Sponseret af Svea ­Finans A/S

Som privatslagteri med mange sæsonbetonede leveringer har Hvidebæk Slagteri og Pølsefabrik ApS et svingende behov for likviditet. Der er behov for stor fleksibilitet i den daglige drift og samtidig mulighed for hurtig finansiel omstilling - begge dele kunne Svea Finans A/S levere.

Likviditet til at vokse

Mens SMV’erne arbejder hårdt med fokus på kerneforretningen og resultater her og nu, oplever mange desværre udfordringer med likviditet og kapital til vækst. Årsagen kan være lange betalingsfrister, kapital bundet i aktiver, ­sæsonudsving eller behov for investering i udvikling. Svea Finans A/S træder til, hvor bankerne ofte siger nej, og ­sikrer både hurtig afklaring og hurtig levering af kapital.

En af de virksomheder, der har anvendt Svea Finans A/S’ tjenester flere gange og med gode resultater, er Hvidebæk Slagteri og Pølse­fabrik ApS, hvor Henrik Fobian er ejer. Han siger om samarbejdet:

”Svea Finans A/S har flere gange været en redningskrans for os, fordi de træffer hurtige beslutninger og hele vejen igennem har troet på os – også i finanskrisetider. Vi har både haft behov for stor fleksibilitet i den daglige drift og for hurtig finansiel omstilling. Begge dele har Svea Finans kunne levere”.

I dag er samarbejdet fast og formaliseret. Hvidebæk har valgt bankens kassekredit fra til fordel for en fleksibel finansieringsløsning hos Svea, der imødekommer behovet for større likviditet i virksomhedens højsæsoner. Overordnet set har Svea Finans A/S gjort en afgørende forskel, fortæller Henrik Fobian:

”Som forretning har vi løbende fået en bedre økonomi og øget vores likviditet. Den forbedrede økonomi har blandt andet betydet, at virksomheden er vokset og fået mulighed for at indgå nye strategiske samarbejder, så vi har sat stor pris på både servicen og dialogen hos Svea Finans A/S”.

Et alternativ til banker

For administrerende direktør i Svea ­Finans A/S Steen Bundgaard er det ikke nyt, at SMV’erne søger alternativer til klassiske ­finansieringsmuligheder. Det kan ofte være svært at optage lån i banken, og hvis det lykkes, får banken en magt over virksomheden. Eksterne investorer kræver ligeledes, at der bliver afgivet indflydelse. Alligevel er der slet ikke nok, der kender til eller søger andre veje, mener Steen Bundgaard.

Det kan være ­fristende kun at se på omkostningerne ved ­fakturakøb, men det er lige så vigtigt at se på, hvor hurtigt ­virksomheden kan få leveret den kapital, der er brug for
Steen Bundgaard, administrerende ­direktør i Svea ­Finans A/S

”Ifølge 2019-tal fra SMV Danmarks konjunkturundersøgelse har 24 procent af danske SMV’er oplevet af få nej i banken, og alligevel har 73 procent aldrig benyttet andre finansieringsmuligheder. Det er netop de SMV’er, der enten har svært ved at blive godkendt til et lån i banken, eller som ønsker en anden og mere fleksibel form for finansiering, vi gerne vil hjælpe.

Det er både fakturakøb og factoring, der hjælper SMV’erne til hurtig kapital, uanset hvad årsagen eller behovet er. Momsafregning er typisk højsæson for henvendelser, mens andre har fået en stor ordre ind, hvor levering skal falde tidligt, og betalingsfristen er lang. I lang de fleste tilfælde af likviditetsproblemer kan Svea Finans A/S hjælpe til en akut, effektiv og fleksibel kapitalindsprøjtning.

Hjælp til at vokse

”Fakturakøb giver øjeblikkeligt benzin til væksten. Ved fakturakøb får SMV’erne pengene i hånden på to dage i stedet for at skulle vente på lang behandling og betaling. Det er desuden et fleksibelt produkt, der kan vælge til og fra efter behov,” siger Steen Bundgaard.

Hos Svea Finans A/S er interessen for fakturakøb steget med over 65 procent på bare fem år, og fordi finansieringsmuligheden er populær blandt SMV’erne, er der efterhånden flere på markedet, der tilbyder muligheden. Steen Bundgaard anbefaler derfor at være opmærksom på betingelserne hos de forskellige udbydere.

”Det kan være fristende kun at se på omkostningerne ved fakturakøb, men det er lige så vigtigt at se på, hvor hurtigt virksomheden kan få leveret den kapital, der er brug for. De samlede omkostningerne ved fakturakøb stiger, jo flere dage det tager, før pengene står på kontoen. Hos os tager det to dage”.

Tags: ,
Fire fordele ved fakturakøb
  • Likviditet – betaling efter 2 dage frem for 2 måneder
  • Fleksibilitet – vælg selv hvilke fakturaer og hvornår
  • Risikofrit – slip for risikoen på kundens betalingsevne
  • Administrationsfrit – ingen besvær med ­opfølgning på betaling