Din virksomhed er både dit og dine medarbejderes ansvar

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du driver en virksomhed, skal du overveje, om du gerne vil give dine medarbejdere en bid af kagen. Det kan skabe en øget følelse af medansvar for jeres fælles arbejdsplads. Din medarbejder vil både have faglig og økonomisk interesse, hvis vedkommende får tilbudt warrants. Med en warrant, også kaldet tegningsret, får medarbejderen lov til at tegne nye aktier i en virksomhed. En tegningsret kan både tilbydes som en del af lønnen eller som en bonus. Hvis din virksomhed vil tilbyde det til sine medarbejdere, er det en god ide at konsultere en advokat for at få udarbejdet et program, der lever op til alle lovkravene på området.

Hvad er forskellen mellem et warrant og en option?

En aktieoption og en warrant er to forskellige slags måder at investere i en virksomhed. Hvor optionen er en eksisterende aktie, som man kan købe, er en warrant retten til at købe en aktie, som endnu ikke er blevet udstedt. Man har altid muligheden for at foretage et køb til den fastlagte pris – men man er ikke tvunget til at gøre det. Det er nemlig et frit valg.

Man skal betale skat af sine warrants, men…

Selvom man skal betale skat af fortjeneste på warrants, så skal man faktisk først gøre det, når man udnytter dem. Har din medarbejder warrants, betaler de skat af dem på udnyttelsestidspunktet, men ikke før det. Skatten betales som kapitalindkomst, hvilket er 42 %.

Dette skyldes, at warrants er et finansielt instrument, der giver investoren mulighed for at spekulere i prisen på en aktie eller anden værdipapir. Når man handler med warrants, så vil man typisk købe dem til en lavere pris end den aktuelle markedspris og sælge dem igen til en højere pris. Denne fortjeneste skal beskattes som almindelig indkomst i Danmark.

Du kan blive tilbudt warrants som en del af lønnen eller en bonus

Warrants kan blandt andet bruges af virksomheder til at tiltrække og fastholde talentfulde medarbejdere, fordi de giver dem mulighed for at deltage i virksomhedens værdistigning. Dette betyder, at hvis du bliver tilbudt warrants som en del af din løn eller bonus, så har du muligheden for at købe aktier i den pågældende virksomhed til en fastsat pris. Dette kan være attraktivt for dig som medarbejder, da det giver dig muligheden for at drage nytte af eventuelle stigninger i aktieprisen.

Det er vigtigt at du forstår, hvordan warrants fungerer, før du vælger en til din investeringsstrategi eller som en del af aflønningen. Sørg for at sætte dig godt ind i stoffet, før du tager en beslutning. Ellers kan du risikere at købe skindet, før bjørnen er skudt.