Foto: Pixabay

Den digitale bølge; rådgivning online

Både i Danmark og i resten af verden har vi de seneste år oplevet en digitaliserings transformation. Det er blevet mere og mere udbredt at ordne mange af hverdagens gøremål online, og dertil er det også blevet muligt at få advokathjælp, psykologhjælp og anden rådgivning online.

Hvis du har en travl hverdag, får du her et par eksempler på hvilke digitale ydelser, der kan give dig gode tidsbesparelser.

Juridisk rådgivning online; koster mindre tid og færre penge

At søge advokathjælp til f.eks. boligkøb eller boligsalg kan være en kompliceret og dyr proces. Mange sparer advokathjælpen væk, både fordi den bureaukratiske proces kan være kostbar, men også fordi kommunikationen og de fysiske møder med advokaten kan tage tid.

Hos Danmarks digitale advokater – NEMADVOKAT kan du f.eks. indgå en dialog med kompetente jurister online. Den digitale advokat-platform tilbyder både rådgivning via deres eget chatforum samtidig med at alle dine dokumenter holdes online, så de er tilgængelige for dig i alle døgnets timer.

Ved at digitalisere en mængde af deres ydelser, formår de digitale advokater at reducere sagsbehandlingstiden, hvilket i sidste ende gør at du som kunde skal betale mindre.

Kom igennem kriser eller depression online

Mange mennesker rammes af depression eller stress én eller flere gange i deres liv. Er man hårdt ramt, så kan det være en god idé at søge psykologisk hjælp.

Men det er ikke så nemt at tilgå en autoriseret psykolog eller terapeut i store dele af landet. Psykologhjælp kan være dyrt og der er generelt mangel på psykologer og psykiatere i Danmark, så ventetiden kan være lang.

Vender man i stedet blikket mod internettet, så findes der faktisk adskillige psykologer og andre slags terapeuter, der tilbyder behandling eller coaching online.

På visse platforme kan du få hjælp helt anonymt via en chat eller på mail, mens du i andre tilfælde kan booke sessioner på video med en kompetent psykolog.

Som oftest er ventetiden hos de online psykologer kortere, og mange af behandlerne kan også gøre det billigere, da de ikke nødvendigvis behøver prangende lokaler til deres online konsultationer.

Det digitale liv; shopping fra sofaen

Det er ikke blot advokathjælp og psykologhjælp du kan få online. Du kan nemlig også spare tid ved at handle online.

Det er ikke ualmindeligt at foretage sine daglige indkøb på nettet, og få bragt sine dagligvarer til døren. I en travl hverdag er dette den eneste løsning for folk, som ønsker at have et fyldt køleskab og ikke altid at skulle købe takeaway.

Også køb af tøj, elektronik og alt derimellem kan foretages fra en computer eller telefon. De fysiske butikker har derfor oplevet en kæmpe nedgang de seneste år, da mange af de online butikker gør det nemmere for kunderne at handle ind.

Få styr på dine rettigheder online

Internettet er blevet en oplysningsplatform for alle former for kundskab, også når det kommer til juridisk rådgivning og rettigheder. Vil du for eksempel gerne vide, hvilke rettigheder du har i forbindelse med en aflyst eller forsinket flyvning, så kan du med få kliks blive klogere på dine rettigheder. Vejen er kort mellem tanke og handling og du kan også få bistand til at få kompensation og vejledning fra kyndige jurister. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvilke tjenester der kan klares online. Det at terskelen bliver lavere for at søge for eksempel juridisk hjælp, er en afgørende effekt i den digitaliseringstransformation vi oplever. Mange tjenester som det kun har været muligt at få hjælp til i det virkelige liv er blevet tilgængelige online, og det gør det billigere og nemmere for dig som kunde og forbruger. Den digitaliseringstrasformation vi nu er vidne til, gør med andre ord hverdagen nemmere.