Sponseret af ABC pavilloner

Foto: Concept Living A/S.

Concept Living A/S by abc udvikler nye løsninger med innovative, miljøvenlige boliger

Concept Living by abc i Midtjylland projekterer og opfører seks nye boliger til udlejning. Målet med boligerne er at kombinere nye samt eksisterende løsninger, der er med til at give et bedre indeklima, reducerer energiforbruget og ligeledes fungerer godt i praksis.

Egner murede vægge og høje lofter sig til præfabrikeret boliger? Ja selvfølgelig! Derfor har Concept Living A/S by abc søgt om byggetilladelse til at opføre seks boliger ved siden af deres produktion på adressen Fundervej 44 i den midtjyske by Engesvang, hvor virksomheden vil afprøve nye boligløsninger, byggematerialer og -metoder i præfabrikeret byggeri. Når tilladelsen fra kommunen er givet starter virksomhedens produktion med at bygge de præfabrikerede miljøvenlige boliger. Det er selvfølgelig en god nyhed, at vi nu for alvor kan komme i gang med projektet, som længe har været i støbeskeen. Boligerne giver os en masse nye muligheder for at afprøve byggematerialer og -metoder samt anderledes løsninger til boligerne. Det skal således være med til at udvikle vores eget produkt og samtidig udvide vores produktpalette, så vi på sigt kan tilbyde endnu flere løsninger til vores byggemetode, siger afdelingsleder og projektansvarlig hos Concept Living, Glenn Nielsen. Projektet har allerede nu været igennem en længerevarende proces, hvor blandt andet Teknik- og miljøudvalget i kommuen har behandlet ansøgningen, og området er blevet godkendt i lokalplanen til etablering af boliger. I den forbindelse har der også været en offentlig høring med kun meget få forbehold og indvendinger.

Nye produkter

Allerede nu kan virksomheden løfte sløret for et par idéer til nye løsninger, der skal afprøves i boligerne, som på sigt også skal udlejes til forskellige målgrupper. Nogle af boligerne bliver nemlig med dobbelt loftshøjde, hvor man i stedet for de klassiske 2,5 skaber en loftshøjde på fem meter. Som noget nyt inden for vores præ-fabrikeret byggeri skal vi arbejde med forsats vægge i moderne mursten.

Foto: Concept Living A/S.

Normalt bygger vi i træ med pladesystemer udenpå boligen, men i nogle af de nye boliger kommer vi til at afprøve mursten som byggemateriale. Det har nemlig nogle andre fordele end træ, herunder blandt andet i forhold til vedligeholdelse, og giver samtidig et helt andet look end træ, som vi til tider oplever efter-spørgsel på, forklarer Glenn Nielsen. Nogle af boligerne kommer således til at fremstå i rå mursten, mens man i to af boligerne afprøver en hvidpusset facade. Det er dermed ikke kun metoderne, men også bygningernes visuelle udtryk og eksempelvis skal der bruges vinduer med ventilation der bidrager til opvarmning af rummene.

Vi har stor fokus på bæredygtig, miljøvenlige og svanemærkede materialer, hvilket i forvejen anvendes i produktionen i det omfang det kan lade sig gøre. Projektet forventes afleveret som svanemærkedet,
fortæller Glenn Nielsen

Til udlejning

Boligerne er desuden udviklet med henblik på at imøde komme forskellige målgrupper, og der kommer derfor til at være to forskellige boliger til henholdsvis seniorer, familier og unge par. Den ene familiebolig kommer til at få en overdækket terrasse, mens den anden får rum med dobbelt højde til loftet. Ved de to parboliger er der tilhørende tagterrasse til begge. Tanken er, at der på sigt skal bo for-skellige målgrupper i alle boligerne, som løbende kan være med til at evaluere på vores tiltag. På den måde kan vi følge alt fra boligernes energiforbrug, holdbarhed og beboernes trivsel, og vi kan således trække på lejernes erfaring, slutter han.