Sponseret af Interxion

Peder Bank, Managing Director Peder Bank i colocation virksomheden Interxion

Dit datacenter er vigtigere end nogensinde før

En hybrid it-løsning er det bedste fra både cloud og et fysisk datacenter, hvor løsningen giver ­virksomheder den stærkeste og mest fleksible digitale motor til at sikre forretningen i fremtiden. Derfor har din virksomhed brug for et fleksibelt og velforbundet datacenter mere end nogensinde før.

Mængden af data stiger eksponentielt. Men for mange virksomheder er det umuligt selv at huse den store mængde data forsvarligt. Derfor flytter flere deres dataopbevaring og serverplads fra kælderrummet til en placering uden for virksomheden. Det kan være i den offentlige sky, hos et colocation datacenter eller i en kombination – en såkaldt hybrid løsning.

Foto: Interxion

”Hybride it-løsninger er efter min bedste overbevisning det mest hensigtsmæssige setup for danske virksomheder. Det er den mest kosteffektive og sikre løsning – og sådan vil det også være et stykke ud i fremtiden,” siger Peder Bank, der er nordisk direktør i Interxion.

Interxion er et colocation datacenter og et af Danmark bedst forbundne af slagsen. Som de eneste i landet har de et lokalt knudepunkt, hvor virksomheder kan forbinde sig direkte til nogle af de største public cloud-udbydere som AWS direct og Microsoft Azure gennem en direkte privat fiberforbindelse.

Samtidig med den direkte forbindelse udenom internettet kan virksomhederne opbevare egne servere og udstyr i specialbyggede sikre omgivelser. Virksomhederne får den mest fleksible og robuste løsning og slipper samtidig for at installere det avancerede setup i kælderen.

”Værdien i et colocation er det store økosystem af sikre forbindelser og leverandører. Vi tilbyder adgang til op imod 60 IT- og netværksudbydere og via vores Cloud Connect ­direkte adgang til alle public clouds. Det giver en høj stabilitet og en sikker levering og håndtering af data. Det er den ultimative fleksibilitet,” siger Peder Bank.

Compliance i centrum

Cloud er blevet et buzzword. Men det er sjældent den rigtige løsning at flytte hele virksomhedens IT-infrastruktur op i skyen. I nogle tilfælde er det simpelthen billigere at benytte egne servere til en løsning, og i andre tilfælde kan det være mere hensigtsmæssigt at holde data, som er kritiske for virksomheden eller personfølsomme, ude af den offentlige cloud. Andre løsninger, som eksempelvis kunstig intelligens (AI), kræver en infrastruktur, der er så stærk, at de ikke kan køre i skyen og derfor må afvikles i datacentre som Interxions.

“Vores kunders forretning er typisk afhængige af en konstant digital tilstedeværelse og kræver en tilgængelighed på 99,999 procent.

Millisekunder af nedetid gør en verden til forskel. Vi huser store finansielle kunder, logistik, gaming og streamingtjenester. Men vi ser også en del offentlige kunder, der kræver meget høj sikkerhed,” siger Peder Bank.

 

Foto: Interxion

Når datacenteret er placeret i et professionelt set up, får virksomhederne større fleksibilitet og samtidig bedre responstider, større kapacitet og højere sikkerhed. Og summen af det er højere brugertilfredshed.

Og i en tid, hvor der er stor fokus på opbevaring af personfølsomme data, så er det vigtigt, at dit datacenter kan opfylde de sikkerhedsmæssige krav, der stilles.

”Vi har bygget datacenteret for at stille de bedste services i markedet til rådighed for danske virksomheder. Vi tilbyder adgang til lokale løsninger, hvor data bliver i landet uagtet, om det skal op i skyen, eller om det skal være på lokal serverplan. For som det er i dag, kan du ikke sende al data i skyen.

Software- og hardwareværktøjer beskytter datacentrets netværk mod indtrængen, men fysisk indtrængen kan være lige så risikabel, som hvis der er uvelkomne gæster på netværket.

”Når du vælger at placere dine data i et eksternt colocation datacenter, skal du sørge for, at udbyderen tilbyder omfattende sikkerhedsforanstaltninger, herunder multi­faktor-godkendelse, adgangskontroller og certificeringer. Vi gennemfører i omegnen af 100 revisioner årligt, og vi er certificeret efter nogle af branchens hårdeste standarder. For vores kunder er sikkerhed og minimering af risiko ­alfa-omega for deres forretning,” siger Peder Bank.

Skræddersyede løsninger

Blandt Interxions kunder er nogle af Danmarks største IT-virksomheder, der selv tilbyder cloud-løsninger til deres kunder. Cloud-løsninger, der er placeret i datacenteret i ­Ballerup. Derudover er der en del offentlige institutioner i Danmark, der kræver garanti for, at der ikke sker nedbrud.

Vores kunders forretning er typisk afhængige af en konstant digital tilstedeværelse og kræver en tilgængelighed på 99,999 procent
Peder Bank

En virksomhed skal placere sit udstyr i et colocation datacenter, fordi den får den fleksibilitet, som understøtter forretningens behov i den enkelte situation. Det er datacenter-as-a-service.

”Det er ikke one size fits all. Virksomheder har behov for forskellige løsninger til forskellige dele af deres IT-infrastruktur. Der kan være en løsning, der er rigtig for webshoppen, og en anden, der er rigtig for finansafdelingen i den samme virksomhed,” siger Peder Bank.

Derfor er det heller ikke ’enten eller’, når virksomheder skal vælge deres løsning, men i højere grad et ’både og’.