Sponseret af EOT

Foto: EOT

Udviklingen i elektronikindustrien skaber nye muligheder: Oplev morgendagens ­elektronik i Herning

På bordet ligger den smarte medicinemballage, der lige har givet lægen besked om at forny recepten. På marken udenfor vinduet, der har intelligente gardiner med indvævet røgalarm, pløjer en selvkørende traktor. Snart fortæller mælkekartonen køleskabet, at det er på tide at bestille frisk mælk. Elektroniske komponenter er på vej til at blive integreret i alle de ting, vi omgiver os med.

På Skandinaviens førende elektronikmesse, EOT – Electronics of Tomorrow, kan du møde leverandørerne af teknikken i morgendagens varer, høre spændende oplæg om fremtiden, som allerede er i gang og blive inspireret til ny udvikling af egne produkter.

I takt med at mikroelektronik er blevet mere avanceret og prisen på elektronik er faldet, kommer nu en lavine af produkter, hvor elektronik er integreret i velkendte ting. Biler, der beder om at blive repareret, inden de går i stykker. Halsbånd til kæledyr, så de kan spores, når de løber væk. Selvsnørende basketball-sko, der programmeres via en app og med en lille motor justerer størrelse.

I flere byer i verden står der allerede skraldespande, der selv fortæller, hvornår de skal tømmes, så skraldebilerne automatisk lægger den mest effektive rute til de spande, der faktisk er fulde. Det giver mindre trafik i byerne og bedre økonomi for de lokale myndigheder. På hoteller kan elektroniske låse registrere, om døren er blevet låst indefra eller udefra. Det effektiviserer blandet andet rengøringen, når personalet kan se, hvilke værelser der er tomme.

Heller ikke emballager er, hvad de var. Inden for lægemiddelindustrien byder fremtiden på ”smart packaging ” – det vil sige intelligente, interaktive emballager er udstyret med små e-paper-skærme og elektronisk betjening, der gør det nemmere for patienterne at håndtere lægemidler. De mest avancerede intelligente emballager registrerer ikke kun mængden af tilbageværende af lægemidler, men minder patienten om at tage dem rettidigt. Intelligente tekstiler integrerer mikroelektronik som indvævede printede sensorer og batterier og broderede kredsløb. Allerede nu kan du få tøj med indbygget skridttæller, pulsmåler eller yoga-guidning og snart kommer gardiner med indbyggede højttalere eller røgalarmer.

Fordi elektronik nu er en større del af alting, er elektronik relevant for alle brancher: fødevarer, byggeri, mode, medicinal­industri, emballage og transport
Mona Jakobsen

”Fordi elektronik nu er en større del af alting, er elektronik relevant for alle brancher: fødevarer, byggeri, mode, medicinalindustri, emballage og transport. Derfor er messen EOT – Electronics of Tomorrow relevant at besøge for indkøbere, udviklere og designere indenfor alle fag. Det er Skandinaviens mest inspirerende samlingssted for morgendagens ideer, services og produkter og er den messe, som binder mennesker, brancher, vidensdeling, netværk og business tæt sammen,” fortæller Mona Jakobsen, projektchef hos MCH Messecenter Herning, som står bag messen.

Mona Jakobsen
Projektchef i MCH Messecenter Herning.

På EOT- Electronics of Tomorrow møder man ikke kun morgendagens elektronikproducenter men også en stærk række oplægsholdere, der forklarer, hvordan fremtiden allerede er i fuld gang indenfor elektronik. Oplev blandt andet Vanessa Julia Carpenter, Lead Technology Experience Designer hos IdemoLab, DELTA, der er specialist i elektronisk produktudvikling og forsker i meningsfuldt design på Aalborg Universitet, Jack Ganssler, international ekspert i embeddede systemer og en række andre spændende oplægsholdere fra IBM, DTU Nanotech, Microsoft, Odense Robotics og ingen ringere end grundlæggeren af den fynske vækst­komet, Mobile Industrial Robots (MiR), Niels Jul Jakobsen.

 

Tags: ,
EOT - Electronics of Tomorrow

EOT – Electronics of Tomorrow kan opleves i MCH Messecenter ­Herning i Danmark 7.- 9. maj 2019. Messen arrangeres af MCH i ­samarbejde med branchen og organisationerne Ingeniørforeningen IDA, PE Professionel Elektronik og DI Digital.

Yderligere oplysninger:

Mona Jakobsen
Projektchef i MCH Messecenter Herning, Danmark
Mobil +45 23 21 60 86

EOT – Electronics of Tomorrow, kort fortalt:

EOT – Electronics of Tomorrow er elektronik- og teknologibranchens faste mødested. Den er blevet kaldt elektronikkens ”fætter-kusine-fest” men er for alle, som vil vide, hvad fremtiden byder på.  Udviklingen i elektronikindustrien har rykket brancheskel og skabt nye muligheder, derfor har MCH Messecenter Herning i samarbejde med den danske elektronik- og teknologibranche, Ingeniørforeningen IDA, PE Professionel Elektronik og DI Digital etaberet EOT.

EOT afholdes den 7.- 9. maj 2019 i MCH og byder på flersporet ­kon­ference­program, unikt forplejningsformat, netværk på tværs af fag og brancher og udstillingskoncept med indbygget opsætning og nedtagning.

  • Konferencespor på EOT – Electronics of Tomorrow
  • Internet of Things
  • Startups & Funding
  • Tech & Business
  • Security
  • Wireless & Cloud