Sponseret af Ferratum

"Hos Ferratum ved vi, at man som leder af en lille eller mellemstor virksomhed ofte selv svinger hammeren, står bag disken eller sidder bag rattet" - Jesper Hammer, administrerende direktør hos Ferratum.

Bureaukratiske banker bremser udviklingen for små og mellemstore virksomheder

Dansk økonomi er i topform, og vi oplever et stigende antal små og mellemstore virksomheder, med en ­ukuelig tro på sig selv og en enorm vilje til vækst – drevet af øget efterspørgsel. Alligevel har stadigt flere af disse ­virksomheder, svært ved at skaffe kapital til at vækste – og skaffe den hurtigt nok.

Det koster penge at drive virksomhed. Og ønsker man en attraktiv og konkurrencedygtig forretning, er det altafgørende, at man er agil og i stand til at tilpasse sig et omskifteligt marked. At man i løbet af selv ganske kort tid kan tage imod nye, store ordrer, opkøbe varelagre til gunstige priser og investere i såvel maskiner som medarbejdere.
Det kræver kapital – for mange små og mellemstore virksomheders vedkommende kapital, de ikke umiddelbart har adgang til, eller ikke har adgang til tilstrækkeligt hurtigt. Dermed risikerer mange at gå glip af millionforretninger og muligheden for at vækste.

Forsigtige pengeinstitutter gør det sværere

Det kan Jesper Hammer, administrerende direktør hos Ferratum sagtens nikke genkendende til. Ferratum Business er dagligt i kontakt med både små og mellemstore virksomheder indenfor en lang række forskellige brancher, som står overfor et akut behov for økonomisk indsprøjtning:

”Det er mit indtryk, at det er blevet væsentligt sværere, ikke mindst for SMV’erne (de små og mellemstore virksomheder), at låne penge. De etablerede banker er ganske enkelt alt for forsigtige. Med finanskrisen in mente, forstår jeg for så vidt godt logikken og forsigtigheden, men det rammer jo ikke blot den enkelte virksomhed og dens mulighed for at udnytte sit forretningspotentiale fuldt ud. Det rammer hele samfundet, fordi det er med til at stoppe væksten, da der dermed ikke skabes flere arbejdspladser eller ekspanderes til nye markeder. Og det er et alvorligt problem!”
Samtidig påpeger Jesper, at bankerne stiller stadigt flere krav og kræver øget dokumentation fra deres låntagere end for blot få år siden. Og det går ud over selv solide forretninger:

”Får virksomheder store ordrer ind, kræver det ofte en hurtig opskalering, for at kunne levere indenfor en fastsat tid. Det kræver videre en hurtig reaktionstid, som bankerne ikke altid kan efterleve,” forklarer Jesper og understreger dermed, at tid er og bliver en afgørende faktor – ikke mindst når de små og mellemstore virksomheder ønsker at skaffe kapital til for eksempel vækst. Tid er med andre ord penge.

Får ­virksomheder store ordrer ind, kræver det ofte en ­hurtig opskalering, for at kunne levere ­indenfor en fastsat tid
Jesper Hammer

Not business as usual

Derfor har man også valgt at gribe processen lidt anderledes an hos Ferratum Business:

”I forhold til dokumentation har vi slækket lidt på kravene, eftersom vi selv henter en stor del af de nødvendige oplysninger. Hos Ferratum ved vi, at man som leder af en lille eller mellemstor virksomhed ofte selv svinger hammeren, står bag disken eller sidder bag rattet. Man er både ejer og medarbejder på én gang og skal efter vores mening ikke bruge unødig tid på at fremskaffe den nødvendige dokumentation, men i stedet bruge tiden på det man er bedst til: Nemlig at drive sin forretning.”

Det sparer ikke alene kunderne for en masse papirarbejde og dyre udgifter til revisorer m.fl. Det sikrer også en langt smidigere og hurtig låneproces, hvor man typisk vil kunne have pengene til rådighed indenfor 24 timer, mod 3-4 uger, hvis man vælger at gå til sin egen bank. Og det er netop hvad Ferratum er kendt for: Hurtig svartid og hurtig udbetaling.

En buffer til banken

Jesper Hammer,
administrerende direktør hos Ferratum.

Og så er vi tilbage ved tidsperspektivet, som er så vigtigt. Ikke mindst for de små og mellemstore virksomheder, der alt for ofte render panden mod muren i deres egen bank. I stedet vælger mange at bruge Ferratum, som en buffer i forhold til deres traditionelle bank.

”Opstår der akut behov for ekstra kapital, så vælger en del at gå til os i stedet for deres egen bank fordi de ved, at vi kan levere. Og levere hurtigt! Derfor oplever vi også at størstedelen af vores kunder vender tilbage efterfølgende, når nye behov opstår,” fortæller Jesper Hammer.

Hos Ferratum er man dog helt på det rene med, at hurtigheden har sin pris.

”Det er ingen hemmelighed, at vores rente er højere end bankens, men er alternativet at skulle vente i ugevis på, at banken behandler og muligvis godkender ens låneansøgning, så er de ekstra procenter ofte givet godt ud,” siger Jesper og slutter: ”Alternativet er jo, at gå glip af en stor ordre!”