Klaus & Servants et af landets mest populære underholdnings-bands. De står bag hits som ”Herstedvester”, ”Bang 3 Gang’” og ”Den Bedste Pige”.

Der er ikke noget som musik, der bringer folk sammen

Det er en af Danmarks mest produktive musikere og kapelmestre, som til maj fylder 70 år. Klaus Strand-Holm, der siden 1965 har stået i spidsen for Danmarks ældste boy band, Klaus & Servants, har gennem snart seks årtier sendt hit efter hit ud gennem højttalerne til danskerne. Samtidig kan gennembrudshittet ”Bank 3 Gange” i år holde 50-års jubilæum

Blandt det modne publikum er ørehængere som ”Herstedvester”, ”Herlig Herlig”, ”Ring Ring”, ”En sommerdag på Øresund” og ”Den Bedste Pige” sandsynligvis nogle de hits, som folk med det samme forbinder med Klaus & Servants.

Men med flere end 400 numre i bagkataloget, er der faktisk noget for enhver musikelsker, når det populære danseorkester spiller op. Kendte numre af andre danske kunstnere som Basim og Rasmus Seebach og bands som Volbeat og Brødrene Olsen er også ofte blandt de hits, der sender folk på dansegulvet eller får folk til at synge med ved bordene alt efter fest og anledning. Herudover er numre som Apache af The Shadows også et af de numre, som publikum ofte efterspørger.

“Selvom vores publikum ofte er modne mennesker, der har fulgt med os gennem årene, så dukker der i stigende omfang yngre mennesker og folk med vidt forskellig baggrund op til koncerterne. Vores program tager ofte udgangspunkt i vores egne hits og erfaringer for, hvad folk vil have. Men vi stikker altid fingeren i jorden og spiller meget gerne dét, som folk efterspørger”, siger Klaus Strand-Holm.

Kapelmester for Dansk Slager Parade

Han er stadig ekstremt aktiv på den danske musikscene og en af de mest produktive kunstnere i dansk Showbizz gennem tiderne. 41 albums er det blevet til gennem tiden – og striber af hits, der uanset musiksmag kan få de fleste til at swinge med enten i sofaen, ved cafébordet eller på dansegulvet.

Klaus Strand-Holm har de sidste 10 år været kapelmester for musikshowet Dansk Slager Parade, der hvert år i januar-marts kommer gennem 20 byer. Her spiller Klaus & Servants egne numre og fungerer som orkester for skiftende kunstnere som Torben Lendager fra The Walkers, Kirsten Sigaard, Bjarne Lisby, Annette Klingenberg, Lise Haavik, Anders Tind fra Fenders, Dario Campeotto, Dorthe Kollo, Bjørn Tidmand, Gry Johansen, Lis & Per og andre folkekære kunstnere.

Musikquizzen Syng Med & Tip Et Hit – populær også som TV-show

Sammen med sin hustru, Karin Strand-Holm, har han de seneste seks år turneret Danmark rundt med musikquizzen Tip Et Hit. Især i seniorklubber og på plejehjem er parret efterspurgt. Her synger Klaus kendte numre og Karin stiller spørgsmål til publikum.

Det får hjernecellerne i sving og sender publikum ned ad Mindernes Boulevard, hvor der som regel er gode oplevelser og smil at hente, når folk genoplever tiden fra dengang, de var yngre og mærkede foråret eller kærligheden komme på besøg i livet
siger Klaus Strand-Holm med et stort smil

Quizzen er blevet så populær, at den har fundet vej til tv. Seks sæsoner og 28 shows er det indtil videre blevet til på dk4, hvor parret sammen med skiftende kunstnere som Keld & Hilda, Peter Vesth og en række af kunstnerne, der også medvirker i Dansk Slager Parade, inviterer seerne med en tur ned ad mindernes boulevard – og i skrivende stund forbereder Klaus & Servants sammen Karin og et nyt hold solister optagelserne af seks shows til den kommende sæson på dk4.

Til land og til vands

Dk4 har også været TV-kanalen, der bringer de populære Dansktop Cruise Shows fra København-Oslo-færgen, hvor Klaus & Servants med skiftende kunstnere og dem selv ved mikrofonerne underholder gæsterne, mens de nyder sejladsen og den gode mad ombord. Bandet har også underholdt på ture til Stettin i Polen, hvor de har været fast indslag på flere hoteller, hvor danskere overnatter, når de besøger de populære polske handelsbyer.

Mens Klaus & Servants med tiden har forladt engagementerne til syv timers julefrokoster og flere timers halbal, så er bandet i deres es, når de kan underholde i 2-3 timer enten i en koncertsal eller et forsamlingshus. Energien er intakt, og de går ikke af vejen for at være på farten med hurtige shows. De har således været et af de populære bands, der sammen med Mek Pek og andre kunstnere spiller mellem en halv og en hel time fra ladet af en lastbil rundt omkring i danske byer med konceptet ”Gang i Danmark”.

“Det vigtigste er at mærke publikum og sprede glæden ved musik”, siger Klaus Strand-Holm, som enten alene eller sammen med Karin og Klaus & Servants typisk har mellem 150 og 200 jobs om året.


Klaus Strand-Holm har de sidste 10 år været kapelmester for musikshowet Dansk Slager Parade, der hvert år i januar-marts kommer gennem 20 byer. Her spiller Klaus & Servants egne numre og fungerer som orkester for skiftende kunstnere som Torben Lendager fra The Walkers, Kirsten Sigaard, Bjarne Lisby, Annette Klingenberg, Anders Tind fra Fenders, Dario Campeotto, Dorthe Kollo, Bjørn Tidmand, Gry Johansen, Lis & Per og andre folkekære kunstnere.

Hits, jubilæer og mærkedage på stribe

Klaus Strand-Holm kunne i 2013 fejre sit 50-års musikerjubilæum – og i år er det så et af hans hits, der er nået til det skarpe hjørne. Som med så meget andet her i livet var det lidt en tilfældighed, der førte nummeret til tops på hitlisterne.

Klaus & Servants var dengang i stald hos pladeselskabet RCA, hvor direktøren hed Leif Risell. Han havde fundet en melodi til bandet, men Klaus Strand-Holm protesterede over at skulle synge fire stavelser i en frase på tre stavelser. For at skulle få melodi og tekst til at passe, skulle Klaus synge ”Bak tre gang’ ”, og det passede ham ikke.

“Det kan du bli’ nødt til”, sagde Leif Risell, men blev udfordret af den 20-årige musiker: “Helt ærligt Leif. Kan jeg ikke synge ”Slå tre slag” eller noget andet med tre stavelser?”

Efter en længere diskussion kom pladedirektøren med et tilbud: “Du synger ”Slå tre slag”, som du foreslår, og hvis pladen sælger mindre end 5.000 singler, betaler du regningen for de studietimer, vi har brugt på vores to sessions. Eller du synger ”Bank tre gang”, og så skal du slippe for at blive hængt, hvis pladen bliver et flop”.

Den stædige musiker sang ”Bank tre gang’ ”, og seks uger senere var Klaus & Servants nummer et på dansktoppen. Tre måneder senere kunne de konstatere et salg på langt over 5.000 singler. Og 50 år efter, at nummeret blev en landeplage, er ørehængeren stadig fast indslag, når Klaus & Servants spiller op. Det samme gælder en række af de mange andre hits, der gennem årene har været solidt placeret på Dansktoppen eller på bestsellerlisterne i pladebutikkerne og i bandets egen webshop.

Corona-sikker underholdning

Under Corona-pandemien har det ikke været muligt at komme ud til publikum, men tiden har været brugt i studiet og snart set et nyt album dagens lys. Klaus Strand-Holm kan ikke mindes, at han har været hjemme nytårsaften eller på sin fødselsdag. Og i år er ingen undtagelse. Klaus & Servants afholder koncert den 6. maj via Facebook, hvor alle kan komme gratis til koncert og ønske numre direkte til bandet. Under koncerten lancerer bandet også en helt ny single.

“Selvom Corona-restriktionerne sætter deres begrænsninger, er danskerne begyndt at længes efter udendørs aktiviteter og samvær. Vi glæder os derfor til at komme til Odense den 9. april, hvor vi sammen med Kirsten Siggaard og andre entertainere underholder publikum ved en drive-in koncert mellem kl. 15.30-17.30 ved Odense Congress Center”, fortæller Klaus Strand-Holm, der ser frem til, at Danmark åbner og alting bliver mere normalt.