Klaravik i stor fusion: Sigter efter at blive en af de største online-auktioner i Europa.
Molio, Byggeriets Videnscenter er nu klar med Beskrivelsesværktøj 2.0, der både byder på en nyudviklet digital platform og langt bedre muligheder for såvel beskrivelse af projekter som dokumentation og kontroltjek.
Markant fremgang i svanemærkede byggerier i Jylland
Flere og flere svanemærkede byggerier skyder i disse år op i Jylland. Det er alt fra rækkehuse, parcelhuse og store etagebyggerier til vuggestuer og plejehjem, og byggeaktiviteten er stor i hele otte jyske byer.
Kæmpe potentiale i den datadrevne forsyningskæde
Kombinationen af teknologi og innovation udgør et sweetspot, der rummer helt nye muligheder for optimering af såvel den danske fødevareproduktion som distribution af produkterne helt ud til forbrugerens indkøbskurv.
Innovation skal omstille og udvikle fødevareindustrien
Food & Bio Cluster Denmark er en af Danmarks 14 nationale klynger. Her arbejder såvel små som store aktører i fødevareindustrien sammen om at gøre en hel branche klar til den digitale transformation, der er nødvendig for at leve op til fremtidens forbrugerkrav.
Kontant støtte til alle landets SMV’er og iværksættere
Folketinget har netop afsat 800 mio. kr. til såvel de små som de mellemstore virksomheder og iværksætterne. Et beløb, der bredt set skal sparke den danske underskov af virksomheder i gang igen efter Coronakrisen.
To danske virksomheder har fået grønt lys til PtX
Som Business Insights beskrev for nylig er Danmark gået ind i et paneuropæisk storskala projekt på brintområdet. Men i det små er man også ved at søsætte Power-to-X projekter (PtX) i Danmark. Som de første virksomheder får Brande Brint og GreenLab Skive nemlig nu friere rammer til at afprøve fremtidens grønne energiløsninger. Det sker som led i en testordning, der undtager dem fra nogle af de nuværende regler på området.
Brint skal redde Danmarks ære og sikre klimaambitionerne
Hvis Danmark skal nå i mål i forhold til ambitionerne om at reducere CO2 udslippet med 70 pct. inden 2030, kræver det lidt af et mirakel. Derfor er regeringen nu gået ind i et europæisk storskalaprojekt på brintområdet.
Det er alt for besværligt at tænke grønt
En ny undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at danske virksomheder meget gerne både vil tænke grønt og arbejde grønt. Det er bare alt for svært at finde frem til værktøjer, der gør indsatsen sammenlignelig.
Genbrug af it kan sagtens give et plus på bundlinjen
Grøn it er om ikke guld værd så dog en skilling værd. I hvert fald nok til, at en af de helt store aktører på distributionsfronten - Atea - har lanceret et effektivt genbrugsprogram. Og de store hardwareproducenter bakker også op om genbrugstanken.
En mere grøn retning
Det er en af syv pejlemærker i regeringens udspil til infrastrukturplan 2035. Regeringen kalder selv sit udspil for klimaneutral, da dens oplæg ikke samlet set forventes at øge transportens udledning af C02. Udover centrale indsatser som at styrke den kollektive transport og cykling og derigennem at aflaste biltrafikken, bygger regeringens forslag primært på to andre elementer.
EU er ved at være klar med den store CO2 hammer
Grøn it er for alvor kommet på nethinden både blandt it-branchens aktører og blandt dens kunder. Og med al mulig god grund. I EU-regi er man nemlig ved at implementere et nyt klassifikationssystem, der vil slå hårdt ned på de virksomheder, der ikke tænker grønt.
Pionérprojekter skal være med til at transformere byggebranchen
Digitalisering er for alvor på vej ind i byggebranchen, og data skal i høj grad være med til at forme fremtidens byggeri. Det første pionérprojekt fra ConTech Lab er netop nu med til at skubbe den proces i gang.
3D-print som grøn teknologi – fakta eller fiktion?
3D-print rummer et enormt potentiale for at hjælpe den grønne omstilling på vej, men det er vigtigt at skelne fakta fra fiktion og fokusere på, hvor den virkelige værdi ligger. Lad os derfor stille skarpt på nogle af de konkrete grønne applikationer. Grøn omstilling står højt på dagsordenen i en række industrier i Danmark – og det kræver en fælles indsats at nå de danske mål om at reducere CO2 udledningen med 70 % inden 2030. I den forbindelse er der meget snak om, at 3D-print kan bidrage til den grønne omstilling - og det er der ingen tvivl om, at den kan.
Trængsel på klimaøretævernes holdeplads
Regeringen får slemme øretæver af Klimarådet i en ny rapport, hvor kritikken af hastigheden i den grønne omstilling ikke er til at tage fejl af. Men Klimarådet står også til øretæver. Nemlig fra Dansk Erhverv, der kritiserer rådet for manglende fokus på en række vigtige områder. Blandt andet manglen på en strukturel indsats i forhold til kommunerne.
Dokumentation er alfa og omega for byggematerialer
Hvis begrebet bæredygtighed ikke skal udvandes, er det nødvendigt at kunne dokumentere ikke blot byggeprocessen, men også, hvad materialerne indeholder og deres CO2 regnskab. Snart skærpes kravene til byggeriets CO2 udledning, og derfor skal der nu også være styr på materialerne.