Skab et helt nyt rum med gulvmaling

Dette indhold er sponsoreret

Det kræver et skarpt øje og et godt hoved at indrette sit hjem, så alt spiller sammen og alle der træder ind, kan mærke den helt rette stemning. Nogen vil endda mene, at det ligefrem er en kunstform at indrette sit hjem. Der findes utroligt mange ting, man kan gøre, for at style sit hjem. Det kræver de rette møbler og designs, men endnu vigtigere er farverne. Der findes varme farver og kolde farver, og det betyder alt sammen noget for, hvordan du oplever dit hjem. Du kan altid investere i møbler og andre designs for at ændre dit udtryk. Men en anden løsning kunne være at male dit gulv.

3 gode grunde til at male dit gulv

Der findes nok flere end tre, men her får du hvert fald de tre bedste grunde til at male dine gulve. Gulvmaling er en smart og nem måde at forfriske dit hjem på og skabe et helt særligt udtryk. De tre gode grunde er:

  1. Mere lys og luft
    Maler du dit gulv hvidt, kan du skabe mere lys og luft i dine rum. Har du f.eks en meget mørk entré, kan du male gulvet hvidt og med det samme skabe mere lys og luft.
  2. Hulestemning

Maler du i stedet et gulv i en mørk farve, kan du skabe et rum, der omfavner dig og gør dig rolig. Ønsker du dig et luksus soveværelse, med tunge gardiner og mørke farver, så mal døre eller gulve i mørke farver.

  1. Udtryk dig
    Med gulvmaling kan du udtrykke dig på en helt ny måde. Mal for eksempel gulvet i køkkenet lilla eller gulvet i dagligstuen grønt. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Det skal du vide om gulvmaling

Du skal huske på to ting. Hvilket materiale du skal male på og hvilken type gulvmaling, du skal vælge. Der er stor forskel på, hvilken gulvmaling du skal bruge, alt efter om du vil male et gulv i garagen, eller gulvet i stuen. Hvis du har trægulv, skal du male med træmaling. Træsorter et forskellige, nogle er mere olieholdige end andre. Der findes derfor tre typer gulvmaling: vandbaseret, oliebaseret og epoxymaling. Vandbaseret er til trægulve og betongulve. Oliebaseret er en slidstærk maling, som vil bevare dine gulve i mange år. Epoxymaling er perfekt til industrigulve, som for eksempel garager og værksteder, og giver et solidt og vaskbart gulv med et råt look. Husk at mal flere gange og hold pause mellem lagene. Husk at man altid kan spørge og modtage rådgivning.