Sponseret af FLINK

FLINK Teamet som består af Henrik, Jonas og Kristian.

Ny app gør det nemt for seniorer at holde kontakten – uden teknisk besvær

FLINK app’ens enkle design gør det nemt for bedsteforældre, børn og børnebørn at dele hverdagsøjeblikke. Tre unge iværksættere fra Aarhus bygger bro over kommunikationskløften mellem generationerne.

Unge og ældre har et kommunikationsproblem. De unge bruger de digitale kommunikationsformer, mens mange ældre primært bruger de analoge. Den kommunikationskløft vil den danske startup, FLINK, gøre mindre, og det skal deres nye app af samme navn hjælpe med til.

Gratis: Klik her og prøv FLINK nu

”Ældre kan være skræmt af digitale kommunikationsformer, og derfor ønskede vi at finde en god løsning, der kunne løse det kommunikationsproblem. Vi udviklede vores app, FLINK, der kan bruges af alle uanset deres teknologi-niveau,” fortæller Henrik Møller Kristensen, medstifter af virksomheden FLINK.

Foto: FLINK

Det er vigtigt, at de ældre kan kommunikere med de unge på de digitale medier. Undersøgelser viser at 48% af ældre, der i dag bruger nettet, har svært ved at kommunikere online.
”Men flere og flere har brug for det, for vi bor stadig længere fra hinanden, og vi har alle travlt med karriere, venner, sport og familie, mens ensomhed blandt ældre udbredt,” pointerer Henrik Møller Kristensen.

Selvom FLINK forsøger at få ældre over på den digitale kommunikationsplatform, mener folkene bag ikke, at det kun er her kommunikationen skal foregå. Tanken er, at når der deles hverdagsøjeblikke online, så kommer der mere indhold i relationen og dermed kommer der mere at snakke om.

FLINK er ikke en ­erstatning for at besøge hinanden eller for at snakke i telefon. ­Tværtimod skal det helst sikre, at netop besøg og telefon­samtaler finder sted meget oftere
Henrik Møller Kristensen

”FLINK er ikke en erstatning for at besøge hinanden eller for at snakke i telefon. Tværtimod skal det helst sikre, at netop besøg og telefonsamtaler finder sted meget oftere. Vores brugere siger, at når de nu snakker i telefon, eller er på besøg hos hinanden, så er der mere at snakke om, for man ved hvad der sker i hinandens liv,” siger Henrik Møller Kristensen.

App’en kan tilpasses

Det kræver dog, at der er digitale kommunikationsplatforme til rådighed, som de ældre kan bruge. Men selvom mange ældre i dag har en tablet eller smartphone, er langt de fleste apps til dem, udviklet til de unge, og kan være svære at bruge, og i mange tilfælde at se.

FLINK kan downloades gratis til iOS og Android og bruges på smartphones og tablets, og på få måneder har mere end 1.200 danskere allerede hentet den. Du kan downloade den i dag, hvis du ønsker bedre kontakt med dine analoge familie og venner.

”FLINK er derfor designet helt enkelt med store knapper og tydelige profilbilleder på modtageren og afsenderen. Og designet kan tilpasses til den enkelte brugers eget niveau. En ældre kan f.eks. starte med én knap til at sende talebeskeder og senere tilføje flere til at sende tekst, billeder og video efter behov” forklarer Henrik Møller Kristensen.

Ambitionerne er, at de ønsker at lave en WhatsApp for seniorer, men hvor der også kommer nye funktioner som f.eks. at gense billeder som en slags billedramme.

”Vi vil også gerne integrere FLINK med andre apps, f.eks. WhatsApp og Messenger, så det ikke er nødvendigt for den yngre generation at flytte væk fra deres favorit-app for at skrive sammen med deres bedsteforældre,” siger Henrik Møller Kristensen.

Gratis: Klik her og prøv FLINK nu

App’en FLINK er gratis, og det ønsker firmaet bag, at den skal blive ved med at være.

Fremover er det planen, at der skal indgås samarbejde med virksomheder, der kan tilbyde tjenester til ældre, så det bliver endnu mere attraktivt for de ældre at bruge FLINK.
”Det kan være at ældre kan bestille mad, tid hos frisøren eller snakke med banken direkte i app’en gennem et chatbotformat, og den funktionalitet ser vi frem til at få indarbejdet”, slutter Henrik Møller Kristensen.

FLINK kan downloades gratis til iOS og Android og bruges på smartphones og tablets, og på få måneder har mere end 1.200 danskere allerede hentet den. Du kan downloade den i dag, hvis du ønsker bedre kontakt med dine analoge familie og venner.

Tags: ,
Om FLINK
  • FLINK blev stiftet i Aarhus i ­december 2018 af Jonas Ulleberg Jussila (29 år), Kristian Rossen Kristensen (28 år) og Henrik Møller Kristensen (28 år).
  • Jonas og Kristian har en uddannelse som softwareingeniører, mens Henrik har en kandidatgrad i Finance and International Business. Alle fra Aarhus Universitet. Stifterne kender hinanden fra universitet og folkeskolen og har tidligere haft succes med softwarekonsulentfirmaet Rosenberg Technologies og app’en Busven.
  • FLINK hjælper seniorer med at holde kontakten til venner og familie – uden teknisk besvær. Stifterne har selv haft dårlig samvittighed over at være for lidt i kontakt med deres bedsteforældre og kunne ikke finde en god løsning til at få skabt en bedre kontakt. Det motiverede dem til at udvikle app’en FLINK med formålet at bygge bro over kommunikationskløften mellem generationerne.