Svanemærket – et stærkt redskab til grøn renovering

Bæredygtigt Byggeri
En svanemærket bygningsrenovering fører både til lav energianvendelse og godt indeklima. Svanemærket sikrer også, at affald fra renoveringen bliver håndteret korrekt, og at nye byggeprodukter lever op til skrappe miljø- og sundhedskrav. Og så er der samtidig fokus på genanvendelse af byggematerialer.

5 IT-direktører frem for en klimaambition

Klima
Grøn omstilling kommer ikke af sig selv. Grøn omstilling kræver teknologi. Teknologi, der til stadighed vinder frem og integreres i alle samfundets sektorer. Teknologi, der kommer til at byde på muligheder, vi endnu kun har set konturerne af. Nogle af disse blev i sensommeren ridset op på Sustainability Forum hos Microsoft Danmark i Lyngby.

Kommunerne skal stå sammen

Klima
Samsø Kommune har i mere end 20 år arbejdet med grøn omstilling af lokalsamfundet og har med en ambitiøs indsats vist, hvordan man kan omstille en ø med knap 3.700 indbyggere til vedvarende energi.

Danske SMV’er skal med på verdensmålene

Klima
Mange små og mellemstore virksomheder har svært ved at forholde sig til FN’s Verdensmål. Men det er en nødvendighed i en verden med stadig større fokus på Corporate Social Responsability.

På trods af et år med modgang står dansk industri stærkt i den grønne dagsorden

Klima
Coronakrisen har givet dansk økonomi en mavepuster. Men samtidig har den været en øjenåbner for, hvorledes dansk industri og eksport kan komme styrket ud på den anden side. Grøn teknologi og grøn omstilling er midlet - men det kræver politisk opbakning.

Power-to-X skal føre Danmark i klimamål

Klima
Vind- og sollenergi har vi masser af i Danmark, men vi skal have endnu mere - især vindkraft. Vindmøller i stor stil skal nemlig være med til at drive det mest ambitiøse energiprojekt nogensinde.

Teknologi giver bedre bygningsøkonomi og bedre indeklima

Klima
Internet of Things har givet Brunata mulighed for at udvikle et nyt servicekoncept, der især henvender sig til den offentlige sektor.

Hvad er bæredygtighed - det er faktisk åbent for fortolkning

Klima
Ensartede standarder og gennemskuelig dokumentation er vejen frem for bæredygtigt byggeri. Men det er faktisk lettere sagt end gjort.

20 danske kommuner viser verden klimavejen

Klima
DK2020 samarbejdet, hvor 20 danske kommuner i fællesskab arbejder for klimaplaner, der lever op til kravene i Parisaftalen, er unikt. Det bygger på det globale C40 Cities Climate Leadership Group netværk og har ikke sin lige noget andet sted i verden. Samsø og Sønderborg er de to første kommuner med C40 godkendte klimaplaner.

Corona-krisen har været en miljømæssig øjenåbner

Klima
Da verden lukkede ned, faldt det globale CO2 udslip markant. Det har været med til at øge bevidstheden omkring nødvendigheden af grøn omstilling. Den skal ske ved hjælp af teknologi, digitalisering og ikke mindst automatisering.

Grøn teknologi skal genstarte dansk eksport

Klima
Godt 850.000 danske job er direkte afhængig af eksport, og derfor gælder det om at få gang hjulene igen efter Corona-krisen. Det skal Danmarks grønne kompetencer hjælpe til med.

Vi har handlekraften - brug den…!

Klima
I foråret fik Dansk Industri en klimapolitisk chef, nemlig Anne Højer Simonsen. Hun tiltrådte i en nyoprettet stilling, og hendes åbningsreplik er ikke til at tage fejl af: »Jo hurtigere vi rykker i Danmark, jo bedre er grundlaget for, at Danmark forbliver et grønt foregangsland«. Den udtalelse kunne man i sommer læse i magasinet DI Business, hvor den nye klimachef gjorde status over ambitionerne for sit kommende virke.

Et klistermærke er ikke nok for grøn omstilling i den offentlige sektor

Klima
En certificeringsordning er mindste fællesnævner for grønne indkøb i regioner og kommuner. Skal omstillingen for alvor slå igennem, skal grønne teknologier hæves op til at blive et konkurrenceparameter. Det mener man i Dansk Erhverv.

Dataindsamling er vigtig for den grønne omstilling

Klima
Her i efteråret er Dansk Industri på turné med en serie af folkehøringer om Danmarks digitale fremtid. En af dem fandt for nylig sted i Sønderborg, hvor der var fokus på bedre udnyttelse af forbrugsdata.

Vi er grønne - og det har vi altid været

Klima
For virksomheden Kalk A/S var det ikke nogen svær beslutning at få sine produkter miljøcertificeret. Tilsætningsstoffer har nemlig aldrig fundet vej ind i produktionen.

Grøn omstilling i trafikken sparer CO2

Klima
Intelligent trafikstyring er vejen frem til både en mere smidig trafikafvikling og en mere grøn trafikafvikling. Det eksperimenterer Gate 21 netop nu med i Albertslund.

Nu er træ for alvor på vej ind i byggeriet

Klima
Træ kan i høj grad gøre et byggeri mere grønt og bæredygtigt, men indtil nu har sikkerheden været det store benspænd. Det er der dog nu kommet en afklaring på. Ansvaret er så at sige fordelt.

Afgifter alene er ikke vejen mod et mindre CO2 aftryk

Klima
At bygge bæredygtigt handler blandt andet om at reducere CO2 aftrykket. Men det skal primært ske gennem innovation. En CO2 afgift kan være med til at fremme nye teknologier og nye materialer, men må ikke være et mål i sig selv.

Grønne investeringer skaber tusindvis af nye job

Klima
Ingeniørforeningen IDA og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har regnet på det - og resultatet er klart. Over de næste 10 år kan grønne investeringer skabe masser af nye arbejdspladser.

Skrigeballon eller løsning…?

Klima
Er Greta Thunberg mere og andet end en skrigeballon…? Jeg synes, vi skal lade svaret blæse i vinden - eller måske rettere i vindkraften - for sagen er jo, at selv om en skolepige står med tårer i øjnene på talerstolen i UN’s hovedkvarter i New York og med grådkvalt stemme skælder ud på verdens politikere, ja så sker der meget inden for den grønne omstilling. Der sker rigtig meget.

Den danske teglbranche på vej mod klimamålet

Klima
Den danske teglbranche er godt på vej til at nå regeringens mål om 70 pct. reduktion af CO2 aftrykket - og selv om det altid er den sidste bid vej, der er den sværeste, er branchens direktør ikke i tvivl om, at man når målet.

Pensionskasser skubber byggebranchen i en mere bæredygtig retning

Bæredygtigt Byggeri
Når en række af landets største pensionskasser placerer deres kunders pensionsmidler i ejendomme, stiller de i stigende grad krav om Svanemærket. Det gavner både miljøet, byggebranchen og pensionsmedlemmernes afkast.