Sponseret af TDC Erhverv

"Via skyen kommer vi til at kunne dele adgangen til filer med kunder og med hinanden ved blot at uploade filen og dele linket" - Kenneth Middelboe Carlson. Foto: iStock

Forsigtighed afløst af skyhøj begejstring

Sikkerhed, skalerbarhed og fleksibilitet var nogle af de forventede fordele, da Hoyer begyndte sin cloud-rejse. At teknikken også bragte medarbejderne tættere sammen, var en ekstra bonus, ingen havde regnet med.

Virksomheden Hoyer, der leverer elektromotorer og transmissioner til industrier verden over, var indtil for to år siden et lidt forsigtig og konservativt foretagende, når det kom til it-kommunikation.

Man mente derfor, det var bedst at gemme data godt af vejen på virksomhedens egne servere.

Men så blev virksomheden solgt, og der blev mildt sagt slået ind på en ny kurs, fortæller virksomhedens IT-administrator, Kenneth Middelboe Carlson.

”Det blev starten på den cloud-rejse, vi er i gang med nu, og som vi har meget store forventninger til i forhold til både skalerbarhed, fleksibilitet og sikkerhed.”

Men selvom Hoyer med sine 200 ansatte verden over har sagt ja til cloud, går man stadig relativt forsigtigt til værks og tager et skridt ad gangen. For som Kenneth Middelboe Carlson siger:
”Jo hurtigere man løber, jo mere slår man sig, når man falder”.

Skype for Business bragte ­medarbejderne sammen

Trods sandheden i den påstand tog virksomheden for ni måneder siden det første store skridt med introduktionen af Skype for Business. Og da TDC Erhverv i forvejen havde leveret internet og mobiltelefoni til virksomheden i en årrække, var det naturligt at kigge på deres skype-løsning.

Og den var god, siger Kenneth Middelboe Carlson og forklarer, at der er tale om en cloud-baseret teknologi, der bygger på Microsoft Office 365.

Løsningen samler telefoni, videokald, chat, kalenderintegration, dokument-og skærmdeling, og giver dermed en øget fleksibilitet og mobilitet. Derudover kan pakken skaleres op eller ned i takt med, at virksomhedens behov ændrer sig, siger IT administratoren.
Men, det er ikke det hele, tilføjer han:

”Særligt TDC Erhverv’s version har den store fordel, at den har integreret telefoni og dermed også fungerer rigtig godt med fastnettelefoner. Derudover giver den mulighed for lynhurtigt at etablere konferencer med rigtig mange deltagere – en feature som ikke mindst vores sælgere, der kører rundt i udlandet, er glade for. De er på en helt anden måde blevet en del af festen og kan interagere med os andre. Generelt vil jeg sige, at løsningen har bragt alle medarbejderne meget tættere på hinanden.”

Office i skyen

Næste skridt i Hoyers cloud-rejse kommer til foråret, hvor virksomhedens Office 365-licenser opgraderes til Microsoft 365-licenser. Det ser Kenneth Middelboe Carlson også frem til.
”Én af de allerstørste fordele bliver uden tvivl skalerbarheden. Det betyder jo, at vi kan opsige eller justere licenser lynhurtigt i takt med at vi f.eks. ansætter flere, eller laver andre ændringer. Dertil kommer, at der heller ikke er nogen binding, så vi betaler så at sige kun for det, vi bruger.”
Som en indbygget feature får Hoyer også det såkaldte ”Mobile Device Management” med i købet.
Det betyder, at virksomhedens enheder er registreret i Intune (Microsoft servere, red) – og at man ved tyveri eller tab kan blokere eller helt slette enheden samt de data, der måtte ligge på den.
”Det er naturligvis en feature, der passer rigtig godt til en virksomhed som os, der er meget optaget af datasikkerhed og af samme grund har yderligere en backup hos en anden dansk leverandør,” smiler Kenneth Middelboe Carlson og kommer så med det endegyldige bevis for, at Hoyer tror på skyen som et sikkert sted.

Mail og fildeling i skyen

Planen er nemlig at virksomhedens mailbokse i løbet af 2019 også skal op i skyen, så man selv slipper for at have en mailserver stående, der skal driftes og opdateres. Dertil kommer funktionen ”Sharepoint – Online”, der som navnet siger tillader fildeling i skyen – en avanceret og ikke mindst sikker form for Dropbox. Tanken er også her, at det skal implementeres i løbet af 2019.
Det er milepæle, som Kenneth Middelboe Carlson i den grad ser frem til.

”Via skyen kommer vi til at kunne dele adgangen til filer med kunder og med hinanden ved blot at uploade filen og dele linket. Det ser vi rigtigt store muligheder i – ikke mindst fordi det bare kræver en internetforbindelse, og at man dermed ikke behøver at være på virksomhedens netværk. Samlet set kommer vores adgang til skyen også til at betyde, at medarbejdere vil kunne styre mange flere ting selv, uden at skulle forbi mig og mine kolleger i IT-afdelingen.

Dermed er Hoyers rejse mod skyen godt i gang, og med de gode erfaringer kan Kenneth Middelboe Carlson ikke umiddelbart se, hvor den stopper.

”Jeg holder stadig fast i rationalet om, at jo hurtigere man løber, jo hårdere slår man sig, hvis man falder, smiler han. Derfor tager vi et skridt ad gangen og bliver fortrolig med det. Men kursen er sat, det er der ingen tvivl om,” lyder det fra Kenneth Middelboe Carlson.

 

Kenneth Middelboe Carlson,
IT-administrator, Hoyer