Kunstig intelligens er næste bølge for dansk digitalisering

Kunstig intelligens kan ­skabe stor værdi for ­danske ­virksomheder i alle ­størrelser. Men det ­kræver at man ­fordrer tillid gennem lovgivning og transparens.

I dag kan Gyldendal skrue op for sine digitale løsninger, når forretningen kræver det

Voldsomme og varierende spidsbelastninger og konstante nye krav fra forretningen stiller store krav til ­Gyldendals digitale infrastruktur. Med et private cloud-baseret datacenter styrker Danmarks ældste forlag forretningen på afgørende parametre.

Mærsk Tankers: ”Vi ser os selv som et startup”

Shippingbranchen har ikke tradition for at rekruttere digitale kompetencer. Det er ikke fordi, man ikke har drevet innovation, men man har ikke drevet digital innovation på en stor skala i mange år. Det mener Peter Schrøder, der er Chief Digital Officer i Maersk Tankers.

Chef-købmand: Digitalisering af indkøbsoplevelsen er kun lige begyndt

En ambitiøs, digital strategi betyder, at millioner af kunder i dag har Coop’s app i lommen, når de handler ind - og blandt andet bruger den til at være deres egne kassedamer. Alligevel mener koncern­direktøren, at digitaliseringen af indkøbsoplevelsen kun lige er ­begyndt.

Digitalisering der tæller

For ganske få år siden var digitalisering noget, som man troede, var for de få. Begreber som robotter, big data, cloud computing, kunstig intelligens og internet of things blev set som en blanding af fremtidsmusik, science fiction og Silicon Valley.

Frygt holder digitalisering for døren

Digitalisering kan ­accelerere en bæredygtig omstilling i ­virksomheder, men frygten for den ­digitale fremtid kan også bremse udvikling af fremtidens vækst.

Digital transformation skal være let og respektere medarbejderne

Kernen i den digitale transformation er medarbejderne. Hvis de ikke ser mening med omvæltningerne - eller decideret modsætter sig - får nye smarte teknologier nemlig aldrig flyvehøjde.

Den digitaliserede verden kræver opkvalificering fra folkeskole til ­sidste arbejdsdag

Arbejdsrutiner ændrer sig hurtigere end nogensinde før, og udviklingen ser kun ud til at accelerere. Derfor skal arbejdsstyrken også indstille sig på at opkvalificere sig hele vejen fra folkeskolen til sidste arbejdsdag.

Cybersikkerhed er gået mainstream

"Cybersikkerhed er ikke længere bare et værn mod angreb. Hvis kunderne skal stole nok på en virksomhed til at købe produkter og services, er cyber- og datasikkerhed en nødvendighed."

Dit datacenter er vigtigere end nogensinde før

En hybrid it-løsning er det bedste fra både cloud og et fysisk datacenter, hvor løsningen giver ­virksomheder den stærkeste og mest fleksible digitale motor til at sikre forretningen i fremtiden.

Sådan bruger Demant skyen

Store virksomheder ­arbejder i stigende grad med 'cloud-­first'-strategier. Demant er en af dem, men bruger kun cloud, når det giver mening.

Offentlig it fejler, og ­sådan skal det måske være

Det er risikabelt at være digital frontløber, og det gælder også i det offentlige. Mens vi kan blive bedre til at styre risikoen, er den umulig helt at undgå.

Grøn cloudstrategi gør SAP til topscorer på miljøets karaktérskala

Evnen til at kunne levere klimaneutrale it-services til kunderne gør SAP til en af de mest bæredygtige virksomheder i verden. Ikke mindre end tre internationale anerkendelser understreger virksomhedens indsats på området.

Snart er det sidste udkald for opkald via ISDN

Med udgangen af året er det slut med en epoke inden for telefoni og datakommunikation. Den 31. december 2021 trækkes stikket til den sidste ISDN-forbindelse, hvilket får betydning for alle de teleoperatører, der har bygget deres ISDN-ydelser oven på TDC’s infrastruktur.

Dataanalyse giver bedre beslutninger

Virksomhederne konkurrerer ikke længere blot på pris og kvalitet. De konkurrerer også på evnen til at kunne træffe bedre beslutninger på det rigtige tidspunkt. Derfor er kunstig intelligens og proaktiv dataanalyse uundværlige redskaber i den digitale værktøjskasse

Offentlig digitalisering skal sætte borgerne i centrum

Når det offentlige skal digitalisere, så giver det masser af nye muligheder for borgerne, men også faldgruber der skal undgås, siger ekspert. Digitaliseringsrejsen har nået sin fjerde bølge – også i det offentlige. Hvor den første bølge meget populært handlede om at sætte strøm til papiret, altså få de analoge medier gjort digitale, så handlede anden bølge om at øge borgernes selvbetjeningsmuligheder.

Fremtiden er at kunne spå om fremtiden

Data og AI-konsulenthuset Inspari opruster nu på sine ydelser til den offentlige sektor. Løsninger, der bygger på analytics og kunstig intelligens, skal gøre det muligt for kommuner og regioner at tilvejebringe en mereffekt på kerneydelsesområder og optimering af selve ressourceanvendelsen.

Digitale fadæser skader vores tillid til det offentlige

De seneste år har danskerne været vidne til en række offentlige IT-sager, der enten er forfejlede eller forsinkede. Det har mødt hård kritik i offentligheden. Tilliden til den offentlige sektor kan lide et alvorligt knæk, der kan gøre det endnu sværere at finde hjemmel for nye offentlige IT-løsninger.

AM-branchen vil have ­produktionen hjem til Danmark

3D-print er vokset i takt med, at flere materialer kan bruges inden for teknologien. Nu kigger branchen frem mod muligheden for at trække store produktioner tilbage til dansk grund.

Robo-terror

På fabrikker over hele Europa saboteres robotter af fabriksmedarbejderne, der ikke vil give deres ­arbejdsopgaver fra sig. Men når de nye kolleger ikke kan finde harmonien på fabriksgulvet, så skyldes det typisk, at robotterne ikke reagerer som mennesker.

Digitaliseringen sker omkring os. At udnytte det til forretningen kræver den rigtige ”forbindelse”

Efter de første overdrevne forventninger har lagt sig, er der kommet en tydeligere forståelse for, hvilke behov Internet of Things kan opfylde – og hvilken værdi teknologien leverer.

Konsulenthus sætter strøm til industrigigants nye digitale kanaler

Den svenske industrigigant Alfa Laval fik knækket koden på sit fremtidige digitale salg, da det danske it-konsulenthus, Immeo, flyttede ind hos virksomheden i Lund og i et tæt partnerskab hjalp med at ­implementere PIM (Product Information Management).

Den digitale ­værktøjskasse får egne ben at gå på

De digitale værktøjer ­hjælper os gennem arbejdsdagen. I dag handler det primært om at ­automatisere registrering, men i fremtiden bliver de mere rådgivende og får større ­indflydelse på vores slutprodukt.

De Danske Gærfabrikker øger kapaciteten med 15-20 % ved hjælp af produktionsplanlægning

Vi har haft en tilbagebetalingstid på vores investering i ROB-EX på bare tre måneder. Vi har øget vores produktivitet så meget, at hvor vi før var pressede, kan vi nu sagtens nå det, vi skal. Der er tale om 15-20 % kapacitetsstigning pga. ROB-EX,” siger Gert Fogh, logistikchef hos De Danske Gærfabrikker

Planlæg den digitale rejse og styrk konkurrenceevnen

Nye, cloudbaserede virksomhedsplatforme giver store fordele, hvis man ønsker at tage hul på den ­digitale transformationsproces. Når platformen er etableret, bliver det også lettere at lave nye ­i­mple­menteringer og stiller mange flere muligheder til rådighed end deres mere statiske forgængere.

Salgsværktøj giver ­sælger tid til at sælge

Kundemødet er ofte en blind ­vinkel i B2B-virksomheders ­indsigt i salgsprocessen. Det vil SaaS-virksomheden Prezentor ændre gennem sin platform.

Cloud er ikke det samme som digitalisering

Selvom ambitionen er en digital virksomhed, bør det ikke være en strategi i sig selv at satse på ’cloud’, mener Mikkel Næsager. Det er meget mere nuanceret end som så, for i værste fald får man låst virksomheden til en forkert strategi.

Bestyrelsen skal gå forrest og digitalisere sig selv

En stak printede papirer, som omdeles, bør være fortid i virksomheders bestyrelser. Det mener ­Admincontrol, som peger på, at en digital platform er grundlaget for en mere sikker og effektiv bestyrelse.

Cloud sænker ­barriererne for analytics

Det hurtigt voksende øko­system af services og værktøjer i skyen kan accelerere ­danske ­virksomheders rejse mod at blive datadrevede gennem analytics. Men det ­kræver et godt fundament, en øget bevidsthed om data og viljen til at eksperimentere, lyder rådet fra Data ­Innovation Director hos CGI, Thomas Herlin.

Dansk forlag er blevet til tech-virksomhed med internationale ambitioner

Clio har skabt en platform, der understøtter børns læring ­digitalt. Efter flere år som markeds­ledende i Skandinavien, er ­virksomheden nu klar til at skabe ­­læringsteknologi for børn over hele kloden.

Forkert data ­fører til forkerte beslutninger

Data er nøglen til effektivisering, automatisering og bedre ­beslutningen i virksomheden. Men det kræver, at dataen er troværdig, og det skal der mere end bare et nyt it-system til at sikre.

ERP-systemer er ikke bare it – det er forretningsudvikling

Det er let for en virksomhed at gå i løsnings-mode, når beslutningen om et nyt ERP-system til planlægning af virksomhedens ressourcer er taget. Men måske er opmærksomheden på selve teknikken det forkerte sted at lade sig fortabe.

Product Information Management gør salget effektivt

Et PIM-system, der bringer ­styring på produktinformationen, kan være nøglen til effektivitet – og styrket omnichannel-salg.

Digitalisering er ikke ­svaret på alting­

Digital forandring stiller nye krav til ledere. Ikke fordi de skal være ­tekniske eksperter, men fordi ­hastighed af forandringerne ­fundamentalt ændrer virksomhederne, de skal lede.

60 afgørende ­sekunder ad ­gangen

Nancy Cruickshank er chef for Carlsbergs digitale udvikling. Væbnet med dataværktøjer skal hun føre det gamle bryggeri ind i en digital tidsalder, hvor digital innovation er mere end nye algoritmer på gamle flasker. Innovationen skal udvikle forholdet til kunder og transformere servicen til barer, restauranter og caféer.

”Software-as-a-green-Service”

Når offentlige aktører køber ind, så skal digitalisering ses som en nødvendighed for at bæredygtig ­omstilling kan ske omkostningseffektivt. Data bruger strøm, når det lagres og behandles, men man kan komme langt med effektivt og bæredygtigt design af softwareløsninger.

Cloud-cockpit giver friheden til at vælge

Nutanix leverer en ­privat ­cloud-­infrastruktur med ­mulighed for let og gnidningsfri skalering til public cloud. Med et cloud-cockpit kan din ­virksomhed få skabt reel ­værdi i en ­multi-cloud verden, og ­sikre ­værdi for forretningen.

5G er mere end kattevideoer i bedre kvalitet

Det nye mobilnetværk kommer ikke pludseligt til at ændre virkeligheden. Men potentialet på den lidt ­længere bane er enormt, og snart vil de første virksomheder begynde at udnytte det potentiale.

Dansk erhvervsliv kan spare milliarder

I Vismas nationale undersøgelse Digital Index fremgår det, at tid og pris er virksomhedernes største hindringer, når det kommer til at udnytte de digitale muligheder. Paradoksalt, mener adm. direktør Mads Rebsdorf, for særligt automatiseringsmulighederne har netop til formål at spare tid. Tid, der kan omsættes til udvikling og vækst.