Sponseret af Schoeller Plast

Brancheforeningen Plastindustrien uddeler hvert år Plastprisen til en virksomhed, der gør en ekstraordinær indsats for at bidrage positivt til plastbranchens fremtid. Schoeller vandt branchens ’Oscar’ i 2018.

Mere end 50 års erfaring i plastgenbrug

Cirkulær økonomi er først i de senere år kommet på dagsordenen i Danmark. Men Schoeller Plast, der i 2018 fik plastindustriens ’Oscar’, har genbrugt plast i over 50 år.

Du kender muligvis ikke Schoeller Plast, men du har helt sikkert set et af deres produkter mange gange. Virksomheden står nemlig bag de ølkasser, som Tuborg og Carlsbergs øl og vand står stablet i hos din lokale købmand. Og mange af kasserne har snart 50-årsjubilæum, fortæller Jan Bybjerg Pedersen, som er salgs- og udviklingsdirektør i Schoeller Plast.

”Det er lige før, at de holder alt for godt,” siger han med et grin og ’salgskasketten’ på. Men han fortsætter:

De er et fantastisk eksempel på, at det godt kan betale sig for vores kunder at bruge lidt flere penge på at købe kvalitet. Det er godt for både bundlinjen og ikke mindst miljøet.
Jan Bybjerg Pedersen, salgs- og udviklingsdirektør i Schoeller Plast

”Vi har lige kværnet nogle fra begyndelsen af 1970’erne, og råmaterialet bruges i vores nye produkter,” fortæller Jan Bybjerg Pedersen.

Designstole og plantekasser

Hvis nogle finder brød- og ølkasser lidt småkedelige at se på, så vil de helt sikkert være mere begejstrede for de designprodukter, som Schoeller Plast også laver i genbrugsplast. Man har med stor sandsynlighed – uden at vide det – også set andre Schoeller-produkter, for virksomheden producerer blandt mange andre produkter måleskeer og målebægre til mange virksomheder i Danmark og udlandet.

Går man i haven, vil man snart kunne møde et af Schoeller Plasts nyeste produkter.

”I marts måned lancerer vi en kapilærkasse (plantekasse, hvor selv planterne selv suger vand op og ikke skal vandes hele tiden, red.), som bygger på vores cirkulære tankegang,” fortæller Jan Bybjerg Pedersen.

”Kasserne er naturligvis lavet af genbrugsplast og kræver mindre energi at producere end de klassiske kapilærkasser i flamingo. Derudover har vi formgivet dem, så der kan være fire gange så mange på en palle, og derfor forurener man mindre med transport,” tilføjer salgs- og udviklingsdirektøren.

Prisbelønnet helhedstænkning

At begrænse forureningen fra transport i virksomhedens dagligdag er ikke noget nyt. Faktisk tog i Schoeller Plast sin første mobile plastickværn i brug i 1980’erne, så man kunne kværne plastickasser ude ved kunderne og derved reducere returfragt og energiforbruget ved transport.

Helhedstænkning er i det hele taget en integreret del af virksomheden. Uanset om det er i eksisterende samarbejder omkring genanvendelse af husholdningsplast eller i forsøg med at genbruge gamle fiskegarn til kasser til fiskeindustrien (se artikel på modstående side). Og Schoeller Plast fik sidste år kollegial anerkendelse i form af Plastindustriens ’Oscar’, Plastprisen 2018.
”Vi var naturligvis vanvittigt begejstrede for at modtage prisen blandt andet for vores arbejde med cirkulær økonomi,” siger Jan Bybjerg Pedersen. Læs nærmere i faktaboksen om prisen.

Jan Bybjerg Pedersen, salgs- og
udviklingsdirektør i Schoeller Plast

Tags: ,
Plastprisen 2018

Brancheforeningen Plastindustrien uddeler hvert år Plastprisen til en virksomhed, der gør en ekstraordinær indsats for at bidrage positivt til plastbranchens fremtid. Schoeller vandt branchens ’Oscar’ i 2018.

I begrundelsen for tildelingen blev der henvist til virksomhedens engagement i den grønne dagsorden, og det lød desuden:
”Schoeller Plast er generelt meget kommunikerende, og har udvist en helt særlig evne til at indgå spændende samarbejdsaftaler med både iværksættere og mere etablerede virksomheder. Derfor er de også en meget fortjent vinder af Plastprisen 2018.”

Foruden hæderen og en statuette modtog Schoeller Plast en check på 50.000 kroner.