Sponsored by Interxion

Forbrugernes data skal også være sikre, hvis en oversvømmelse eller et strømsvigt rammer. Og det er her co-located datacentre fra Interxion spiller en nøglerolle.

Uden stabil IT-infrastruktur kan fintechs være en potentiel systemisk risiko

Fintechs er modnet og blevet en del af den kritiske, finansielle infrastruktur. Med den nye status følger også et nyt ansvar: En stabil og modstandsdygtig IT-infrastruktur.

Fintechs har vokset sig fra at være nye udfordrere til at blive en integreret del af den finansielle sektor. Millioner af brugere betror i dag deres finanser til fintech-startup i sådan en grad, at de unge selskaber er blevet en potentiel, systematisk risiko.

“Tilsynsmyndigheder holder mere og mere øje med fintechs på grund af den store betydning fintech har fået som en faktor i det finansielle system,” siger William Fenick, Vice President for Entreprise i Interxion: A Digital Realty Company, og forsætter: “Det har potentialet til at blive en systemisk risiko for et land, og derfor holder myndighederne også et skarpt øje med udviklingen.”

Forbrugernes data skal også være sikre, hvis en oversvømmelse eller et strømsvigt rammer. Og det er her co-located datacentre fra Interxion spiller en nøglerolle.

Startup-mottoet ‘move fast and break things’ fungerer ikke hos myndighederne. Fintechs er nødt til at holde sig kørende uanset hvad – også i krisetider. Lige nu er fintechs ved at blive fanget i udviklingen på en god måde. Det betyder nemlig, at de presser sig selv til at blive mere modne virksomheder,
William Fenick, Vice President for Enterprise in Interxion

En sikker partner

Fintech undergår lige nu en institutionalisering. Fintech-virksomheder og myndigheder ændrer sig, men Interxion behøver ikke genopfinde sig selv. Etablerede finansielle institutioner som Saxo Bank og Nasdaq har allerede stolet på leverandørens co-locatede datacentre i årevis.

I de seneste år har et stigende antal succesfulde, hurtigtvoksende fintechs også sluttet sig til Interxion’s globale datacenter-platform, kaldet PlatformDIGITAL®, som svaret på deres behov for kritisk IT-infrastruktur. En af dem er svenske Fidesmo.

“Vores største udfordring er at sikre betalingstransaktioner ved at certificere og autentificere vores data storage praksis. I arbejdet med kunder som Mastercard og Visa satte vi os for at finde en partner, der kunne hjælpe med at implementere en sikker platform, som med længder kunne overgå vores tidligere infrastruktur, der havde udspillet sin rolle i vores vækstrejse,” forklarer Mattias Eld, CEO i Fidesmo. 

Med Interxion fandt startuppet den sikkerhed af industriel styrke, som deres kunder forventer af dem. Samtidig giver den co-locatede tilgang adgang til den skalerbarhed, som fintechs har behov for, ved at forbinde direkte til de store cloud-udbydere.

Risiko og omdømme

En ting er at have styr på compliance og sikkerhed i ens hjemland. Når virksomheden vokser ind på nye markeder, er det en anden udfordring.

“Fintechs er nødt til at kombinere skalerbarhed med compliance, og med en infrastruktur-partner, der forstår regulatoriske krav, som vi gør, bliver internationalisering meget mere problemfri. Der er rigeligt arbejde i at introducere sig selv til et nyt marked – og det skal ikke spoleres af regulatoriske teknikaliteter,” siger William Fenick.

Stabil infrastruktur er dog ikke bare et spørgsmål om at leve op til myndighedernes krav. Når fintech har fundet product/market-fit og vundet fem procent af markedet, er det sidste de ønsker at miste troværdighed, fordi brugerne får en dårlig oplevelse.

“Bøderne for ikke at leve op til reglerne er blevet barske, men risikoen for omdømmet kan være endnu større end det. Det er ikke nok at vinde et nyt marked med smart teknologi, hvis ikke kunderne kan stole på servicen,” siger William Fenick.

Tags: , ,
Interxion: A Digital Realty Company

Interxion fusionerede i 2020 med Digital Realty og hedder nu officielt ’Interxion: A digital Realty Company’ i EMEA, hvor virksomheden har mere end 100 datacentre i 11 europæiske lande. På globalt plan har Digital Realty 290 datacentre og er en af verdens absolut største udbydere af colocation datacentre. Med den globale platform  PlatformDIGITAL har Digital Realty gjort det nemt for virksomheder at etablere og skalere deres digitale forretning over hele verden.

Alle Interxions datacentre er digitale knudepunkter, som giver adgang til flere end 700 netværksudbydere, 21 europæiske Internet Exchanges og ledende clouds. I Danmark er Interxion det eneste datacenter, der kan tilbyde adgang til Microsoft Azure ExpressRoute, AWS DirectConnect og Google Cloud Interconnect.

For mere information: Besøg interxion.com eller følg Interxion på LinkedIn og Twitter.