Sponseret af Secomea

Foto: Secomea.

Optimér produktionen med sikker fjernadgang og IoT

Secomea kombinerer dataopsamling og fjernadgang på én enkelt enhed. Virksomhedens unikke teknologi imødekommer krav om sikkerhed og kontrol, når der er behov for at forbinde maskinleverandører med industrielt udstyr.

Industri 4.0 og den stigende digitalisering af produktionsmiljøet medfører et øget behov for at etablere sikker adgang til produktionsnetværk for maskin- samt serviceleverandører. Samtidig stiger virksomhedernes interesse i den datadrevne del af forretningen, hvor oppetid og kontrol med både planlagte og ikke-planlagte procedurer for vedligeholdelse er en del af fabrikschefernes agenda.

”Maskinleverandører forpligter sig ofte til en defineret oppetid, hvilket kræver kontinuerlig monitorering og service. For at kunne have kontrol og tage de rigtige beslutninger i forhold til servicearbejdet, skal maskinleverandøren have adgang til maskinens driftsdata – helst i real tid. Viser data uregelmæssigheder, skal maskinleverandøren have mulighed for at logge ind på maskinen, diagnosticere eller justere anlægget og bestille eventuelle reservedele inden teknikerbesøg,” Nikolaj Lentz Rudyk, der er Regional Sales Director i Secomea A/S.

Vi tilbyder produktions­virksomheder en sikker og skalerbar løsning, der integrerer fjernopkobling med dataopsamling
Nikolaj Lentz Rudyk, Regional Sales ­Director i Secomea A/S

Den danske virksomhed Secomea har i over 10 år leveret løsninger til globale aktører inden for automation og produktionskæder, der ønskeren sikker certificeret fjernadgang efter industriens højeste standarder inden for cybersikkerhed. For når man taler om industrielle netværk, så er cybersikkerhed højt på dagsordenen. Netop fokus på sikkerhed og den nemme brugeradministration er hovedpunkterne bag Secomeas løsning, der består af fjernadgang samt dataopsamling fra maskiner og automationsanlæg.

I dag bruger produktionsvirksomheder verden over Secomeas fjernadgangsløsning. Løsningen består af en fysisk IoT-enhed (SiteManager) på maskinen og en web-baseret klient, som en programmør bruger til at etablere en sikker fjernforbindelse, i stedet for at tage sin bærbare computer med på en køretur eller flyrejse. Alle brugere administreres af en domæneadministrator, som beslutter, hvem der skal have adgang til hvilke enheder hvornår – helt ned på IP-niveau.

De sidste led i vedligeholdelseskæden

På verdensplan har Secomea installeret mere end 150.000 SiteManagers hos deres kunder. Globale produktionsvirksomheder med fabrikker i flere verdensdele, ønsker ofte af at sammenligne produktions-KPI’er på kryds og tværs af geografier samt opnå best practice- hvilket igen også kræver adgang til produktionsdata.

Secomeas løsning indeholder alle elementerne i vedligeholdelsescirklen: Predictive, Preventive og Corrective.

I dag har Secomea taget endnu en skridt mod at fuldende vedligeholdelseskæden ved at lancere egen cloud tjeneste (Data Collection Cloud), der gør det nemt og overskueligt at monitorere og visualisere produktionsdata.

”Nu kan vores kunder kombinere verdens førende fjernadgangsløsning med værktøjer til overvågning og visualisering af maskin- eller produktionsdata. Data Collection Cloud gør det nemt at overvåge og sammenligne data og er en skalerbar og sikker løsning. ” siger Nikolaj Lentz Rudyk.

Transparent prissætning og brugeradministration

Secomea er uden tvivl en succeshistorie. Virksomheden har modtaget seks Gazelle-priser i træk og deres løsninger har høstet international anerkendelse.. For Secomea er målet at give virksomhederne de rette værktøjer, til at blive mere effektive og konkurrencedygtige i et marked, hvor kravende til digitalisering af produktionen er stigende.

Secomeas kunder nyder også godt af en transparent fast prisstruktur, der er nem at budgettere med. Fordelen er, at de kender omkostningen i det øjeblik, de beslutter sig for projektet. Dermed fjerner Secomea de usikkerheder, der kan opstå omkring omkostningsstrukturen.

”Det er afgørende, at virksomheder holder produktionsapparatet i drift. Derfor har det været vores fokus at tilbyde en løsning, der indeholder alle elementerne i vedligeholdelsescirklen: Predictive, Preventive og Corrective vedligeholdelse – til en gennemskuelig pris,” siger Nikolaj Lentz Rudyk.