Sponseret af TECHTO Electronics

Jesper Holst (tv), direktør for EKTOS og Tommy Korsholt, direktør for TKT Electronics på TKT’s produktion i Skive. Produktionslinjerne, processerne og kvalitetsstyringen i Skive bliver kopieret til den ny produktionsenhed i ­Ukraine, TECHTO Electronics.

Nyt dansk elektronik-partnerskab tager kampen op med Fjernøsten

Forbrugerelektronik kan kun produceres til konkurrencedygtige priser i Fjernøsten – det har hidtil været god latin i den danske elektronikbranche. Nu går to mangeårige samarbejdspartnere imidlertid sammen for at ændre dette:

Elektronikproducenten TKT Electronics og udviklingshuset EKTOS puljer deres kompetencer og etablerer en fælles fabriksenhed under navnet TECHTO Electronics. Med en unik kombination af sporbarhed og agilitet plus manuel montage i Ukraine tager TECHTO Electronics kampen op med Fjernøsten. Fabrikken får hjemsted i den vestukrainske by Ivano-Frankivsk, dør om dør med EKTOS’ lokale filial for hardware- og softwareudvikling samt prototypeproduktion.

Direktør i TKT Electronics Tommy Korsholt:

”På vores fabrik i Skive har vi gennem mange år udviklet og forfinet et avanceret kvalitets- og sporbarhedssystem. Samtidig med en meget agil produktion betyder det, at vi f.eks. kan behandle en hasteordre inden for få timer. Vi etablerer den nye fabrik på samme platform. Sammen med højt kvalificerede lokale folk, der uddannes sammen med vores danske medarbejdere,” sikrer dette høj kvalitet til konkurrencedygtige priser.

Direktør i EKTOS Jesper Holst supplerer:

”Det nye joint venture betyder, at vi nu kan tilbyde en unik service, der dækker hele kæden fra udvikling til serieproduktion. Som udviklings- og testhus kan EKTOS stå for specifikation, udvikling, test og myndighedsgodkendelse. TECHTO Electronics overtager efterfølgende produktionen. Vores fokus ligger på emner med en vis andel af manuel håndtering, typisk forbrugerelektronik, inklusive Box Build og levering direkte til slutkunden.”

TECHTO Electronics starter produktionen i september med 25 medarbejdere. Ordrebogen er imidlertid allerede nu fyldt så godt op, at man forventer yderligere nyansættelser i starten af det kommende år.