Thomas-Bo Huusmann mener at Lyngby har brug for flere iværksættere, derfor har han skabt et nyt kontorfællesskab.

Hvis man vil have guldfeber, skal man bygge et bjerg af muligheder

Thomas-Bo Huusmann er ny i Lyngby, men iværksætteri er ikke nyt for ham. Sammen med to partnere har han åbnet Lyngby Office Hub, et kontorfællesskab og udviklingsmiljø for iværksættere, der også er digitale optimister

Han har boet alene i en campingvogn i udkanten af Aarhus for at får råd til at drive sin egen virksomhed. Han er en af de iværksættere, der sætter alt på et bræt – koste hvad det vil. Thomas Bo Huusmann er omstillingsparat og villig til at tage chancer for at komme fremad.

I dag er skurvognen skiftet ud med mere eller mindre tomme lokaler på en kvist på Lyngby Hovedgade og han har taget hul på et nyt iværksættereventyr, der skal stimulere børns læseiver gennem digitale platforme. Da han flyttede til Lyngby for godt et år siden, var der ikke et kontorfællesskab til sådan én som ham. Derfor har han nu taget sagen i egen hånd.

“Først søgte jeg, om der var nogle iværksættermiljøer i Lyngby. Men det blev hurtigt klart for mig, at de tilbud, der var primært var, var stilet mod studerende eller iværksættere, der har en relation til DTU. Der var ikke det der pulserende iværksættermiljø i centrum af byen, der skal til for at stimulere iværksættere, der gerne vil bygge noget skalerbart,” siger Thomas Bo Huusmann, der uddannet animator og producer, men som nu også er nyslået medejer af et kontorfællesskab. Kontorfællesskabet driver han sammen med to partnere, der i fællesskab har døbt det Lyngby Office Hub. I skrivende stund er der fire kontorpladser med borde og stole. Men på sigt skal kontoret huse flere iværksættere – og gerne dem med de samme ambitioner som Thomas Bo Huusmann.

”Det er vigtigt, at vi skaber et bånd mellem erhvervslivet, kommunen og de virksomheder, der gerne vil rykke frem og skalere deres forretning. Det skal være for dem, der leverer løsninger på store problemer, der kan forandre folks liv og som nok også er en smule idealistiske i det, de gør,” siger Thomas Bo Huusmann og fortsætter:

”Lyngby skal være kendt for at kunne skabe de her muligheder for små virksomheder.”

Lyngby skal være kendt for at kunne skabe de her muligheder for små virksomheder
Thomas Bo Huusmann

Ingen har grebet chancen

Thomas Bo Huusmann flyttede til Lyngby fra Aarhus, hvor man har mange kontorfællesskaber for ambitiøse iværksættere. Med Lyngbys placering tæt på København og med et stort internationalt universitet i byen undrede det ham, at der ikke var lignende tilbud som i Aarhus. Men det skal der laves om på.

”Lyngby har en unik mulighed for at skabe fællesskab blandt iværksættere. Med den naturlige interesse fra Vidensbyen er der gode omstændigheder for at det kan etableres, der skal bare være nogen, der tager teten. Men det er også vigtigt at det initiativ kommer fra os iværksættere og at vi investerer tid i det,” siger Thomas Bo Huusmann. 155 kvadratmeter til rådighed og forventer at kunne huse 20 iværksættere.

Har manglet muligheder

For at Lyngby kan blive en iværksætterby, så skal fokusere på er at fastholde både dansk og udenlandsk arbejdskraft. Selvom om Lyngby har gode tilbud for familier, et trygt miljø og gode daginstitutioner, så er det i sidste ende mulighederne for at bygge sin egen virksomheder, der gør udslaget for en iværksætter som Thomas-Bo.

”Gode muligheder er spændende samarbejdspartnere og et miljø hvor man kan udfolde sig. Hvor man tør sige det højt, at man vil bygge noget der er større og bedre end konkurrenterne eller noget, ingen har set før. For at talenterne vil rykke her til eller blive her, så skal der være en attraktiv gulerod. Hvis man gerne vil skabe den her guldfeber så bliver man også nødt til at vise at man kan skabe et bjerg af muligheder. Ellers får man ikke dem der kan byde ind med noget til at komme hertil,” siger Thomas Bo Huusmann og fortsætter:

”Der er muligheder. Eller ville Microsoft, LIFE og Novozymes ikke have kontorer her. Og DTU ville ikke være et af verdens førende universiteter, hvis ikke de sad på en enorm viden om den nyeste teknolog.”