Sponsoreret af Beckhoff Automation

Beckhoff sætter fremtidens erhvervsbyggeri på landkortet med deres avancerede digitale teknologier, der er med til at mindske husets energiforbrug og miljøpåvirkning med op mod 30%. Foto: Beckhoff Automation

Fremtidens intelligente kontorbyggeri

Kontoret bliver digitalt levende og sætter medarbejderne i centrum i Beckhoff Automations nye domicil i Kolding. Bygningen optimerer selv lys, varme og luft i forhold til, hvordan bygningen anvendes i det daglige. Nøgleordet er intelligent styring af alt på én platform.

Beckhoff Automations nye bygning er et stort, ultramoderne og æstetisk smukt domicil til de danske medarbejdere. Arkitektonisk og indretningsmæssigt sætter domicilet medarbejderne i centrum. Det samme gør alle de sensorer og kabler, der gemmes i vægge og paneler. Det nye domicil er en intelligent bygning, der automatisk tilpasser sig medarbejdernes behov for lys, varme og luft og samtidig har fokus på at optimere energiforbruget mest muligt.

”Vores nye domicil optimerer lys, varme og luft i forhold til alle de live-værdier, vi kan monitorere, herunder udetemperatur, luftfugtighed, vindretning og strålingsniveauet fra solen. Derudover vil vi ved hjælp af sensorer kunne få et ret præcist billede af, hvordan vores bygning lever i hverdagen, og hvor vi kan skabe større energibesparelser,” siger Morten Rasmussen, Account Manager, Beckhoff Automation.

Læs også: Kontrolplatformen til din smarte og fremtidssikre bygning

Lysstyring i en klasse for sig

Stadig flere bygninger bliver intelligente, men den automatiske styring af farvetemperatur i Beckhoffs domicil er state-of-the-art.

”Det særlige er, at lyset i loftet tilpasser sig dagslysets rytme afhængigt af årstiden. Farvetemperaturen er varm, hvis det er mørkt og gråt udenfor, men kold hvis det omvendt er solrigt udenfor. Farvetemperaturen tilpasser sig mange gange om dagen, så arbejdslyset til enhver tid er optimalt. Også når alle årstider synes at passere i løbet af en enkelt arbejdsdag,” siger Morten Rasmussen.

Tænk digitalt fra start

Med alt samlet på én platform bliver omkostningerne til styring og drift lavere. Selvom investeringsomkostningerne i gennemsnit er 20% dyrere, er besparelsen på drift tilsvarende 40% i gennemsnit. Dertil kommer energibesparelsen.

Der er meget tid at spare, når drift og styring kan foregå i ét system. Det er vigtigt at tage med i beregningen, hvor nemt det er at servicere bygningen og brugerne efterfølgende,
Morten Rasmussen 

Netop fordi kabler og sensorer er gemt væk, er det vigtigt for den efterfølgende styring og drift, at alt snakker sammen fra start via én fælles platform.

”Skal noget ændres eller udskiftes, kan man nøjes med at konfigurere frem for at planlægge besøg af en håndværker, der skal tjekke kabelfejl eller koble nye kabler sammen inde i væggen. Når alt fungerer, er det knap så vigtigt, hvor mange systemer tingene er bygget op i. Men den dag noget fejler, er det en stor fordel kun at have ét system, dvs. konfiguration, styring og drift ét sted fra. Det handler om at tænke digitalt fra start,” siger Morten Rasmussen.

Læs også: PC-baseret control for integreret bygningsautomation

Intelligent teknologi afspejles også på bundlinjen

Det er ikke kun godt for miljøet, at man har et intelligent klimaanlæg i huset, som måler temperatur og CO2 samt sørger for frisk luft, når det er nødvendigt, og en vejrstation på taget, der tager bestik af vejrliget og finder ud af, hvor meget lys, man får fra solen. Her sætter Beckhoff virkelig fremtidens erhvervsbyggeri på landkortet med deres avancerede digitale teknologier, der er med til at mindske husets energiforbrug og miljøpåvirkning med op mod 30%. Det er også godt for økonomien, for automationen tjener hurtigt sig selv ind.
Vi er gået all in på byggeriet af huset, fordi vi kan vise kunderne, hvad vi kan. Vi har sensorer på alt, og vi kan kontrollere, hvor meget lys og varme vi bruger, og vi samler alle data ind på huset, siger direktør Michael Nielsen, der har fået alle 30 medarbejderes accept på, at de overvåges, når de er i huset. For huset har helt og aldeles styr på hvem, der er på arbejde, og hvor de er henne. Og for god orden og anstændighedens skyld: På toilettet er der ingen overvågning, men lyset tændes og slukkes også her automatisk..

Klik her og se program for Energiforum Danmarks digitale vidensuge i uge 10 “Energiforum 21 Live”.

Oplev blandt andet Morten Rasmussen, Account Manager fra Beckhoff, holder indlæg onsdag d. 10. marts kl. 15:00.

Tags: , , , , ,
Globalt salg af automationssystemer

Beckhoff Automation ApS er en global udbyder af PC- baseret automations teknologi med fysisk tilstedeværelse i flere end 75 lande gennem 37 datterselskaber. Beckhoff Automation ApS tager sig af alt salg og support i Danmark, Færøerne, Grønland og Island. Medarbejderne står for rådgivning, for valg af automationsløsning, træning og uddannelse af programmører samt support og opstartshjælp.

Den tyskejede virksomhed sælger åbne automationssystemer baseret på PC Control teknologi. Produktudvalget omfatter Industri Pc’er, I/O og Fieldbus Komponenter, Drive Teknologi og automationssoftware. Produkterne kan benyttes som enkeltkomponenter eller integreres i komplette kundetilpassede kontrolsystemer inden for alle industrier. Beckhoff-filosofien “Ny Automationsteknologi” står for universelle og åbne kontrol- og automationsløsninger, der anvendes i talrige applikationer over hele verden. Applikationer, der spænder fra CNC-kontrollerede værktøjsmaskiner til intelligent bygningsautomation.

>> Se applikationsrapporter, tekniske dokumentationer og konfigurationsfiler hos Beckhoff her. <<