Sponseret af Brunata

Brunata har i høj grad fokus på den offentlige sektor, eksempelvis skoler, og tilbyder blandt andet ydelser, der gør det muligt at tage akutte og skjulte skader i opløbet, inden de bliver kostbare. Foto: Jesper Westley

Teknologi giver bedre bygningsøkonomi og bedre indeklima

Internet of Things har givet Brunata mulighed for at udvikle et nyt servicekoncept, der især henvender sig til den offentlige sektor.

Vi hører ofte om eksempler fra kommuner, hvor mere end halvdelen af vedligeholdelsesbudgettet bliver brugt til  udbedring af f.eks. fugtskader og skimmelsvamp, som i det skjulte er blevet til alvorlige problemer. Det er imidlertid nemt at undgå, og hver gang, vi kan tage en akut opstået skade i opløbet, undgår kommunen, at budgettet drænes. Dermed bliver der bedre råd til nye investeringer og forbedringer«.

Det siger Carsten Rudkjøbing Larsen, der er Solution Engineer hos Brunata. Her kan man nemlig tilbyde en teknologi, der gør det muligt at monitorere alle former for kommunale bygninger lige fra kontor- og boligejendomme til skoler, daginstitutioner, plejehjem, svømmehaller samt biblioteker. Dermed er det enkelt at sikre sig mod ubehagelige overraskelser såsom energispild, lækager, fugt eller rotter i krybekælderen.

»Læs også: Velkommen til morgendagens kommune

Bygningsovervågning 24-7

»Det er blot eksempler på nogle af de mest oplagte risici, som kan udvikle sig i det skjulte, men takket være Internet of Things er det blevet både nemt og billigt at sikre sig mod den slags ubehageligheder«, siger Carsten Rudkjøbing Larsen videre. IoT-enheder og deres sensorer anvendes nemlig i stadig højere grad til at gøre bygninger intelligente.

Kontinuerligt og helt automatisk kan de monitorere samt ikke mindst opsamle data om f.eks. temperatur og fugt samt advare om lækage fra et vandrør eller, hvis der pludselig opstår røgudvikling. Brunata tilbyder tre forskellige løsninger til den offentlige sektor, nemlig Smart School, Smart Office og Smart Building, som endvidere kan benyttes til at overvåge indeklimaet og slå alarm, hvis f.eks. CO2 niveauet bliver for højt.

»Læs også: Kom på Brunatas intelligente netværk

Internet of Things har givet Brunata mulighed for at udvikle et nyt servicekoncept, der især henvender sig til den offentlige sektor.

Altid et opdateret overblik

»Vi benytter den teknologi, der hedder LoRaWAN. Det er en netværksteknologi, der er i stand til at opsamle data fra et stort antal individuelle målere og sensorer. Informationerne bearbejdes og visualiseres efterfølgende på Brunatas egen cloudserver og sendes tilbage til brugerne, som får et tydeligt og ikke mindst helt aktuelt overblik over tilstande og forbrug og som samtidig betyder, at vi har kunnet udvides vores forretningsgrundlag.«, siger Carsten Rudkjøbing Larsen videre.

Historisk har Brunata jo mest været kendt for traditionel forbrugsaflæsning af vand, el og gas, men kan altså nu også tilbyde en langt mere holistisk monitorering af en ejendom og dens aktuelle tilstand. På det private boligmarked har Brunata i en årrække arbejdet med IoT-enheder. I dag er teknologien blevet langt mere tilgængelig og byder på uanede muligheder.

Læs også: Startpakken til skole- og institutionsmiljø

Tags: ,
Fremtiden er smart og intelligent

Brunatas intelligente netværk er ikke kun skabt til præcis og effektiv måling af energiforbrug, indeklima og sikkerhed. Det er også klar til fremtiden med teknologi, der understøtter Smart Home, Smart Building og Smart City. Kompatible sensorer og målere kan tilsluttes nærmest ”plug and play”, så f.eks. containere, lyskilder, røgalarmer, ledige p-pladser, ledige ladestationer og meget mere kan overvåges. Mulighederne er uendelige. Brunata er ekspert, når det handler om at finde løsninger på konkrete udfordringer med indeklima og energiforbrug, og med IoT åbnes der for helt nye teknologiske muligheder for at tænke i bæredygtighed og dermed også i bedre trivsel og højere livskvalitet.

Kontakt Brunata her