Henrik Ernlund Pedersen, Country Manager SAS Institute DK

SAS Institute og Microsoft går sammen om at forme fremtiden for analytics og AI

SAS Institute’s AI og analyseværktøjer integreres tættere med Microsoft Azure, og Microsoft gør de cloudbaserede SAS industriløsninger tilgængelige for sine kunder

Cary, NC og Redmond, WA, (15. juni 2020) – Microsoft Corp. og SAS offentliggjorde i dag et omfattende teknologisk og go-to-market strategisk partnerskab. De to virksomheder vil gøre det muligt og let for kunderne at afvikle deres SAS® opgaver i skyen, udvide deres forretningsløsninger og frigøre vigtig værdi fra deres digitale transformationsinitiativer. Som en del af partnerskabet migrerer virksomhederne SAS’ analytiske produkter og brancheløsninger til Microsoft Azure som den foretrukne cloududbyder for SAS Cloud. SAS’ industriløsninger og ekspertise tilfører også merværdi til Microsofts kunder på tværs af sundhedsydelser, finansielle tjenester og mange andre brancher. Partnerskabet bygger på SAS-integrationer på tværs af Microsoft cloudløsninger til Azure, Dynamics 365, Microsoft 365 og Power Platform og understøtter virksomhedernes fælles vision om yderligere at demokratisere AI og analyse.

”Gennem dette partnerskab vil Microsoft og SAS hjælpe vores kunder med at fremskynde væksten og finde nye måder at drive innovation på med et bredt sæt SAS Analytics-tilbud på Microsoft Azure,” udtaler Scott Guthrie, Microsoft Executive Vice President for Cloud og AI. “SAS er med sin anerkendte ekspertise inden for analyse, datavidenskab og maskinlæring en strategisk partner for Microsoft, og sammen vil vi hjælpe kunder på tværs af snesevis af brancher og horisontale samarbejder med at imødegå deres mest afgørende og komplekse analytiske udfordringer.”

Organisationer over hele verden bevæger sig mod skyen for at innovere og rykke hurtigere hen mod deres forretningsmæssige mål. Som en del af denne overgang migrerer mange kunder, som det St. Louis-baserede sundhedssystem Mercy, deres SAS-analytiske opgaver til Azure for at forbedre både ydelsen og omkostningseffektiviteten.

”Hos Mercy er vi fokuseret på, hvordan vi løbende kan forbedre patientpleje og -resultater, og udnytte den rolle dataanalyse og maskinlæring har med at bringe dette fokus frem i lyset. I samarbejde med SAS og Microsoft kan vi drage fordel af analysesoftware og cloud-platformen Azure for at styrke vores evne til at udnytte Real World Evidence til forbedrede resultater og mere informeret pleje”, siger Curtis Dudley, Mercy Vice President of Data Analytics. ”Vi er begejstret for potentialet i forhold til øget hastighed, skalerbarhed og et udvidet katalog af analyseløsninger, som SAS og Microsoft-partnerskabet tilbyder, der kan hjælpe os med at levere en ny plejemodel.”

For at give en problemfri oplevelse og hjælpe organisationerne med at fremskynde deres cloudtransformationstiltag arbejder SAS og Microsoft sammen for at sikre, at SAS-produkter og -løsninger med succes kan implementeres og køres effektivt på Azure.

”SAS og Microsoft har en fælles vision om at hjælpe kunderne med at fremskynde deres digitale transformationsinitiativer. Begge parter har forståelse for, at det handler om berigelse af data og forbedring af liv gennem bedre beslutninger”, udtaler Oliver Schabenberger, SAS Chief Technology Officer og Chief Operating Officer. “Samarbejdet med Microsoft giver kunderne en mere smidig adgang til skyen, hvilket giver hurtigere, mere kraftfuld og lettere adgang til SAS-løsninger og muliggør pålidelige beslutninger med analyser, som alle – uanset færdighedsniveau – kan forstå.”

Dette vil omfatte optimering af SAS® Viya®, den seneste udgivelse af virksomhedens cloud-native tilbud, til Azure samt integrering af SAS’ store portefølje af brancheløsninger, fra svindel til risiko til detailhandel, i Azure Marketplace rettet mod at give forbedret produktivitet og forbedrede forretningsresultater for kunderne.

”Partnerskabet mellem SAS som førende inden for analyseområdet og Microsoft som leder inden for cloud skaber en interessant strategisk alliance. Med SAS’ planer om at opbygge integrationer på tværs af hele Microsofts cloud-portefølje (Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 & Power BI) åbner det et stort fælles løsningspotentiale”, siger Steve White, Program Vice President, Channels and Alliances hos IDC.

Derudover vil Microsoft og SAS gennem partnerskabet undersøge mulighederne for at integrere SAS’ analysefunktioner, herunder branche-specifikke modeller, inden for Azure og Dynamics 365 og bygge nye markedsparate fælles-løsninger for kunderne, der er integreret med SAS-tjenester på tværs af flere vertikale brancher. Denne yderligere integration giver SAS-kunder mulighed for at drage fordel af skalerbarheden og fleksibiliteten i skyen til deres analyser og AI-opgaver. For eksempel understøtter Microsoft og SAS allerede kunderne med løsninger, der hjælper dem med, i stor målestok, at kapitalisere på den store mængde data, der genereres af Internet of Things, ved at kombinere Microsofts Azure IoT-platform med SAS’ edge-to-cloud IoT-analyse og AI-muligheder. I øjeblikket bruger byen Cary i North Carolina, et fælles IoT-tilbud fra Microsoft og SAS til at afvikle en altafgørende forudsigelsesmodel hvad angår oversvømmelser.

“Lokale oversvømmelser er noget alle samfund oplever, og vores er ingen undtagelse,” beretter Nicole Raimundo, Carys Chief Information Officer. “Ved hjælp af sensorer, vejrdata, SAS IoT-analyse og Azure IoT-platformen forventer vi at øge den situationsbestemte viden om stigende vandstrøms-niveauer, forudsige hvor oversvømmelser kan forekomme og forbedre vores beredskab gennem automatisering. Cary er også stolt over at kunne dele disse data med vores nabosamfund for at hjælpe dem med at betjene deres borgere bedre.”

Støttet af fælles salgsindsats og go-to-market-aktiviteter vil yderligere SAS-produkter og -løsninger blive tilgængelige senere på året. Dette gør det muligt for SAS- og Microsoft-kunder at tackle nogle af deres mest kritiske og komplekse analytiske udfordringer, mens de fremmer kontinuerlig innovation. SAS er også forpligtet til at bruge Microsoft 365 og Dynamics 365 til at drive sine interne operationer.

– Samarbejdet mellem SAS Institute og Microsoft er et banebrydende partnerskab, der tilfører store fordele for kunderne. Norden er kendetegnet ved et højt niveau af innovation og teknologisk modenhed. Sammen med Microsoft kan vi nu tilbyde nye muligheder rettet mod virksomheder og organisationer, uanset størrelse. Det giver enorme muligheder i udnyttelsen af AI/analyse-kapacitet inden for dataanalyse, og det vil sætte retning og hastighed på udviklingen, udtaler Henrik Ernlund Pedersen, administrerende direktør for SAS Institute Danmark.

Dagens meddelelse er udsendt i forbindelse med Virtual SAS Global Forum 2020, verdens førende analytikerkonference. På grund af COVID-19-pandemien afholdes dette års konference virtuelt. Tilmelding kan ske nu til den virtuelle begivenhed 16. juni 2020, hvor man kan høre mere om dette partnerskab fra SAS og Microsoft-ledere under SAS Executive-velkomsten kl. 11.00 a.m. ET.

Hvis du vil lære mere om, hvordan SAS og Microsoft samarbejder og tilmelde dig en kommende virtuel SAS-event på Azure, kan du besøge sas.com/Microsoft.