Sådan finder du den perfekte seng

Dette indhold er sponsoreret

Når du skal finde din nye seng er der en lang række spørgsmål du kan stille dig selv: hvor blød eller hård skal den være, hvilken størrelse, skal du have en topmadras eller ej? Det kan være en smule overvældende og uoverskueligt at tage stilling til, men der er heldigvis mange forhandlere der kan rådgive dig i dit køb, såsom sengetid.dk, der har et stort udvalg af sengestørrelser, typer og tilbehør, og har rutinerede medarbejdere, der kan besvare de spørgsmål du måtte have. Der er dog også et par ting du selv kan tage stilling til inden du beslutter dig for, hvilket seng du skal have. Læs videre for at få et par gode råd til hvordan du finder den perfekte seng. 

Box, kontinental eller elevation?

Som sagt findes der mange forskellige typer senge, og de tre mest populære senge er boxmadrassen, kontinentalsengen og elevationssengen. Alle har hver især en række fordele og ulemper, og det er derfor vigtigt at overveje hvilket type der passer dine behov og dit budget bedst. Boxmadrassen er den mest budgetvenlige, og det er kun benene der skal skrues på før den er klar til brug. Hvis du vil have lidt ekstra komfort kan du også tilføje en topmadras. Kontinentalsengen minder om boxmadrassen, men har et ekstra lag af fjedre i form af endnu en madras, der gør den ekstra komfortabel. Til gengæld stiger prisen også. Der er dog uden tvivl en type der passer dig og dine behov perfekt. På sengetid.dk findes der også et bredt udvalg af disse typer senge, fra enkeltsenge og King Size til luksus elevationssenge i lækkert dansk design.  

Tænk på designet

Endnu en ting at overveje når du skal finde din nye seng er udseendet. Udover at vurdere om det skal være en kontinental-, box-, eller elevationsseng er det også værd at tænke over om sengen skal have ben, en sengegavl eller en ramme. Hvis du for eksempel har et stort soveværelse kan du købe en seng med en flot sengegavl da det indrammer sengen og putter den i centrum, men på samme bidrager til en mere komfortabel og hyggelig oplevelse da du kan sidde op ad den uden at skulle stable samtlige af dine puder. En sengeramme eller stel er på den anden side et godt valg hvis du har mindre plads og leder efter en smart og indbygget opbevaringsløsning. Du kan også vælge at undlade sengeben, hvilket giver et mere afslappet og hyggeligt udseende. Når det gælder design er Sengetid.dk også med på forkanten og leverer senge og tilbehør i dansk design og i høj kvalitet, der er fremstillet i Danmark og bygger på nordiske materialer.

Prøv sengen

Sidst men ikke mindst er det også vigtigt at prøve din nye seng før du tager en endelig beslutning. Mange forhandlere tilbyder en garanti der gør, at du kan afprøve sengen i dit eget hjem og tager den retur hvis du ikke føler, at den passer til dig og dine behov. Det er nemlig vigtigt at sengen er et møbel og et sted du er komfortabelt i, så du kan få den bedst mulige søvn. Hvis du føler at du kan afgøre hvorvidt sengen passer dig på stedet kan du også sagtens prøve den af i forretningen og vurdere om den for eksempel skal være hårdere, blødere eller højere. Det vigtigste er bare at du prøver den og oplever, at du ligger godt og føler dig tilpas.