Astronaut besøger elektronik- og teknologimesse
Danmarks specialmesse for elektronik- og teknologibranchen har et spændende konferenceprogram, der blandt andet får besøg af den danske astronaut Andreas Mogensen.
Allerede på messens første dag d. 7. maj, går Andreas Mogensen på scenen for at give sit syn på rumindustrien lige nu og de fremtidige perspektiver. Herunder også hvilken betydning rumforskning og rumindustrien har i den teknologiske udvikling.
”Det har været et enormt stort scoop at få Andreas Mogensen til at komme til vores konference, og vi håber at de besøgende vil nyde det inspirerende indlæg fra vores danske astronaut,” siger Mona Jakobsen, projektchef hos Messecenter Herning.
Aftalen er kommet i stand i samarbejde mellem ESA, Uddannelses- og forskningsministeriet og den danske klyngeorganisation CenSec. Sidstnævnte er derudover medarrangør af et særligt initiativ på EOT, Innovationsområdet. Det er 200 kvm hvor den seneste innovation inden for forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien.
Det internationale konferenceprogram er fyldt med spændende talere. Alt i alt kommer der over 45 indlægsholdere, blandt andet Keld Normann, IT Sikkerhedskonsulent hos Dubex, Vanessa Carpenter, Technology Experience Designer, René Balle, CTO og CCO hos KK Wind Solutions og Mark Wolff, Industry Consultant, Global IoT Division hos SAS Institute. Konferenceprogrammet er gratis for alle besøgende og udstillere på EOT.
Nyt område på EOT
EOT-messen forsøger konstant at forny sig, og i år er Innovationsområdet noget helt nyt. Her er formålet at bringe de besøgende endnu tættere på den nyeste viden og teknologier inden for forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien.
Det nye område er resultatet af et samarbejde mellem EOT og klyngeorganisationen CenSec, Center for Defence, Space & Security.
”De teknologier, der udvikles og arbejdes med i forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien, er spydspidsen af det ypperste, som moderne elektronik kan og skal kunne i forhold til kompleksitet og krav. Det er industrier, som arbejder med missionskritiske komponenter, som vil betyde fejl på eksempelvis satellitter eller i værste fald tab af menneskeliv. Derfor er det i disse industrier, at udviklingen sker hurtigst, og derfor er det dem, som andre områder kan lade sig inspirere af,” siger Charlotte Lynge Dalqvist, business development manager hos CenSec.
EOT en meget målrettet messe. Jeg besøgte EOT i 2017 og opdagede en meget spændende messe, som gav mange interessante faglige input, der har haft stor betydning for os efterfølgende. Jeg har meget store forventninger til EOT denne gang
Dan Mortensen, software projekt manager, Siemens Gamesa
Innovationsområdet er en unik mulighed for de besøgende for at få et grundigt indblik i den seneste innovation indenfor de førnævnte industrier. Området er en samling af højinnovative produkter, som dagligt under hele messen vil blive pitchet fra en central placeret scene, så de besøgende via demonstrationer vil få en indsigt i den bagvedliggende teknologi og erfaringerne med produktet.
På Innovationsområdet finder du blandt andet Force Technology, SecuriOT, MyDefence, Teknologisk Institut, Gomspace, Huber+Suhner og DTU Space.
Om EOT
De besøgende på EOT kan se frem til at mødes med 110 forskellige udstillere i dagene 7. til 9. maj, og netværke, skabe og pleje dine kunder og samarbejdspartnere, nye som eksisterende.
EOT er etableret af MCH Messecenter Herning i samarbejde med den danske elektronik- og teknologibranche, Ingeniørforeningen IDA, PE Professionel Elektronik og DI Digital, og ambitionen er, at skabe en helt ny messetype.
EOT skal være et attraktivt og interessant mødested for en bred skare af eksempelvis ingeniører, teknikere, udviklingsfolk, maskinbyggere og indkøbere, som kan blive inspireret til nye løsninger og udviklingspotentialer inden for deres respektive brancher.
Messens udstillere har produkter og løsninger indenfor: App udvikling, aktive/passive komponenter, displays, elektronikmoduler, elektronikproduktion, embedded software/hardware, EMC, industriel-it, IoT, konsulenter/udviklingshuse, pcb design, pcb produktion, procesoptimerende værktøjer, produktionsudstyr og -materiel, stik og kabler, strømforsyninger, test- og måleudstyr, udviklingsvæktøjer, software/hardware og wireless teknologier.
Hos Vestas Wind Systems arbejder vi intenst med Augmented Reality og Big Data. Ved at studere data kan vi blive klogere på data, og på den måde lære at lægge yderligere intelligens ind i de komponenter, som skal blive til fremtidens vindmøller. EOT giver os mulighed for at få et overblik over, hvad vores underleverandører i Danmark kan tilbyde os i fremtiden
Søren Plagborg, VP, Head of Service Platform Management, Vestas Wind Systems