Sponseret af CBS Executive

Dronningens ceremonimester Kim Kristensen underviser på High Performance ­Leadership.

Der er brug for ledere – ikke chefer

Banebrydende lederuddannelse fra CBS Executive og High Performance Institute vil med inspiration fra sporten, kunsten, videnskaben og erhvervslivet skabe en generation af ledere, som får hele organisationen til at performe ­bedre ved blandt andet at have blik for hver enkelt medarbejders særlige potentiale

Nøgleordet er lederskab, når CBS Executive og High Performance Institute i 2020 på ny udbyder uddannelsen High Performance Leadership målrettet ledere og ledergrupper fra både det private erhvervsliv og den offentlige sektor.

Ifølge programdirektør Stine Staffeldt fra CBS Executive og direktør Allan Levann fra High Performance Institute er der i fremtiden brug for ledere med et stærkt personligt lederskab – ikke chefer. De betegner High Performance Leadership som den første lederuddannelse, der definerer et helt nyt lederskab uden simple måleskemaer og meningsløse KPI´er. I stedet skal lederne baseret på erfaringer fra sporten, kunsten, videnskaben og erhvervslivet blive endnu bedre til at motivere, inspirere og hjælpe organisationen og medarbejderne til at præstere bedre – til glæde for medarbejderne, lederen, organisationen og hele samfundet.

Jeg tilmeldte mig i år High Performance Leadership for at få kvalificeret og udviklet min ledelse. At mit valg faldt på netop denne uddannelse skyldtes blandt andet en god veksling mellem teori og praksis og muligheden for at møde andre ledere fra en bred vifte at både offentlige og private virksomheder
Annette Vilhelmsen, Direktør, Tietgen

”Lederne skal lære at skabe det rette mindset i organisationen. Det kræver, at man som leder evner at se hvert enkelt medarbejders særlige potentiale, og det kræver ledere, der kan skabe tillid og rammerne for, at alle medarbejdere kan udfolde deres særlige talenter og dermed gøre deres ypperste for at indfri organisationens mål, i en digital og omskiftelig verden” siger Stine Staffeldt og Allan Levann.

De betegner uddannelsen som et opgør med tidens tro på, at mennesker kan drives til succes gennem et utal af kolde resultatmål og simple belønningssystemer. High Performance Leadership handler først og fremmest om at inspirere, vise tillid og skabe mening blandt medarbejderne for den fælles vision, samt skabe en high-performancekultur baseret på et klart formål, et stærkt teamarbejde, træning og feedback.

Alle vinder ved det nye mindset

Derefter kan ledere og medarbejdere i fællesskab enes om de mål, som den samlede indsats skal føre til, og om den enkeltes unikke rolle og kompetencer i de fælles bestræbelser.

”Fremtidens leder skal med andre ord fungere som en katalysator, der filtrerer og oversætter retning og mål til meningsfulde udfordringer, der pirrer den enkeltes personlige ambitioner og skærper lysten til at præstere. Praktiske erfaringer med High Performance Leadership viser, at alle vinder ved at anvende dette nye mindset. Tilmed reducerer ægte High Performance Leadership risikoen for stress blandt medarbejderne og styrker psykologisk tryghed, arbejdsglæde, selvværd og personlig mestring og effektivitet. Alt sammen faktorer, der kan aflæses på bundlinjen,” fastslår Stine Staffeldt og Allan Levann.

 

Jeg har som ­deltager fået rigtigt meget ­inspiration til, hvorledes man skaber High Performance Leadership fra såvel erhvervs­livet, kunstens- og sportens verden. Inspirationen kombineres med refleksion og feedback på egne projekter i mindre Action Learning-grupper, så man får kombineret stoffet med hverdagen. Det giver rigtig god effekt. Jeg kan på det varmeste anbefale High Performance Leadership
Anders ­Helbo Mortensen, Head of Platform, Siemens Gamesa ­Renewable Energy

Deltagerne på uddannelsen vil få inspiration til lederskabet fra nogle af de mest toneangivende ledere fra erhvervsliv, kunstens og sportens verden – blandt andre Jim Hagemann Snabe, Marianne Dahl, Kasper Holten, Mads Nipper, Merete Eldrup, Kasper Hjulmand og Mette Hybschmann – og nyeste forskning og viden leveres af anerkendte professorer, blandt andre Jan Molin (CBS) og Lene Tanggaard (AU).

Læs mere: cbs-executive.dk/hpl