Sådan får du styr på virksomhedens fakturaer

Dette indhold er sponsoreret

At håndtere sine fakturaer er en af de ting, som mange virksomheder har problemer med. Det kan være svært at holde styr på, hvornår der skal betales hvilke regninger, og det kan derfor ofte ske, at man ikke betaler regningen rettidigt. Det er dog heldigvis muligt at undgå denne situation ved at have et simpelt system til at holde styr på alle sine fakturaer.

Automatisk fakturahåndtering

Når man skal have en effektiv fakturahåndtering, er det passende at gå med en automatiseret løsning. Dette system registrerer fakturaerne direkte fra inboxen og behandler dem med det samme til godkendelse. Derudover håndterer den også betalingen automatisk – naturligvis baseret på de retningslinjer, den er blevet givet – og holder regnskabet opdateret hele vejen igennem. Dette gøres meget hurtigere end den manuelle procedure, og der er samtidig lavere risiko for fejl i håndteringen – begge to fordele, som alle kan nyde godt af.

Hvilke konsekvenser kan der være ved dårlig fakturahåndtering?

Dårlig fakturahåndtering kan have alvorlige konsekvenser for virksomheden – både økonomisk og juridisk.

For det første kan det føre til økonomiske problemer, hvis man ikke betaler rettidigt. Der påbeløber ofte ekstragebyrer for opkrævning af det skyldte beløb, og det kan i sidste ende betyde, at opkræveren ikke er interesseret i et videre samarbejde.

Juridisk set kan det også have alvorlige konsekvenser, da det kan føre til et søgsmål fra leverandørens side, og det giver ikke et godt omdømme til virksomheden. Derfor er det vigtigt at have styr på fakturahåndteringen, så man ikke havner i sådanne situationer.

Endelig giver det også ro og overblik i hovedet, hvis man ikke går med en følelse af, at betalinger overses. Dermed kan god fakturahåndtering også have en positiv effekt på overskuddet og humøret.

Fakturahåndtering – hvad skal man være opmærksom på?

Når man driver virksomhed, er det vigtigt at have styr på sin fakturahåndtering.

For det første skal man sørge for at have styr på, hvilke fakturaer der kommer ind, og hvilke der går ud. Her er det praktisk med et system, der kan give et overblik over, hvad der foregår. Dermed kan man hurtigere reagere, hvis der opstår problemer med en faktura.

For det andet skal man sørge for at have styr på sine betalinger, og her er det praktisk at have en plan for de forskellige betalinger.

Endelig skal man huske at tjekke sine fakturaer igennem inden betaling. På den måde kan man være sikker på, at der ikke er fejl i dem – både fra egen og fra modpartens side. Hvis der er fejl i en faktura, kan det blive dyrt for ens virksomhed – både økonomisk og juridisk.