Sponseret af Svea Finans

Fakturakøb er en ud af mange finansieringsløsninger hos Svea Finans A/S, der er en af de få udbydere i landet. Steen Bundgaard (billede) introducerede fakturakøb på det danske marked i 2003, men selv om produktet har været tilgængeligt i over 15 år, er det først for alvor blevet kendt i de senere år.

Sæt fart på væksten

Fakturakøb er et effektivt værktøj for SMV’er i vækst, der ønsker hurtig likviditet samt at spare tid på ­administration. Svea Finans A/S har gjort det til sin mærkesag at hjælpe danske virksomheder, der vil udvikle sig for egne penge. ­Dette fordi de enten ikke kan eller vil låne penge eller har mulighed for at få tilført ekstern finansiering.

“Cash is King. Sådan har det altid været og er kun blevet mere og mere. Likviditet er især vigtig for en virksomhed i vækst. Hvis eksterne investorer kommer til, må virksomheden afgive indflydelse. Med lån får banken også magt over virksomheden. Derfor er fakturakøb blevet tiltagende mere populært,” fortæller Steen Bundgaard, der er administrerende direktør i Svea Finans A/S.

Fakturakøb er populært sagt en mere amerikansk udgave af factoring, hvor fakturaer bliver belånt. Det gør de ikke ved fakturakøb. Her køber Svea Finans A/S virksomheders tilgodehavende hos kunder til en kurs mellem 95 og 98 og varetager både administration og risikoen på kundens betalingsevne. Det vil sige, at for et tilgodehavende på kr. 100.000 hos en kunde, får virksomheden øjeblikkeligt op til kr. 98.000 i hånden ved fakturakøb.

Få hurtig likviditet

”Der er flere grunde til, at fakturakøb er blevet mere almindeligt. For nogle virksomheder handler det mest om at slippe for det administrative arbejde med fakturahåndtering. Det er især de mindre, der sætter pris på vores professionelle håndtering,” siger Steen Bundgaard og uddyber:

For både de små og mellemstore virksomheder handler det mest om hurtig adgang til kapital. Ved fakturakøb får de pengene i hånden på to dage i stedet for at skulle vente på lange betalingsfrister. Det er et fleksibelt produkt, de kan vælge til og fra
Steen Bundgaard

”For både de små og mellemstore virksomheder handler det mest om hurtig adgang til kapital. Ved fakturakøb får de pengene i hånden på to dage i stedet for at skulle vente på lange betalingsfrister. Det er et fleksibelt produkt, de kan vælge til og fra”.

Op til momsafregning oplever Svea Finans A/S altid større efterspørgsel på fakturakøb, fordi virksomhederne har behov for likviditet. Andre gange kan det være på grund af en stor ordre. Administrerende direktør Steen Bundgaard kommer med et dugfriskt eksempel:

”En virksomhed havde fået en ordre på et tocifret millionbeløb og skulle levere løbende. De manglede kapital til eget indkøb af første leverance hos en leverandør, der skulle have betaling på forskud. De fik løst deres udfordring hurtigt og effektivt med fakturakøb, der sikrede dem den nødvendige kapital”.

Det sunde valg

Fakturakøb er en ud af mange finansieringsløsninger hos Svea Finans A/S, der er en af de få udbydere i landet. Steen Bundgaard introducerede fakturakøb på det danske marked i 2003, men selv om produktet har været tilgængeligt i over 15 år, er det først for alvor blevet kendt i de senere år.

I dag ­efterspørger ­cirka 75 procent af vores kunder fakturakøb
Steen Bundgaard, administrerende direktør i Svea Finans A/S.

”I dag efterspørger cirka 75 procent af vores kunder fakturakøb, hvor det for bare fem år siden kun var omkring 10 procent. Mange har før forvekslet fakturakøb med factoring, der har haft et lidt negativt rygte,” mener Steen Bundgaard og forklarer hvorfor:

”Oprindeligt var factoring et produkt, som bankerne udbød til virksomheder, der akut manglede kapital, og ofte var denne belåning af fakturaer sidste udkald inden konkurs. Sådan er det ikke mere – og slet ikke for dem, der vælger fakturakøb”.

På kundelisten kan Svea Finans A/S se, at det også er sunde virksomheder, der vælger fakturakøb. Grunden til dette er, at de har kapital bundet i lange kreditter, store varelagere, bygninger eller andre aktiver. Med fakturakøb får SMV’erne øjeblikkeligt benzin til væksten.

Tags: ,
Fakta

Fordelen ved ­fakturakøb

Fakturakøb gør kreditsalg til kontantsalg

 • Likviditet – betaling efter 2 dage frem for 2 måneder
 • Fleksibilitet – vælg selv hvilke fakturaer og hvornår
 • Risikofrit – slip for risikoen på kundens ­betalingsevne
 • Administrationsfrit – ingen besvær med ­opfølgning på betaling

Forskellen

Factoring

Belåning af fakturaer

 • Du belåner faktura på kr. 100.000
 • Du får øjeblikkeligt kr. 80.000
 • Og kr. 20.000 når ­fakturaen er betalt.
 • Du betaler renter af den tid, der går fra belåning, til faktura er betalt.
 • Factoring omfatter hele din omsætning

Fakturakøb

Salg af fakturaer

 • Du sælger faktura på kr. 100.000
 • Du får op til kr. 98.000 udbetalt efter 2 dage.
 • Svea Finans håndterer fakturering til din kunde, afventer deres betalingsfrist og løber hele risikoen.
 • Du bestemmer selv hvilke fakturaer du vil sælge.