Sponseret afmySupply

Flemming Beltoft, stifter af mySupply

Fremtidens B2B-indkøb vil ske smartere og med langt færre omkostninger

mySupply, der bl.a. står bag udviklingen af NemHandel-konceptet, forventer, at en stor del af danske virksomheders indkøb i fremtiden vil foregå ved hjælp af indkøbs- og leverandørværktøjet SAP Ariba.

Det er ikke usædvanligt, at en kommune med 45.000 indbyggere har op mod 15.000 forskellige leverandører, og at disse i løbet af årets gang modtager rigtig mange forskelligartede ordrer fra den aktuelle kommune.

Derfor var det en særdeles god ide, at man i 2005 gjorde elektronisk fakturering ved handel med offentlige myndigheder til et lovkrav.

Nogenlunde sådan lyder rationalet, når man spørger Flemming Beltoft, der er stifter af software- og konsulentvirksomheden mySupply. Og begejstringen skyldes ikke kun, at det var hans virksomhed, der i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen udviklede NemHandels-konceptet frem mod præsentationen i 2011.

Begejstringen stikker meget dybere end det:

-Det handler jo om, at man med så mange transaktioner frem og tilbage kan spare rigtig meget tid, og undgå rigtig mange fejl, hvis man har en standardiseret og digitaliseret måde at gøre tingene på. Det tror jeg egentlig, at de fleste har indset i dag, siger han og nævner, at resten af Europa netop har taget den danske NemHandels-model til sig og implementeret Peppol og EU-normen for elektronisk faktura.

SAP Ariba bliver stort

Erfaringerne og succesen med NemHandel er da også en væsentlig årsag til, at Flemming Beltoft spår det langt mere udfoldede samhandelssystem – SAP Ariba – en stor fremtid. Her er det nemlig ikke kun faktureringen, der er standardiseret og elektronisk – men stort set alle de processer, der relaterer sig til indkøb og leverance.

-Baseret på erfaringerne med NemHandel, er mit gæt, at mere end halvdelen af alle danske virksomheder med et vist antal leverandører og en vis indkøbsvolumen vil gå over til SAP Ariba indenfor de næste fem – seks år, siger han og peger på tilbagebetalingstider på et til tre år som et væsentligt argument:

Langt de fleste virksomheder bliver overraskede, når vi har lavet vores indledende analyser, og kan vise hvor mange penge, de rent faktisk kan spare ved en digitalisering af deres indkøbsprocesser. Det er ikke småting, der er tale om, og i modsætning til at øge sin omsætning er der jo ingen større omkostninger forbundet med det her. Tidsbesparelsen og besparelsen som følge af færre fejl kan ses direkte på bundlinjen, lyder det.

Læs whitepaper om SAP Ariba her

 

En verden af muligheder

Præcis hvor mange leverandører og hvor stor en indkøbsvolumen en virksomhed skal have, for at SAP Ariba er en god ide, afgøres af de indledende analyser, som mySupply leverer.

Men når de er på plads og systemet sat op, åbner der sig en verden af muligheder:

-Vi har set en virksomhed, der virkelig lagde sig i selen for at udnytte SAP Aribas muligheder fuldt ud. På et enkelt år nående man at connecte med ikke mindre end tusind af sine leverandører, hvilket resulterede i rigtig store besparelser.

Læs mere om VAX 360 – en professionel løsning til dokumentudveksling, der reducerer fejlsituationer og effektivisere arbejdsprocesser.

De små kan også være med

Mens man som indkøber skal have en vis volumen for at få det fulde udbytte af SAP Ariba, kan alle leverandører uanset størrelse være med:

-Som lille virksomhed kan man sagtens sælge til en stor virksomhed gennem SAP Ariba og f.eks. sende gratis fakturaer. Og med SAP Aribas godt fire millioner medlemsvirksomheder på globalt plan, er det bestemt ikke noget helt dumt sted at blive eksponeret, siger Flemming Beltoft.

Af samme grund – og fordi mySupply næsten er alene om at udbyde SAP Ariba i Danmark – forventer han, at hans medarbejderstab på området vil vokse med omkring ti mand indenfor de næste tre år:

-Går det, som det gjorde med NemHandel, er det her noget, der pludselig kan tage fart, og som kan blive meget stort – også i Danmark. Det er en udvikling, som vi ser frem imod, og som vi er forberedte på, slutter han.