Hvordan kan virksomheder omstille sig til de nye former for marketing?

Dette indhold er sponsoreret

De nye trends indenfor marketing begynder at vise sig nu, og det kan være svært for virksomheder at følge med. Her er, hvordan man kan udnytte dem bedst muligt.

I takt med at sociale medier ændres, og at nye platforme opdages, bliver der også nye muligheder for virksomheder at udnytte det i marketingregi. Det handler delvist om at tjekke, hvad ens konkurrenter gør. Men det handler i særdeleshed om at tjekke, hvad der sker på de platforme, hvor man kan nå sine kunder. 

Google ændres hele tiden

Søgemaskinen regulerer, automatiserer og ændrer på f.eks. datasikkerhed. Når Google går ind og ændrer på deres maskineri, påvirker det også alle virksomheder, som bruger Google Ads. Men er man ikke helt inde i hovederne på dem, kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Ved hjælp af digital marketing hos ASENTO, som har hjulpet talrige virksomheder, kan man opnå gode resultater med SEO og linkbuilding. På den måde kan man nemmere følge med i Googles trends. 

Kort videoindhold

TikTok og Instagram gør det, YouTube og Facebook gør det også. Folk har ikke længere koncentrationsevne til at se en lang reklame igennem. Så i dag skal det gå hurtigere, og man skal stimuleres mere. Ved at lave reels eller lægge videoer på sin Instagram story har man mulighed for at nå de kunder, som allerede scroller igennem på Instagram. Det vigtige er, at kunderne bliver hægtet på i løbet af de første tre sekunder, hvis de skal blive hængende. 

Sociale medier 

Det er ikke længere gennem ens hjemmeside, at kunder skal finde ens virksomhed. I dag fungerer Instagram og Facebook som en platform for både marketing og e-handel, som vil vinde endnu mere frem. Særligt blandt den yngre generation er det populært at handle produkter på samme platform, man fandt produktet. Hvis ens virksomhed har en potentiel målgruppe i den yngre generation, er det uundgåeligt at være på sociale medier.

Influencere 

I forlængelse af de sociale medier kan man også overveje at samarbejde med influencers. Allerede nu har man set influencere samarbejde med myndigheder og større virksomheder. Man kan se, at det virker. For mange af de annoncører, som har brugt influencere, vil højst sandsynligt komme til at kunne se flere kunder. 

Det skyldes også, at virksomheder har brugt de såkaldte mikro-influencere, som har en mindre følgerskare, men som måske har en niche. Fordi de har færre følgere, er de mere tilbøjelige til at engagere mere med dem, og det er kun godt for en virksomhed. For følgerne vil også have større tillid til influenceren.