Sponseret af EOT

På EOT er der et internationalt konferenceprogram med ikke mindre end 45 talere. Konferenceprogrammet har seks forskellige konferencespor som udstillere og besøgende kan deltage i. De seks forskellige konferencespor er: Internet of Things, StartUps & Funding, Tech, Business, Security og Wireless & Cloud. Foto: EOT.

Elektronik- og teknologimesse med unikt koncept

Elektronik- og teknologimessen, EOT, har et helt særligt koncept, der lader udstillere koncentrere sig om at netværke og ­skabe nye kunde- og samarbejdsrelationer. Messen har blandt andet et unikt format og netværk på tværs af fag og brancher.

Den 7-9 maj åbner MCH – Messecenter Herning, dørene for elektronik- og teknologimessen EOT – Electronics of Tomorrow. Målet med messen er at give rum til udstillere og besøgende, så de kan koncentrere sig om at inspirere og dele viden med hinanden, dyrke relationer og derigennem skabe forretninger.

EOT har et specielt forplejningskoncept, der betyder at udstillerne er vært ved forplejningen til deres kunder. Besøgende på EOT kan derfor koncentrere sig om at besøge de mange spændende udstillere og nyde det faglige indhold.

Mona Jakobsen, projektchef hos Messecenter Herning, fortæller at udstillerne ser frem til tre spændende dage på EOT, hvor de kan møde de besøgende og vise det nyeste indenfor elektronikverdenen frem.

Vind 50.000 kroner

Et område der er unikt for EOT er konkurrencen for startup-virksomheder. Her dyster en udvalgt gruppe af startup-virksomheder i en pitching-konkurrence, og vinderen bliver belønnet med hele 50.000 kroner.

Messen er skruet helt anderledes ­sammen, end jeg har oplevet ­andre steder. ­Koncept­et med gratis forplejning betyder, at man kan fastholde sit fokus på det faglige indhold og bruge tiden på at tale med andre fagfolk, fremfor at afsætte en time eller mere på at stå i kø og finde et sted at spise
Morten Jensen, Udviklingsingeniør, ­Danfoss A/S

De udvalgte virksomheder kommer fra hele Skandinavien, og har været igennem en ansøgningsproces, hvor EOT i samarbejde med Ingeniørforeningen IDA, har udvalgt de bedste kandidater.
Men det unikke koncept på EOT sætter endnu mere fokus på startup-virksomheder. Det er nemlig gjort meget økonomisk attraktivt at deltage som udstiller på EOT for startup-virksomheder.
”Startup-virksomheder kan få en stand for kun 1.000 kroner, der indeholder alt det nødvendige, og det er stadig muligt at søge om en startup-stand på EOT.dk,” siger Mona Jakobsen.
Besøgende får på den måde mulighed for at møde spændende startup-virksomheder, og de får omvendt mulighed for møde potentielle kunder, samarbejdspartnere og ikke mindst mulige investorer.

Fokus på de unge

Udover opstartsvirksomhederne har EOT et skarpt fokus på at etablere et mødested mellem virksomheder og universitetsstuderende. EOT samarbejder derfor med Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet.

På den måde kan EOT bliver første skridt i en rekrutteringsproces. Branchen konkurrerer om de bedste medarbejdere, og derfor har EOT en vigtig funktion med at bringe de studerende og virksomhederne tættere sammen.

Spændende konferencespor

På EOT er der et internationalt konferenceprogram med ikke mindre end 45 talere. Konferenceprogrammet har seks forskellige konferencespor som udstillere og besøgende kan deltage i. De seks forskellige konferencespor er: Internet of Things, StartUps & Funding, Tech, Business, Security og Wireless & Cloud.

Foto: EOT.

Disse emner giver et godt indblik i de områder der er så vigtige for elektronik- og teknologibranchen i Danmark, hvor vi allerede er førende inden for mange områder. For danske teknologivirksomheder er det væsentligt at beholde førertrøjen for at konkurrere i et globalt miljø. Derfor sættes der på konferencen fokus på områder der er i voldsom vækst i disse dage.

Elektronisk legeplads

På årets EOT er der et nyt initiativ, MakerChain, et område med fokus på maker-miljøet, idérigdom og innovation. Her kan de besøgende blandt andet hver dag opleve kodning af robotter, eller deltage i en workshop omkring ESP32 WiFi-moduler.

En af de største udfordringer med ­digitaliseringen er at omsætte den tekniske viden til handling. Konferenceprogrammet på EOT fokuserer både på strategi og ledelse og samtidigt løsnings­orienterede metoder til at omsætte den tekniske viden til ­praksis. Kombinationen af viden præsenteret med en anvendelsesorienteret praksis fremfor et salgs­orienteret fokus tiltaler mig som indkøber
Benny Holst, CPO, KK Wind Solutions A/S

På MakerChain vil det også blive vist, hvor let du kan hacke et moderne smart hjem, hvis den digitale sikkerhed ikke er god nok. Digital sikkerhed er nødvendig i hjemmet, fordi moderne boliger er fyldt med teknologiske applikationer.

Hjemmets overvågningsudstyr kan blandt andet anvendes til at lægge hjem­mesider og servere ned, uden husejeren selv aner noget om det.

Hele aktivitetsprogrammet for MakerChain kan du finde på EOT.dk.