Overvej dette, før du vælger a-kasse

Dette indhold er sponsoreret

Det er ikke altid lige let at finde ud af, hvilken a-kasse man skal vælge. Skal man vælge den billigste a-kasse, eller skal man gå efter den dyre? Der er mange forskellige a-kasser på markedet, og de fleste af dem tilbyder nogle forskellige fordele. Det kan derfor være svært at træffe det rigtige valg, når man skal vælge en a-kasse. Læs med her og bliv klogere på, hvad du bør overveje, inden du vælger din a-kasse.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en arbejdsløshedskasse, der sikrer dig økonomisk, hvis du bliver ledig. Du skal være medlem af en a-kasse for at kunne få dagpenge under din ledighed. A-kasserne har forskellige vilkår for optagelse og for, hvor meget du kan få i dagpenge. Det kommer an på ens behov, om det er den billigste a-kasse eller den mest fagspecifikke a-kasse, som er dette rette valg for én.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Der er mange forskellige a-kasser at vælge imellem, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken a-kasse der er den rigtige for en. Der er dog nogle ting, man kan overveje, når man skal vælge a-kasse. Det første og mest basale er selvfølgelig prisen på a-kassen, hvilket du kan læse mere om i næste afsnit. Yderligere bør du også overveje, hvilke ydelser der følger med den enkelte a-kasse. Nogle a-kasser tilbyder eksempelvis flere forskellige former for rådgivning, hvor andre ikke gør. Dette kan have stor betydning for dig, hvis du fx har brug for juridisk rådgivning eller lignende. Endelig bør du også overveje, om den pågældende a-kasse har et godt netværk, da dette ofte kan have stor betydning for ens jobsituation.

Hvor meget koster det at være medlem af en a-kasse?

A-kasserne har forskellige priser for medlemskabet, og det afhænger typisk af din indtægt. Det er en god idé at finde den billigste a-kasse for at have en reference ift. at vurdere de andre a-kassers pris for værdi. De fleste a-kasser har en gruppe for lønmodtagere, som tjener under en bestemt grænse, og så er der en anden gruppe for lønmodtagere, som tjener over denne grænse. Derudover kan det også have betydning om du er ledig eller ej. Nogle a-kasser har f.eks. rabat på medlemskabet, hvis man er ledig, da man typisk vil have brug for flere ydelser fra a-kassen i form af rekruttering og vejledning til jobsamtalen. A-kassens størrelse kan også have betydning for prisen – jo større a-kasse desto dyrere medlemskab, men samtidig får man ofte mere ud af sit medlemskab hos de store a-kasser end hos de små.

Der er mange ting at overveje, når du skal vælge din a-kasse, men disse råd kan bruges til baggrund for beslutningen.