"Det giver tid og overskud til at bygge nye produkter og det var netop formålet med at træde ind i et samarbejde, hvor vi ikke skal bruge tid på noget, vores slutbrugere ikke får glæde af. Derfor skal vi bruge tid på at understøtte vores forretning med at levere produkter, der hvor brugerne er,” siger Thomas Knabbe. Foto: Nutanix.

I dag kan Gyldendal skrue op for sine digitale løsninger, når forretningen kræver det

Voldsomme og varierende spidsbelastninger og konstante nye krav fra forretningen stiller store krav til ­Gyldendals digitale infrastruktur. Med et private cloud-baseret datacenter styrker Danmarks ældste forlag forretningen på afgørende parametre.

Danmarks ældste og største forlag, Gyldendal, lever både i en analog og digital verden. Udover sin traditoinelle forlagsforretning driver Gyldendal også omfattende onlinehandel af bøger i skiftende højsæsoner henover året, og forlaget tilbyder også en læringsplatform, som mere end 1.2 millioner studerende logger ind på hver måned.

Det stiller store krav til Gyldendals digitale motor.

”Det er ikke vigtigt for Gyldendal, hvor vi driver vores IT. Men det er til gengæld ekstremt vigtigt, at vi har en fleksibel løsning, hvor vi kan vælge den optimale løsning ud fra parametre som pris, sikkerhed, compliance, kompetencer og naturligvis den optimale brugeroplevelse,” siger Thomas Knappe, der er IT-driftschef i Gyldendal.

Foto: Nutanix

I løbet af de seneste tre år har Gyldendal været på en rejse fra en klassisk legacy-infrastruktur gennem forskel­lige hyperconverged-platforme til i dag at have opbygget en effektiv on-premise cloud-platform.

”Vi havde brug for en intelligent og simpel private cloud, der frigør vores dygtige medarbejdere fra klassisk IT-drift til et værdiskabende team for Gyldendal. Det er vi lykkedes med, og i dag kan vi støtte vores kerneforretning og bygge nye digitale løsninger, til at nå brugerne så hurtigt og sikkert som muligt,” siger Thomas Knappe.

Private Cloud i en Hybrid Cloud verden

Tidens digitale brugere stiller stadigt større krav til, at digitale platform skal være hurtigere og lettere at anvende end tidligere. Gyldendals platform bruges især af mange studerende, og i eksamensperioder er der for alvor tryk på og store udsving i spidsbelastningerne.

 

Foto: Gyldedal

”Vi var overbeviste om, at vi skulle gøre os ekstra umage i processen med at etablere vores private cloud. Vi havde behov for meget mere end blot teknologi. Vi havde brug for en partner, der udover at levere en teknologi-stack, også kunne imødekomme vores krav til skalerbarhed, simplificering og automatisering, og som ligeledes var visionær, tog ejerskab og kunne levere et community, som Gyldendal kunne afspejle sig selv i, lære fra og dele erfaringer med,” siger Thomas Knappe.

Valget faldt på det internationale cloud-firma Nutanix, som i dag leverer Gyldendals on-premise cloud-platform. I Nutanix har Gyldendal fundet en partner, der imødekommer forretningens behov og samtidig giver brugerne en sikkerhed på platformen.

”Da vi mødte Gyldendal første gang, var det tydeligt, at de havde en stålfast målsætning, og der blev stillet store krav. Men samtidig var de ekstremt fokuseret på ikke at begrænse sig ved at fastholde en traditionel tankegang i deres søgen,” siger Thomas Astin Jensen, der er administrerende direktør i Nutanix Danmark

Et spørgsmål om usynlighed

Før samarbejdet med Nutanix havde opgraderinger af software og servere, ikke noget med hinanden at gøre. Det var en trinproces, der skulle håndteres manuelt. Med Nutanix opgraderes det hele automatisk, når behovet er der. Hvilket eliminerer den klassiske tunge drift af en IT-platform.

”Vi bygger vores løsning ud fra det samme mantra, som de store cloud-udbydere som Microsoft Azure, Google og Amazon. Vi fjerner kompleksiteten ved den klassiske IT-platform, så vores kunder skal bruge så få ressourcer som muligt på daglig drift. Vi gør reelt infrastrukturen usynlig, hvilket for vores kunder betyder minimal drift, massiv skalerbarhed og optimal fleksibilitet,” siger Thomas Astin Jensen.

For Thomas Knappe er det især vigtigt, at den private cloud-løsning er skalerbar og giver mulighed for at skifte workloads, alt efter hvad der er mest hensigtsmæssigt.

Vores mål er, at ­vores kunder får optimalt udbytte af cloud som koncept, samt optimal værdi ved ­anvendelse af såvel private ­eller ­offentlige cloud. Vi leverer ­endda ­muligheden for at ­flytte rundt på det ­efter behov. Det er det, Nutanix ­leverer”
Thomas Astin Jensen, administrerende direktør i Nutanix Danmark

”Vi har behov for at opskalere vores kapacitet, hvis forretningen har brug for det, og det skal også ske med en optimal grad af automatisering, så vi kan supportere vores kerneforretning,” siger han.

Skyen er ikke et sted

”Vi har fokus på vores kunders bagland. I Nutanix lader vi systemet bestemme, hvordan det mest optimalt kører. Cloud er ikke et sted men en måde at investere og bruge IT på. Nutanix leverer effektive private cloud-løsninger til kunder i alle størrelser samt et cloud-cockpit, hvor kunden kan administrere såvel sin private cloud samt sine offentlige cloud-udbydere som som f.eks. Microsoft Azure,” siger Thomas Astin Jensen.

Virksomheder som Amazon, Google, Azure har redefineret, hvordan man tænker IT i dag. Nutanix leverer den samme simplicitet i kundens egen mave og hjælper med at integrere med offentlige clouds. Det giver kontrol, sikkerhed og friheden til at drive sin forretning der, hvor det giver mening.

”Vores mål er, at vores kunder får optimalt udbytte af cloud som koncept, samt optimal værdi ved anvendelse af såvel private eller offentlige cloud. Vi leverer endda muligheden for at flytte rundt på det efter behov. Det er det, Nutanix leverer,” siger Thomas Astin Jensen, før han slår fast:

”Vores største konkurrent er uden sammenligning traditionel tankegang.”