Sponseret af Kardex

LR35 er Kardex Remstars nyeste lagerautomat løsning. En skalerbar og ekstremt effektiv plukløsning med høj gennemstrømningshastighed, der håndterer tidskritiske ordrer på en enkel måde. Lagerautomaten med tilhørende software og integrerede KBS-lys kan også forbindes med conveyors og kundens logistiksystem til en fuldt ud integreret og automatiseret håndtering af varer. Foto: Kardex.

Start din opgradering til Industri 4.0

Generelt er Industri 4.0 set som integrationen mellem den digitale verden og den fysiske produktion. Det er ideen om, at intelligente, samtænkende produktions- og servicenetværk kan selvstyre elementer på kryds og tværs af industrielle værdikæder eks. lagerstyring.

Logistik er meget mere end blot transport og emballering af varer, også hastighed, 0-fejl, fleksibilitet og konnektivitet med moderne informationskanaler er hjørnesten. Alle disse faktorer er vigtige dele i kampen mod konkurrenterne. Kunden (for eksempel i den hurtigt voksende e-handelssektor) ønsker at kunne bestille varer intuitivt, blive informeret i realtid om status for deres ordre, og få den leveret eller klar til at blive afhentet hurtigst mulig. Dette ville ikke være muligt uden et link til avanceret software.

Intralogistik som en perfekt synkroniseret maskine

Baseret på Industri 4.0 konceptet, vil mange lageroperationer blive fuldt automatiseret i den nærmeste fremtid. Alle operationer vil blive udført hurtigere og endnu mere fejlfrit, da sofistikeret lagerstyringssoftware vil styre processerne. Denne udvikling er allerede tydelig i logistik (og intralogistik) i dag. Netop her ser vi et klart skift mod forfining af lagerarbejde og mod mere komplekse løsninger til lager eller produktion. Dette sker for eksempel under brugen af ​​automatiserede lagersystemer i kombination med operatørstyringssystemer (dvs. pick to light, colour picking eller voice picking), conveyorsystemer, sammen med intelligent lagerstyringssoftware. Lagerautomater og paternoster sikrer minimalt WH footprint på grund af fuld brug af den tilgængelige interne frihøjde, mens operatørstyringssystemer eliminere risikoen for plukkefejl og minimerer operatørens gang- og søgetid. Automatiserede lagersystem muliggør også løbende lageroptælling og lagerstyring via WMS og ERP-forbindelse, samt styring af automatens ”tilstand” og muligheden for at sende serviceanmodninger.

Automatiseret Intralogistik for ­just-in-time levering til produktion

Et softwaredrevet lager der giver overblik over og styring af materialestrømmen er et af de centrale aspekter af Industri 4.0 konceptet. Allerede i dag er det almindeligt for automatiserede lagersystemer at levere til en just-in-time samlebånd for at sikre en jævn strøm af materiale. Med løsninger bestående af miniload system, såsom LR35 Vertical Buffer Module fra Kardex Remstar, kan man skabe en selvbærende produktion, hvor maskinerne selv vil bestille og importere dele eller materiale fra produktion eller mellemlagring. Ved hjælp af conveyorsystemer bliver materialet leveret just-in-time til samlebåndet. Forsyningen drives kun af behovet for produktion.

Moderne teknologi – vision og virkelighed?

Mange virksomheder bruger allerede i større eller mindre grad de tilgængelige teknologier. Automation spredes i flere og flere industriområder. Det er både enkle automationssystemer og fuldt automatiserede lagre. Selv om Industri 4.0-virksomheder nærmer sig, kontrolleres driften stadig ofte af en lukket softwareløsning. Med blandt andet Internet of Things vil man være i stand til at udvikle konceptet et skridt videre, ved at maskinerne og varerne i lageret kommunikerer med hinanden for en vellykket gennemførelse af Smart Factory og hele Industry 4.0 konceptet.

Foto: Kardex.

Kardex Remstar er Danmarks og en af verdens førende producenter og leverandør af automatiserede lager- og plukkesystemer. Både virksomheden og produktsortimentet har ændret sig betydeligt i årenes løb (fra at have indført kartoteksystem i USA  i 1880’erne til nutidens moderne logistikløsninger); én ting, der dog ikke har ændret sig, er den innovative og kreative virksomhedskultur. Med sin mangeårige erfaring inden for automatisering og lageroptimering er Kardex frontløber i udviklingen indenfor lagerautomatisering.