Sponseret af MCH

Når FoodTech og DiaLabXpo-messerne løber af stablen den 29. september til 1. oktober er antal, afstand og hygiejne helt centrale punkter i MCH Messecenter Hernings nye sikkerhedskoncept – TrygtMCH.

Kæmpe indsats sikrer trygheden i MCH Messecenter Herning

Et nyt koncept – TrygtMCH – gør det sikkert for udstillere og besøgende at deltage i MCH Messecenter Hernings messer, hvoraf FoodTech og DiaLabXpo er de næste.

Antal, afstand og hygiejne er de helt centrale punkter i MCH Messecenter Hernings nye sikkerhedskoncept – TrygtMCH – der skal gøre det til en god og sikker oplevelse for alle at deltage i de kommende messer.

Konceptet er udviklet på baggrund af Erhvervsministeriets Retningslinjer for indkøbscentre og stormagasiner, som MCH også er underlagt, fortæller projektleder John Dørr Jensen:

“TrygtMCH er også udformet som en aftale mellem MCH og de enkelte udstillere, der lover at leve op til retningslinjerne. På den måde sikrer vi os, at både udstillere, besøgende og vores personale trygt og sikkert kan besøge messen og messens stande,” siger han og peger på, fordelene ved MCH’s fysiske størrelse:

Med 110.000 m2 fordelt over 15 messehaller er det relativt let for os at sikre den nødvendige plads og afstand mellem mennesker – og dermed efterleve myndighedernes retningslinjer
John Dørr Jensen, Projektleder MCH

Læs også: Besøg trygt FoodTech 

Tryghedsaftale mellem MCH og udstillerne

Når FoodTech og DiaLabXpo-messerne løber af stablen den 29. september til 1. oktober, vil afstanden da også være helt afgørende. 

Helt konkret siger reglerne, at man skal holde en afstand på én meter til andre personer, og at der på standområdet minimum skal være fire m2 per person. Det betyder f.eks. at der på en 12 m2 stor stand maksimalt må opholde sig tre personer.

”Det er jeres ansvar, at denne regel overholdes – og en evt. bøde eller straf udstedt af myndighederne, er udstillerens ansvar”, lyder det bl.a. henvendt til udstillerne i TrygtMCH.

“MCH har i mere end 65 år æret den professionelle markedsplads og det personlige mødested for fagfolk, og det vil vi selvfølgelig fortsætte med at være. Derfor er vi også nødt til at tage situationen meget alvorligt, og ikke overlade noget til tilfældighederne,” siger John Dørr Jensen.

For at se denne video er det nødvendigt at give samtykke til statistics, marketing.

 

Kontrol med antallet

Han peger på, at man med messecentrets mange kvadratmeter og minutiøs kontrol af deltagerantallet, kan garantere en meget høj sikkerhed for de besøgende på begge messer:

“Det handler jo om, at man anvises en bestemt parkeringsplads og en bestemt indgang, og at man registreres ved både ankomst og afgang. På den måde sikrer vi den korrekte afstand, og har samtidig 100 procent styr på, hvor mange der befinder sig i hallerne. Dertil kommer, at vi med mail har mulighed for at nå de fleste af deltagerne personligt, hvis en situation skulle gøre det nødvendigt.”

Håndsprit, mundbind og fortløbende rengøringsindsatser kommer der heller ikke til at mangle, fortsætter han:

“Vores TrygtMCH guider vil være synlige under begge messer, og vil ud over den almindelige service også regelmæssigt afspritte overflader og minde folk om at holde afstand, hvis det bliver nødvendigt.”

Læs også: Hent din fribillet til FoodTech her

Vant til kompromisløs hygiejne

Spørger man John Dørr Jensen personligt, tror han dog ikke det bliver nødvendigt med irettesættelser fra guiderne. For det første fordi danskerne er gode til at tage ansvar og for det andet fordi, der er tale om to særlige brancher:

“I både fødevareindustrien og diagnostik- og laboratoriebranchen er man jo vant til at tage hygiejne meget alvorligt. Jeg er ret sikker på, at det vil kunne mærkes, og derfor er vi også helt trygge ved situationen,” lyder det fra John Dørr Jensen.