Forstærk byggeriet – forstærk virksomheden

Dette indhold er sponsoreret

Når man bygger nyt, eller hvis man restaurerer bygninger, er det vigtigt at bygge så solidt som muligt. Byggebranchen er stor og der findes en enorm ekspertise. Derfor ved du måske også, at beton er et af de mest essentielle materialer, som findes i stort set alle bygningskonstruktioner og er et absolut must i fundamentet. Og med beton kommer armering: forstrækning af konstruktionen. Her lægges et armeringsnet eller armeringsstål ind i betonen, hvilket sikrer, at betonen ikke giver efter – hverken under eller efter bygningsarbejdet. Det er et omfattende arbejde, og derfor tilbydes der produkttilpasset armering til virksomheder. Her laves al forarbejdet på forhånd med henblik på det specifikke bygningsarbejde, og virksomhederne kan fokusere på selve konstruktionsarbejdet.

Hvorfor anvendes armering?

Beton har som materiale en høj trykstyrke, hvilket gør det fordelagtigt til større bygningskonstruktioner, der skal bæres en stor vægt. Mens beton har trykstyrke, har armering trækstyrke. Når disse kombineres, får man formbart og stærkt konstruktionsmateriale, som gør, at både tryk- og trækspændinger kan absorberes.

Udover at armering har en forstærkende effekt, giver det også både en bedre brandsikring og lydisolering i bygningen.

Fordele ved produkttilpasset armering

Det er altid vigtigt at overveje, hvordan man som virksomhed kan arbejde mest effektivt. Hvad er egentlig kernen i det arbejde, virksomheden laver? Bearbejder man selv sin armering, er det et arbejde med mange omkostninger. Først og fremmest kræver det en masse plads, ligesom det også kræver, at man anskaffer de nødvendige maskiner til processen. Derudover vil man også skulle ansætte folk til dette arbejde, og alt i alt vil det blive både dyrt og energikrævende.

Lader man i stedet et firma som tibnor.dk klare bearbejdelsen og levere produkttilpasset armering, vil det fleste virksomheder opleve større effektivitet og fokus i arbejdet. Som virksomhed får man leveret netop den mængde, man har brug for, og man slipper for risikoen for ødelæggelse af materialet. Desuden kan man holde fast i virksomhedens kerne.

Hvilken type armering?

Som nævnt er armering et must i fundamentet, men det benyttes også, når man eksempelvis lægger et betondæk til gulve. I fundamentet vil man typisk anvende armeringsstål, som kommer i lange stænger og derefter lægges i betonen. Ved betondæk anvender man til gengæld armeringsnet, som udover at være forstærkende også til at binde gulvvarmeslanger fast til.

Derudover er det også værd at overveje, om stålet skal være rustfrit. Det er særligt en fordel, hvis betonen udsættes for en miljøbelastning, for eksempel saltvand. Her har den rustfrie stål det rette forhold mellem krom og nikkel, hvilket resulterer i et mere stabilt materiale, som kan stå imod de ydre faktorer, der kan spille ind. Hos tibnor.dk fås alle materialer til konkurrencedygtige priser.