Klaraviks forretningsmodel er, at virksomheder gennem Klaraviks lokale auktionsmæglere sælger maskiner, køretøjer og andet materiel. Foto: Klaravik

Klaravik i stor fusion: Sigter efter at blive en af de største online-auktioner i Europa.

Klaravik Danmark fusionerer med Klaravik Sverige og TBAuctions. TBAuctions er holdingselskab for flere online auktionsplatforme, herunder Troostwijk Auctions, BVA Auctions, PS Auction og Auksjonen. Klaravik i Danmark og Sverige træder nu ind i selskabet. Det fælles mål er at blive en af de største online-auktioner i Europa. 

Fusionen betyder, at TBAuctions og Klaravik går sammen om at gøre de fælles europæiske vækstambitioner til virkelighed. 

Klaravik blev etableret i 2012 i Sverige og siden 2016 har Klaravik også været repræsenteret i Danmark. Klaraviks forretningsmodel er, at virksomheder gennem Klaraviks lokale auktionsmæglere sælger maskiner, køretøjer og andet materiel. Klaravik har i de senere år indtaget en større markedsandel af brugtmarkedet i både Danmark og Sverige, også mere end hvad andre tilsvarende virksomheder har haft succes med i resten af ​​Europa. Nu tager Klaravik et nyt spring. Den nuværende franchisetager i Danmark fusionerer med moderselskabet i Sverige. Sammen med TBAuctions, som vækstpartner, er målet at udvide sin tilstedeværelse på flere europæiske markeder.

“Spændt på de nye muligheder”

– Vi er yderst glade for denne investering. Vi er overbeviste om, at Klaravik i Danmark og Sverige vil få stor glæde af hinanden i fremtiden. Derudover føles ekspansion i Europa som det næste naturlige skridt for Klaravik. TBAuctions deler vores ambition om at blive førende indenfor online-auktioner i vores segmenter og med disse stærke investorer i ryggen er vi virkelig et ”perfekt match”, siger Christian Lenander, en af ​​Klaraviks to stiftere i Sverige.

Kern Wandall, CEO, for Klaravik Danmark:

– Det giver os mulighed for at give vores kunder i Danmark en endnu bedre oplevelse i fremtiden. Klaravik i Danmark kommer til at stå endnu stærkere, vi vil være det oplagte valg til salg og køb af brugte maskiner, værktøj og køretøjer i Danmark. Vi er naturligvis også spændte på de nye muligheder og på at se effekten af at være en del af en større familie

Bæredygtighed som drivkraft

Hollandske TBAuctions søger at fremme bæredygtigt forbrug ved at finde nye aftagere til brugte varer. Herberth Samsom, CEO for TBAuctions, siger:

– I disse særlige tider står vi over for mangel på maskiner og udstyr på grund af svigt i forsyningskæderne. TBAuctions, med forskellige auktioner i de fleste europæiske lande, er salgskanalen, der samler udbud og efterspørgsel i og uden for Europa – på den mest bæredygtige måde.

TBAuctions og Klaravik fandt hinanden i deres ambition om yderligere at vækste på auktionsmarkedet i Europa og udrulle Klaraviks model og brand på flere markeder. I år vil TBAuctions, som for nylig gennemførte købet af PS Auction og Auksjonen, begge store aktører i henholdsvis Sverige og Norge, sammen med Klaravik nå op på en auktionsomsætning på knap 1 milliard euro.

Langsigtede investeringer i bæredygtighed

Kapitalfondene Castik Capital og Summa Equity er henholdsvis majoritets- og minoritetsejere af TBAuctions. Både Castik Capital og Summa Equity er fuldt overbeviste om, at det europæiske online auktionsmarked har brug for en stærk og innovativ aktør med et enormt vækstpotentiale. Gennem denne opskalering vil alternativerne for både købere og sælgere øges på de markeder, hvor tilknytningen til den cirkulære økonomi ses som helt afgørende.

Tags: , , , ,
Om Klaravik & TBAuctions

Klaravik

Klaravik er markedspladsen for maskiner, værktøj og køretøjer. Vi giver virksomheder og private mulighed for nemt, sikkert og til den rigtige pris at købe brugte maskiner, værktøj og køretøjer. Vores mål er at formidle vindere på alle niveauer. Vores sælgende kunder arbejder tæt sammen deres Klaravik auktionsmægler som  bor i lokalområdet. For vores købere er vi markedspladsen, der aldrig stopper, altid klar med nye relevante auktioner. For samfundet er vores bæredygtige genbrug med til at gøre miljøet lidt gladere. Win-win-win, ganske enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 ansatte, 390.000 registrerede bydere og hver uge sættes tusindvis af nye varer på auktion. I 2021 solgte Klaravik Sverige og Danmark for godt 3 milliarder SEK.

TBAuctions

TBAuctions er en førende auktionsplatform og markedsplads for brugte varer, der opererer gennem auktionerne: Troostwijk Auctions (hovedkvarter i NL), BVA Auctions (NL), Vavato (BE), British Medical Auctions (UK), Auksjonen (NO) og PS-auktioner (SE). Atlas er TBAuctions egenudviklede it-platform til intelligente onlineauktioner. Med over 13.000 auktioner og 2,75 millioner varer om året og over 10 millioner webstedsbesøg om måneden, er TBAuctions en af ​​de største online-auktioner i Europa. For mere information om TBAuctions, se: www.tbauctions.com.