Sponsored by Festina Finance

Nu kan rådgiverne i Sparekassen Vendsyssel nemt sammenligne flere forskellige typer lån, og ved at have adgang til et større udbud af data om hver kunde, kan de hjælpe den enkelte med at tage den bedste beslutning baseret på deres individuelle finanser. Foto: Festina Finance

Videreudvikling af realkredit – ét API ad gangen

Festina Finance har udrullet en ny service på sin 360-graders digitale rådgiver, som giver danske banker mulighed for at koble sig direkte ind i API’et hos Danmarks største udbyder af realkredit og dermed tilbyde kunderne den næste generation af justerbare realkreditprodukter og -services.

I Danmark er realkredit noget af en nationalsport. Vi er nok det eneste land i verden, hvor omlægning af lån kan trække overskrifter på avisforsiderne. Da realkredit er så stort et område af national vigtighed, har mange af landets låneudbydere opdateret deres teknologi for at forbedre servicen overfor kunderne.

Et godt eksempel er landets største realkreditinstitut Totalkredit, som har moderniseret sit IT-system siden 2017 med et mål om at strømline de administrative processer for sine 47 partnerbanker.

Instituttet har udviklet et nyt realkredit-system kaldet “Ny Realkredit Platform (NRP)”, som tilbyder avancerede API’er, der integrerer realkredit direkte ind i partnerbankernes rådgivningsprocesser.

Festina Finance har nu integreret Totalkredits API’er i sit 360-graders rådgivningsværktøj ‘Festina Advisor’. Denne nye datastrøm kombineres med Festina Finances eksisterende integration med den nordiske IT-platform SDC.

For banker, der bruger Festina Advisor, betyder det, at de med et tryk på en knap nu kan få information om eksisterende realkreditlån, husvurderinger og initiere en komplet, digital proces for låneomlægning.

At have al den information tilgængelig i ét system er et fantastisk aktiv. Særligt når dataene tidligere var spredt på tværs af flere kilder,
Mark Wrobel, seniorudvikler i Festina Finance.

Han siger, at næste stop er at udvide Advisor med en digital proces for køb af bolig med Totalkredit. “Det nye system tillader lånetilbud at blive gennemført meget hurtigere, med en højere grad af præcision,” siger han.

Brikkerne forbindes

For medarbejderne i frontlinjen hos Festinas bankkunder har integrationen haft en øjeblikkelig virkning på, hvordan de bearbejder og håndterer realkredit – automatiserede workflows, strømlinet administration og mindre manuelt arbejde.

“Før NRP-systemet var moderniseret, og vi indførte Festina Advisor, skulle vi manøvrere i fem forskellige IT-systemer for at give et tilbud på realkredit,” siger Maja Vestergaard Olesen, rådgiver i Sparekassen Vendsyssel, som er en af Danmarks største sparekasser.

Det bidrog i høj grad til den overordnede kompleksitet i låneprocessen, hvor alle havde forskellige rente- og bidragssatser på alt fra helt ny realkredit til refinansiering og andre former for omlægning.

Nu kan rådgiverne i Sparekassen Vendsyssel nemt sammenligne flere forskellige typer lån, og ved at have adgang til et større udbud af data om hver kunde, kan de hjælpe den enkelte med at tage den bedste beslutning baseret på deres individuelle finanser.

Mark Wrobel fra Festina tilføjer, at det er et specifikt aspekt i Festina Advisor-systemet, som skaber et workflow med så få manuelle processer som muligt:

“Vi ønsker at tilbyde vores kunder den bedste mulige oplevelse. Ved at give deres rådgivere indsigt i hver enkel kundes finansielle situation, kan de hurtigt skræddersy og tilbyde kunden det rigtige lån og reducere tiden det tager at godkende og underskrive,” siger han.

Styrker forholdet til kunderne

En anden interessant feature ved NRP-systemet er, at det gør rådgivere i stand til at ændre vilkårene for hvert lån, så hver kunde kan få tilpasset sin realkreditfinansiering.

Den fleksibilitet er særlig værdifuld i situationer, hvor en rådgiver konsulterer kunden personligt, da NRP-systemet hurtigt kan ændre udregningerne og komme op med den bedste løsning for hvert individ.

“Ikke alene reducerer det nye system kompleksiteten og besværlighederne i processen, det reducerer også risikoen for fejl, da flowet inkluderer en mekanisme til kvalitetssikring,” siger Maja Vestergaard Olesen fra Sparekassen Vendsyssel.

“I sidste ende styrker det vores forhold til kunderne, da det gør os mere selvsikre i de produkter vi tilbyder.”