Sponseret af Green Solution House

Foto: Green ­Solution House

Hos Green Solution House bor du på naturens præmisser

Green Solution House er designet ud fra ”Cradle-to-Cradle”-princippet og gæster, der tjekker ind bliver mødt med grønne løsninger fra gulv til loft. Hotellet sætter cirkulær økonomi, genanvendelse og vedvarende energikilder i fokus – vel at bemærke uden gæsterne mærker det, for sådan kan det lige så godt være.

”Af respekt for miljøet opfordrer vi til, at du bruger håndklædet mere end én gang.”

Har man bare besøgt en lille håndfuld hoteller i løbet af de sidste fem år, så er man med garanti stødt på notits i en opdragende tone på hotellets badeværelse. Men det skal man ikke forvente, hvis man besøger Green Solution House på Bornholm.

”Gæster skal være gæster og det er os som hoteldirektører , der skal gøre os umage. De skal ikke mindes om, at deres handlinger kan påvirke miljøet negativt eller de skal udvise mådehold. De skal have ro til at nyde opholdet og skabe så meget som muligt,” siger Trine Richter.

 

Hun driver Green Solution House, der både på tager imod private hotelgæster men lægger i høj grad også hus til konferencer og virksomhedsbesøg. Ifølge hende skal man ikke lægge mærke til at man besøger et bæredygtigt hotel som gæst.

”Som hoteldirektør er det min opgave at nå frem til hvordan opholdet bliver så bæredygtigt som muligt, det skal ikke være gæsternes bekymring. Det er også derfor, at bæredygtighed i nogens ører er besværligt og langhåret, når man som gæst ikke må noget uden man tager stilling til hvad det får af konsekvenser for miljøet,” siger Trine Richter.

Bæredygtighed er top of mind

Mange tager det efterhånden for givet at hotellerne drives bæredygtigt og med tanke på miljøet. Derfor bliver det et benspænd, hvis man pludselig møder begrænsninger for at spare på lyset, maden eller komforten.

”I dag har gæster ikke lyst til at betale mere for bæredygtighed, men kigger man på to hoteller, der koster det samme og det ene har den grønne nøgle eller et stærkt grønt brand, så vælger gæsterne bæredygtighed fremfor de hoteller, der ikke prioriterer det. Vi tænker allesammen på bæredygtighed og vi forventer det efterhånden af hinanden. For hvis man kan drive sin bæredygtighed uden at genere verden eller drive rovdrift på naturen, så gør man selvfølgelig det,” siger Trine Richter.

Vi tænker allesammen på bæredygtighed og vi forventer det efterhånden af hinanden. For hvis man kan drive sin bæredygtighed uden at genere verden eller drive rovdrift på naturen, så gør man selvfølgelig det
Trine Richter

Hos Green House Solutions er da også tænkt over detaljerne. Husets tæpper absorberer støvpartikler, væggenes gipsplader reducerer koncentrationen af formaldehyd og tagmembranen neutraliserer forureningspartikler fra trafikken. En væg beklædt med planter giver ny ilt, stabiliserer luftfugtigheden og køler i sommermånederne. Det meste af bygningens energibehov dækkes af solceller, der bl.a. er integreret i tag og altanværn.

Fremtiden rykker ind

Green Solution House er et projekt i konstant udvikling. De grønne løsninger indenfor biodiversitet, genanvendelige materialer, energioptimering, vandrensning og affaldshåndtering løbende udvikles hele tiden og Trine Richter er ikke bange for at begå fejl undervejs.

Foto: Green ­Solution House

Jeg oplever, at der er mange, der mener, at man først skal ’committe’ sig til certificeringer, når man kan gøre det 100 procent. Det mener jeg ikke. Jeg oplever, at folk godt kan lide at man gør det så godt man kan og at man er i udvikling i stedet for at tro at man kan det hele. Det bliver for overvældende og bremsende for ens egen og samfundets udvikling. Begår man fejl så skal man lære af dem og dele ud af dem,” siger hun.

Trine Richter bruger meget tid på at dele den viden med gæsterne og det unikke ved Green Solution House er, at man deler viden med institutioner, universiteter og andre samfund, der gerne vil optimere deres klimaaftryk.

”Den viden vi har genererer mange besøgende, for folk søger derhen hvor de kan få ny viden og blive inspireret. Derfor er der mange, der besøger vores cirkulære samfund og kommer for at høre om Danmarks mest ambitiøse affaldsstrategi. For hvis man har lyst til at lære mere om cirkulær økonomi, så kan man komme over og holde sine møder midt i et samfund, der praktiserer det helt ud til fingerspidserne.”

Tags: ,
Om Green ­Solution House

Green Solution House, i daglig tale Hotel GSH ligger i Rønne på Bornholm og fungerer primært som hotel- og konferencecenter. Hotellet indeholder mødefaciliteter til alt imellem to og 350 personer, mens restauranten har modtaget to stjerner i Den Danske Spiseguide. Green Solution House fungerer desuden som udstillingsvindue for bæredygtige og miljøvenlige byggeløsninger, og har fået flere priser for bl.a. EU’s bæredygtighedspris. Hotellet er sammen med Griffen Spahotel og Fredensborg Badehotel en del af Bornholm Hotels. Samlet råder Bornholm Hotels over 300 værelser, og som gæst kan man sagtens holde sit møde på Hotel GSH, og så bo på Fredensborg Badehotel, som ligger i gå afstand.

For yderligere oplysninger kontakt hoteldirektør Trine Richter på telefon 30 70 24 23 eller mail tr@greensolutionhouse.dk.