Kend egne begrænsninger

Som repræsentanter for henholdsvis brancheorganisation og sikkerhedsvirksomhed, der møder virksomhedernes it-sikkerhedsmæssige udfordringer i øjenhøjde, har både Christian von Stamm og Martin Lundsgaard oplevet den situation, at ledelsen ganske enkelt har kastet håndklædet i ringen. Opgivelse og frustration er således to af de typiske argumenter, de møder, når en virksomhed er kommet helt derud, hvor den i ren og skær afmagt lader stå til.

”Men sådan behøver det altså ikke at være. Der er bestemt ikke nogen falliterklæring i at ledelsen mister det it-sikkerhedsmæssige overblik. Til gengæld er det ekstremt vigtigt at erkende den manglende kompetence og ikke mindst gøre noget ved det. F.eks. ved at indgå et partnerskab med en professionel rådgiver, der kan guide ledelsen ned ad it-sikkerhedens smalle sti”, slutter Martin Lundsgaard.

Se gratis talkshow: IT-sikkerhed i SMV’er

Tags: ,
Gratis talkshow: IT-sikkerhed i SMV'er

Cyberangreb er desværre hverdag i dansk erhvervsliv

Øget digitalisering har givet os nye muligheder samtidig med, at cyberkriminelle har fået langt flere veje ind til virksomhedens kritiske systemer og data. Det betyder at virksomheder, også de små og mellemstore, hver dag er et potentielt offer for en sikkerhedshændelse og at IT-sikkerhed derfor er en kritisk faktor der kræver øget fokus og højere prioritering.

For mange små og mellemstore virksomheder, er det vanskeligt at følge med i det konstante “våbenkapløb” det er at holde cyberkriminelle for døren. Selvom der er indkøbt løsninger og services til at dæmme op for truslen, er det vanskeligt at omsætte værdien i praksis – simpelthen fordi det er svært at oparbejde viden og få adgang til de rigtige og tilstrækkelige kompetencer.

Hvad kan du konkret stille op imod en stærkt voksende cybercrime industri  – hvem kan du alliere dig med, som samtidig er store nok til at tage et medansvar for din samlede IT-sikkerhed og løbende vedligeholde den?

I talkshowet får du bl.a. råd og indsigt i:

  • Trends og tendenser, når det kommer til den aktuelle cybertrussel i Danmark
  • Typiske udfordringer mange små og mellemstore virksomheder står overfor, når de skal tage kampen op mod IT-kriminelle
  • Eksperternes bedste råd og anbefalinger til, hvad du kan gøre for at få den nødvendige hjælp og de rigtige værktøjer til at bygge et modstandsdygtigt IT-sikkerhedsforsvar

Se talkshowet gratis her

I talkshowet møder du…

christian-von-stramm-jonasson-dansk-erhverv

Christian von Stamm

Erhvervspolitisk Chefkonsulent,

Dansk Erhverv

 

 

 

Martin Lundsgaard

CTO & Partner

timengo