Speciale i e-learning

E-learning kan bruges til utroligt mange forskellige formål i en virksomhed. Skal du have det optimale udbytte ud af din e-learning, er det dog en god idé at alliere dig med en specialist. For hvad er e-learning egentlig? Og hvordan kan man bruge dette værktøj i en virksomhed?

Hvad er e-learning?

Når man snakker e-learning i en virksomhed, er der tale om noget lærestof, som de ansatte kan tilgå via deres mobil, computer eller tablet. Dette lærestof kan være udformet på mange forskellige måder, det kan for eksempel være et godt gammeldags powerpoint, som medarbejderne selv kan klikke sig igennem, men det kan også være noget så kreativt som et lille computerspil.

Ved hjælp af e-learning er der mulighed for at gøre de ansatte klogere på mange forskellige punkter. Det kan for eksempel være en relevant måde at indvie nye medarbejde i sikkerhedsreglerne eller oplære medarbejde i ny software. Med en e-learning specialist kan du blive hjulpet i gang med den digitale læring.

Hvordan kan en e-learning specialist hjælpe dig?

Hvis du aldrig har arbejdet med digital læring før, kan du have stor gavn af at arbejde sammen med en e-learning specialist. Denne form for specialist kan blandt andet hjælpe dig med at skabe e-learning, der passer lige præcis til din arbejdsplads. På den måde har du altså mulighed for at komme godt i gang.

En e-learning specialist kender til mulighederne ved digital læring. Derfor vil du sandsynligvis blive overrasket over, hvad der er muligt, hvis du indgår i denne form for samarbejde. Hermed kan du få lavet nogle gode kurser, som kan være til stor gavn for dine ansatte.

Administrer virksomhedens e-learning

Med e-learning har du mulighed for at administrere de ansattes digitale læring. Dette kan du blandt andet gøre ved at holde styr på, hvem der har gennemgået det digitale kursus, eller udbyde kurset til andre ansatte. Således bliver det overskueligt for dig, hvem der sidder inde med virksomhedens nyeste viden.

E-learning er desuden en god mulighed for dig, hvis du skal dokumentere medarbejdernes læring. Det kan for eksempel være, at der er blevet implementeret et nyt system, og du gerne vil se, hvilken indvirkning det har haft på dine ansatte. Det kan ligeledes være, at du har brug for at videresende dokumentation til din egen chef.

E-learning er effektiv læring

Før i tiden ville ny viden ofte blive delt med medarbejderne på en arbejdsplads ved at holde et møde. I en stor virksomhed kan dette i dag betyde, at mange hundrede ansatte skal samles. Det er de færreste lokaler, der har denne kapacitet. Derfor er det praktisk, at medarbejderne har mulighed for at tilgå den nye viden ved deres skriveborde.

Derudover er e-learning et eksempel på mere opmærksom læring. Ved digital læring skal medarbejderne ofte yde en aktiv indsats. Det kan for eksempel være ved at klikke sig igennem et slideshow, men det kan også være ved at svare på spørgsmål. Typisk vil ny viden hænge bedre ved, når medarbejderen selv bliver involveret i sin egen læring.