Sponseret af FarPay

Betaling er også interaktion med kunden

FarPay samler alle betalingsløsninger og integrerer dem direkte med bogføringssystemet. Det er ikke bare bekvemt og effektivt, men giver også nye måder at interagere med kunden på.

Antallet af betalingsmidler er stigende. Apple Pay, Mobilepay, Google Pay. Det kunne stifterne af virksomheden FarPay allerede se i 2014, hvor krigen om markedet for mobilbetalinger rasede.

”Det var en groende bevægelse, at der kom mange nye betalingsløsninger. Ideen med FarPay var at udvikle en alt-i-en betalingsløsning til bogføringssystemer, så virksomhederne kunne nøjes med én løsning i stedet for at skulle lave sine egne integrationer til de mange forskellige betalingsmidler,” fortæller Samal Samuelsen, CEO & Sales Director i FarPay.

I stedet for kun at forevise løsninger, kan bankerne også henvise til at få dem implementeret hurtigt og nemt. På den måde kan virksomhederne hurtigere komme i gang med at tjene penge – og det er også i bankens interesse
Samal Samuelsen

Med en samlet betalingsløsning direkte i bogføringssystemet sparer FarPays virksomhedskunder manuelt arbejde, da betalingerne kan automatiseres fra sendt faktura til betaling bogføring. Men samtidig giver den dybe integration også virksomhedskunderne mulighed for at interagere med sine egne kunder på nye måde.

Betalinger er også brugerinteraktion

Forsyningsbranchen er en af de brancher, der har taget godt imod FarPay i Danmark. Branchen har igennem 40 år stort set eksklusivt opkrævet gennem Betalingsservice. Men med FarPay åbner forsyningsselskaber op for, at de gnidningsfrit kan integrere andre og nye betalingsløsninger til deres eksisterende system uden at skulle genopfinde bogføringen.

”Integrationerne til de nye betalingsløsninger er komplekst: Kortbetalinger skal sendes til en gateway i ét format, pengene modtages på en konto i et andet og betalingsinformationen sendes i et tredje format – så der skal laves mange integrationer. Det har mange virksomheder ikke ressourcer til – men vi gør det nemt, så både store og små virksomheder kan tilbyde flere betalingsmetoder,” forklarer Samal Samuelsen.

Det drejer sig i bund og grund om at få penge fra a til b. Men digitale betalinger indeholder data, som også integrerer med resten af bogføringssystemet. Derfor bliver betalingen mange gange omdrejningspunktet for kontakten med kunderne.

”Forsyningsselskaber er interesserede i nye måder at interagere med kunden på: Kunden kan vælge at betale med Mobilepay eller betalingskort, og de kan få kommunikationen på mail eller sms i stedet for på brev. Og virksomheden skal ikke lave nogle tekniske ændringer i deres system – de kan holde fast i det system, de kender,” siger Samal Samuelsen.

Det betyder ikke, at FarPay anbefaler den ene betalingsløsning frem for den anden. Virksomheden forholder sig bare til, hvilke fordele og ulemper de forskellige løsninger har, og hjælper på den måde kunderne med at vælge de betalingsløsninger, som passer bedst til deres kunderejse, behov og brand.

Ser banker som allierede

Mens FarPay allerede hjælper tæt på 1000 virksomheder med betalingerne, har de også et samarbejde på vej med den første bank.

”Når bankerne rådgiver sine erhvervskunder til at bruge forskellige betalingsløsninger, så hjælper de typisk også med at skabe kontakt til Nets, Mobilepay eller andre udbydere af betalingsløsninger, så de kan komme videre med oprettelse af aftalerne. Men når det gælder den tekniske integration har bankerne ikke noget at hjælpe virksomhederne med. Vi vil gerne ind til banken og hjælpe deres kunder med integrationen,” siger Samal Samuelsen.

På den måde bliver bankerne en større del af kunderejsen – og virksomhedskunderne kan hurtigere komme i gang med at modtage betalinger.

”I stedet for kun at forevise løsninger, kan bankerne også henvise til at få dem implementeret hurtigt og nemt. På den måde kan virksomhederne hurtigere komme i gang med at tjene penge – og det er også i bankens interesse,” siger Samal Samuelsen.

Tags: ,
FarPay
  • FarPay samler mange betalingsløsninger i én service, som integreres direkte med bogføringssystemet. Det sparer virksomhederne tid, giver deres kunder mulighed for at spare penge ved at vælge billigere betalingsløsninger – og driver interaktion med kunderne på en ny måde.
  • Løsningen er ikke afhængig af ERP-system – den skal bare have adgang til kunde- og fakturadata og kan integrere til alle bogføringssystemer.
  • Virksomheden nærmer sig 1000 virksomhedskunder – blandt andet Ewii, Economic og Berlingske Medier.
  • Sidste år sendte FarPay over 5 mio. fakturaer til 1,5 mio. modtagere og opkrævede på sine kunders vegne for over 10 mia. kroner.