Sponseret af Taasinge

Christina Diget Nielsen er bygningsingeniør hos Taasinge Elementer

Christina skaber Fremtidens Byggeri

På Build in Wood introducerede Taasinge Elementer deres nye Taasinge Ideal dæk. Et skelsættende præfabrikeret dæk med høj færdighedsgrad, som vil gøre Fremtidens Byggeri smartere. Christina Diget Nielsen har været med til at udvikle Taasinge Ideal dæk, hvor ingenting er blevet overladt til tilfældighederne.

Christina Diget Nielsen er bygningsingeniør hos Taasinge Elementer, og har i mere end et halvt år arbejdet med, udviklet og testet Taasinge Ideal dæk – i tæt samarbejde med Lilleheden A/S, MOE A/S, Gyproc, og Isover. Nu er Taasinge Ideal dæk klar til at blive introduceret for markedet, som det eneste af dens slags, og beskyttet med et EU-patent.

Det er et banebrydende element, fordi det er et element, der foruden at leve op til alle krav – lydkrav, brandkrav, stabilitetskrav – er bæredygtigt, udtørringsfrit, har en høj færdighedsgrad og har en unik lav byggehøjde, der skaber flere muligheder i byggeriet”, fortæller Christina.

 

10 PROTOTYPER OG MERE END 25 TESTS

Det tog mere end 10 prototyper, og mere end 25 tests på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, før den endelige løsning var klar. Christina finpudsede og udviklede alle testforsøgene. Der var blandt andet adskillige lydtest, hvor særligt trinlydsniveautesten var den, der blev kredset ekstra omkring.

Grundet elementets lette vægt, så er det en udfordring med akustikken, sat op mod de traditionelle tunge beton-etagedæk. Det satte Christina på lidt af en opgave, og der måtte tænkes i alternative løsninger, samt sparring med nogle af byggebranchens kyndige rådgivere.

”Det tog tid og særligt, fordi vi også havde en COVID-19 situation, der satte en stopklods for flere af vores udviklingsprocesser, tests og så videre. Men sammen med MOE og Saint-Gobain, fik vi alle elementets letvægtsudfordringer løst, og Taasinge Ideal dæk klarer sig bedre end forventningerne og klarer kravene på alle parametre – det er jeg ret stolt af”, uddyber Christina.

Taasinge Ideal dæk kan anvendes i flere typer byggerier. For at opfylde lydkrav i f.eks. boligbyggerier, indeholder Taasinge Ideal dæk eksempelvis: massivtræ, brandgips, trinlydsmåtte, gulvgips og spånplade.

 

FREMTIDENS BYGGERI SKAL INDEBÆRE SMARTE LØSNINGER

Udfordringen for mange i byggeriet er at bygge hurtigt, sikkert og bæredygtigt, uden at gå på kompromis med kvaliteten. De eksisterende løsninger var bare ikke smarte nok, mente Christina, og derfor blev Taasinge Ideal dæk en aktualitet.

”Jeg tror, Fremtidens Byggeri netop kommer til at handle om – ikke kun bæredygtighed – men også smartere løsninger, og det er præcis, hvad jeg arbejder for at skabe hos Taasinge Elementer – smartere byggeri. Taasinge Ideal dæk er endnu et skridt på vejen.”, afrunder Christina.

Taasinge Ideal dæk er nu endelig på markedet, og du kan få mere information ved at kontakte Christina på cdc@taasinge.dk