Foto: Building Green.

Building Green samler byggebranchen og opfordrer til fællesskab

Den grønne byggeevent Building Green opfordrer til handling og vil samle byggebranchen i et stort bæredygtigt ­fællesskab for at bremse klimakrisen, når de endnu engang åbner dørene til Forum den 30. og 31. oktober.

Byggebranchen er en af de helt store syndere med næsten 40 % af al CO2-udledning på globalt plan. Det kræver samarbejde og stærke fællesskaber, hvis vi skal vende den negative udvikling, mener Building ­Green. Deltagere på dette års event bliver derfor opfordret til at tage aktivt del i fællesskabet og udveksle viden om bæredygtige materialer og processer. På samme måde vil hovedscenen blive fyldt med debatter og oplæg med bæredygtige fællesskaber som omdrejningspunkt.

Chris Precht (billede) Penda-grundlægger står blandt andet bag The Farmhouse.

”Om du er stor eller lille spiller i branchen, rådgiver eller udførende, ejendomsudvikler eller bygherre, så er der viden og netværk at hente på Building Green. Hvis du mener noget med bæredygtighed, må og skal du lægge vejen forbi Forum i år. Så kom og støt op om fællesskabet,” lyder opfordringen fra Building Greens programleder Sarah Elhauge.

Forum fyldes med inspirerende talere

Til eventen i efteråret har Building ­Green lanceret deres største program til dato med over 130 talere. Udover bæredygtige fællesskaber sætter programmet fokus på tidens trends inden for bæredygtigt byggeri og arkitektur som for eksempel politik, træ og nye boformer. De fire scener indtages af danske og udenlandske navne, der går forrest, når det handler om bæredygtighed. For eksempel lægger den garvede arkitekt og byplanlægger Jan Gehl vejen forbi Forum sammen med frontløberen og arkitekten Anders Lendager. Programmet indeholder også politikere, inklusiv den nye boligminister Kaare Dybvad, stads­arkitekten i København Camilla van Deurs, østrigske Chris Precht, By & Havns Anne Skovbro og mange flere.

Banebrydende projekter på programmet

Der er ikke kun prominente talere på programmet. Building Green præsenterer også nogle af de mest banebrydende projekter. De besøgende kan blandt andet høre om projektet The Farmhouse, som den tidligere Penda-grundlægger Chris Precht står bag. The Farmhouse er et urbant højhus, hvor dyrkning af fødevarer er integreret i bygningen og placeret side om side med boligerne. Chris Precht gæster Building Green til en snak om fremtiden og om vigtigheden af arkitektur og design de næste årtier.

Michael Green (billede) står blandt andet bag den 7-etagers prisvindende T3 Minneapolis.

De besøgende i Forum kan også høre om det visionære projekt The Urban Village, som danske EFFEKT og SPACE10 er gået sammen om. Projektets vision er at skabe boliger med fællesskab i centrum. Boligerne har en abonnementsbaseret ­finansiering og er bygget af træ i et fleksibelt modulsystem, der nemt kan skilles ad.

Inspiration til mere træbyggeri

En af de helt store trends i byggebranchen lige nu er uden tvivl træ. Nu tyder det også på politisk hjælp fra den nye boligminister Kaare Dybvad, der for nylig udtalte, at han vil arbejde for en mere nutidig lovgivning for at fremme træbyggeriet herhjemme. Det kan de besøgende høre mere om, når Kaare Dybvad indtager scenen på ­Building Green.

Foto: Building Green.

Den verdenskendte træarkitekt ­Michael Green kommer også hele vejen fra Canada til hovedscenen i Forum for at tale om ”paradigmeskiftet” til at bygge og konstruere i træ. Michael Green er en pioner inden for træbyggeri, og han står blandt andet bag den 7-etagers prisvindende T3 Minneapolis, der er den første moderne træbygning i USA i mere end 100 år. ­Michael Green katapulterede træbyggeriet ind på verdensscenen i 2013, da han gav en Ted Talk om emnet. Nu arbejder han på en online platform om træbyggeri, der skal være sikre en global vidensdeling for at hjælpe innovationen og sætte skub i træbyggeri – også i højden.