5 IT-direktører frem for en klimaambition

Klima
Grøn omstilling kommer ikke af sig selv. Grøn omstilling kræver teknologi. Teknologi, der til stadighed vinder frem og integreres i alle samfundets sektorer. Teknologi, der kommer til at byde på muligheder, vi endnu kun har set konturerne af. Nogle af disse blev i sensommeren ridset op på Sustainability Forum hos Microsoft Danmark i Lyngby.

Danske SMV’er skal med på verdensmålene

Klima
Mange små og mellemstore virksomheder har svært ved at forholde sig til FN’s Verdensmål. Men det er en nødvendighed i en verden med stadig større fokus på Corporate Social Responsability.

Power-to-X skal føre Danmark i klimamål

Klima
Vind- og sollenergi har vi masser af i Danmark, men vi skal have endnu mere - især vindkraft. Vindmøller i stor stil skal nemlig være med til at drive det mest ambitiøse energiprojekt nogensinde.

Teknologi giver bedre bygningsøkonomi og bedre indeklima

Klima
Internet of Things har givet Brunata mulighed for at udvikle et nyt servicekoncept, der især henvender sig til den offentlige sektor.

Hvad er bæredygtighed - det er faktisk åbent for fortolkning

Klima
Ensartede standarder og gennemskuelig dokumentation er vejen frem for bæredygtigt byggeri. Men det er faktisk lettere sagt end gjort.

20 danske kommuner viser verden klimavejen

Klima
DK2020 samarbejdet, hvor 20 danske kommuner i fællesskab arbejder for klimaplaner, der lever op til kravene i Parisaftalen, er unikt. Det bygger på det globale C40 Cities Climate Leadership Group netværk og har ikke sin lige noget andet sted i verden. Samsø og Sønderborg er de to første kommuner med C40 godkendte klimaplaner.

Corona-krisen har været en miljømæssig øjenåbner

Klima
Da verden lukkede ned, faldt det globale CO2 udslip markant. Det har været med til at øge bevidstheden omkring nødvendigheden af grøn omstilling. Den skal ske ved hjælp af teknologi, digitalisering og ikke mindst automatisering.

Grøn teknologi skal genstarte dansk eksport

Klima
Godt 850.000 danske job er direkte afhængig af eksport, og derfor gælder det om at få gang hjulene igen efter Corona-krisen. Det skal Danmarks grønne kompetencer hjælpe til med.

Vi har handlekraften - brug den…!

Klima
I foråret fik Dansk Industri en klimapolitisk chef, nemlig Anne Højer Simonsen. Hun tiltrådte i en nyoprettet stilling, og hendes åbningsreplik er ikke til at tage fejl af: »Jo hurtigere vi rykker i Danmark, jo bedre er grundlaget for, at Danmark forbliver et grønt foregangsland«. Den udtalelse kunne man i sommer læse i magasinet DI Business, hvor den nye klimachef gjorde status over ambitionerne for sit kommende virke.

Vi er grønne - og det har vi altid været

Klima
For virksomheden Kalk A/S var det ikke nogen svær beslutning at få sine produkter miljøcertificeret. Tilsætningsstoffer har nemlig aldrig fundet vej ind i produktionen.

Grønne investeringer skaber tusindvis af nye job

Klima
Ingeniørforeningen IDA og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har regnet på det - og resultatet er klart. Over de næste 10 år kan grønne investeringer skabe masser af nye arbejdspladser.

Skrigeballon eller løsning…?

Klima
Er Greta Thunberg mere og andet end en skrigeballon…? Jeg synes, vi skal lade svaret blæse i vinden - eller måske rettere i vindkraften - for sagen er jo, at selv om en skolepige står med tårer i øjnene på talerstolen i UN’s hovedkvarter i New York og med grådkvalt stemme skælder ud på verdens politikere, ja så sker der meget inden for den grønne omstilling. Der sker rigtig meget.

Den danske teglbranche på vej mod klimamålet

Klima
Den danske teglbranche er godt på vej til at nå regeringens mål om 70 pct. reduktion af CO2 aftrykket - og selv om det altid er den sidste bid vej, der er den sværeste, er branchens direktør ikke i tvivl om, at man når målet.

Pensionskasser skubber byggebranchen i en mere bæredygtig retning

Bæredygtigt Byggeri
Når en række af landets største pensionskasser placerer deres kunders pensionsmidler i ejendomme, stiller de i stigende grad krav om Svanemærket. Det gavner både miljøet, byggebranchen og pensionsmedlemmernes afkast.

Ny it-løsning skal reducere madspild

Klima
Hvert år kassereres i Danmark 700.000 tons spiselig mad, hvilket svarer til næsten 4 pct. af den samlede CO2 udledning. En ny, digital mærkningsordning kan måske gøre noget ved problemet. Det har it-software, services- og konsulentvirksomheden Columbus et bud på.

DSB giver dig mulighed for at tage ansvar for et mere bæredygtigt Danmark

Klima
Mange tænker i stigende grad over, hvordan vi kan leve mere bæredygtigt. Kan jeg gøre noget i min hverdag? For eksempel ændre madvaner og være mere bevidst i mit og min families forbrug af ting og tøj? Eller se på den måde, som vi transporterer os på. Måske vi kan gøre det mere klimavenligt sammen?

Hos Green Solution House bor du på naturens præmisser

Klima
Green Solution House er designet ud fra ”Cradle-to-Cradle”-princippet og gæster, der tjekker ind bliver mødt med grønne løsninger fra gulv til loft. Hotellet sætter cirkulær økonomi, genanvendelse og vedvarende energikilder i fokus – vel at bemærke uden gæsterne mærker det, for sådan kan det lige så godt være.

Sådan behandles kalken helt uden kemi

Klima
Masser af kalk i vores vand er sundt. Men det er skidt for fliser, vandhaner og hårde hvidevarer. Derfor har det danske firma LAGUR opfundet en mekanisk og bæredygtig metode, der bevarer kalkens gode egenskaber og eliminerer de irriterende belægninger.

Digitalisering er afgørende i et bæredygtigt samfund

Klima
Digitalisering og adgang til data er nøglen til mange af fremtidens grønne løsninger, og selvom Danmark er foregangsland inden for både digitalisering og bæredygtighed, er der stort uudnyttet potentiale for danske virksomheder.

Danmark har potentiale til at gå foran og vise vejen

Klima
Vi skal omstille Danmark til en cirkulær, grøn økonomi, hvis vi skal nå i mål med at reducere CO2-udledningerne med 70 procent i 2030.

Bæredygtighed, energioptimering og godt indeklima går hånd i hånd

Klima
Klimahandlingsplaner er helt centrale og fylder meget i dagens debat om bæredygtighed. Men de fritager ikke virksomhederne for at løfte deres del af ansvaret, og vurderet samlet set er det ikke kun sund fornuft, men også en god forretning at tænke miljøvenligt.

Grøn omstilling er god forretning

Klima
Hvis Danmark skal nå klimamålene og samtidig være i stand til at konkurrere på det globale marked, er det ­afgørende, at vi får landets små og mellemstore virksomheder med på den grønne omstilling. Og flere virksomheder oplever nu også resultaterne af, at de har taget hul på arbejdet med at gøre deres forretning mere bæredygtig.