Klimaet får i år en særlig plads på DTU High Tech Summit

For tredje år i træk åbner DTU High Tech Summit for sin særlige blanding af teknologivirksomheder og forskning, og i år har klimaet fået en fremtrædende plads i programmet

En unik blanding af dimser, iværksætterånd og forskning venter de besøgende, når DTU High Tech Summit for tredje gang åbner dørene for de besøgende sidst i oktober. Ikke alene formåede den unge konference sidste år at tiltrække 5600 deltagere, 1.100 virksomheder og 250 startups. Den tilbyder også en forskningsvinkel på de nye teknologier.

”Det helt særlige ved DTU High Tech Summit er, at konferencen er integreret med et førende teknisk universitet. Dermed kommer vi helt tæt på forskningen og der opstår et særligt møde mellem forskere, iværksættere, studerende og virksomheder,” siger Mette Wier, som er institutdirektør på DTU Management og projektdirektør for DTU High Tech Summit 2019.

Teknologi og startups skal hjælpe klimaet

En af hovedtalerne under årets konference er David A. M. Wallerstein, der er Chief Exploration Officer og Senior Executive Vice President hos den internationale techgigant Tencent. Han kommer hele vejen til Danmark for at fortælle, hvordan vi kan udnytte internettet og kunstig intelligens til at styre vores energiforbrug på en mere bæredygtig måde. Invitationen til den prominente erhvervsfigur er da heller ikke tilfældig, for i år har klimaet fået en særlig plads på High Tech Summet.

”I år har vi særligt fokus på, hvordan digitaliseringen og nye teknologier kan bidrage til at løse vores klima- og miljøproblemer. Det fokus er dybt integreret i DTU’s DNA. Derfor kan vi tilbyde indsigt i den nyeste forskning, der kan transformere industrier og bidrage til bæredygtige løsninger,” siger Mette Wier. Det betyder også, at Venture Cup har inviteret 40 af verdens bedste universitetsstartups til at konkurrere om titlen som ”verdens bedste” – med afsæt i de 17 verdensmål fra FN.

Mødet mellem mennesker

Igen i år kan man på High Tech Summit forvente, at der bliver fokus på mødet mellem forskning og virkelighed. Og skal det møde blive til succesfulde løsninger i hverdagen, kræver det at så mange forskellige mennesker som muligt dukker op.

Den daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen åbnede High Tech Summit sidste år.

”Missionen for DTU High Tech Summit er bygge bro mellem mennesker og digitalisering via innovation. Det kræver at vi mødes på tværs af fagligheder og organisationer. Det bliver to dage med innovation og inspiration, og hvor folk får en oplevelse af noget nyt, måske noget som de ikke havde regnet med,” siger Mette Wier.