Sponseret af November First

Mikael Nilsson, CEO og stifter af November First

Ny betalingsmotor optimerer bogholderiet og bundlinjen

Ved at flytte betalingsevnen væk fra netbanken og direkte ind i regnskabssystemet gør November First bogholderiet mere effektivt og præcist.

Bogholderi er helt centralt for driften af en virksomhed. Området er allerede blevet digitaliseret gennem en årrække, men der er stadig mange tunge processer den dag i dag, som kan effektiviseres, og dokumentation der kan forbedres:

Bogholderiet får en faktura ind, som bliver konteret. Bogholderen genererer en betalingsfil fra økonomisystemet, går i netbanken, logger ind med sit nøglekort og uploader filen, så fakturaen er klar til betaling. Personen i virksomheden, som skal godkende beløb og betalingen, får besked, og logger selv ind i netbanken for at godkende – hvilket i sig selv kan kræve en tur forbi bogholderiet for at tjekke, hvilken faktura beløbet konkret hænger sammen med. Når der er styr på den del, kan bogholderiet så igen gå i netbanken med nøglekortet og hente en ny fil, som skal uploades til økonomisystemet, før bogholderiet endelig kan afstemmes. Foretages der delbetalinger eller betalinger af en leverandører i udenlandsk valuta tilføjes yderligere arbejdsgange – og omkostningerne er store.

I min verden er målet, at ressourcerne i finansfunktionen skal bruges på værdiskabende opgaver – ikke på, at flytte informationer rundt mellem systemer
Mikael Nilsson

Det er dé omstændelige processer, som fintech-virksomheden November First letter med sin betalingsmotor. Tilbage i januar lykkedes det virksomheden, som det første licenserede betalingsinstitut, at flytte transaktionsevnen ud af banken og hen til det sted, hvor der måtte være behov for den – eksempelvis i virksomhedens økonomisystem.

 

”Ved at integrere betalingsmodulet direkte i økonomisystemet, kan alle transaktions- og posteringsdetaljer følges i realtid, så al den nødvendige data er tilgængelig for bogholder og prokura-holder gennem hele processen. Dermed bliver behovet for nøglekort og upload og download af filer mellem økonomisystem og bank endelig lagt i graven. Det binder alt sammen og fjerner bøvlet,” siger Mikael Nilsson, CEO og stifter af November Først.

Minimal finansfunktion gennem automatisering

November First lancerede sin betalingsplatform i 2016 med det klare formål at gøre det billigere for virksomheder at foretage internationale betalinger til udenlandske leverandører. I samarbejde med SEB lykkedes det at udvikle en service, der kunne spare virksomheder mellem 20 og 50 procent på på valutamarginalen og gebyrerne.

Det kan de stadigvæk, men i dag håndterer fintech-virksomheden også alle andre typer betalinger end de internationale. Og med lanceringen af betalingsmodulet bliver hele paletten nu tilgængelig direkte i blandt andet økonomisystemet.

”Det, vi har gjort, er at flytte transaktionsevnen hen til behovet. Det kan være i et økonomisystem, ERP-system eller fakturagodkendelse- eller scanningssystem. For der er ikke nogen, der har behov for, at en betaling nødvendigvis skal ske gennem bankens platform,” siger Mikael Nilsson.

Ud over at gøre selve flowet i bogholderiet mere strømlinet, klarer betalingsmotoren også mange betalinger på én gang på tværs af valutaer og kan automatisk justere kursen på internationale betalinger. Det sparer brugerne tid på arbejdet, sikrer en højere datakvalitet og giver dem valutabesparelser.

”I min verden er målet, at ressourcerne i finansfunktionen skal bruges på værdiskabende opgaver – ikke på, at flytte informationer rundt mellem systemer. Bogføring skal sættes på kontrolleret automatpilot, så man hurtigt og effektivt blot skal sikre, at de rigtige betalingerne køres igennem,” siger Mikael Nilsson.

Sætter motoren fri

Da November First lancerede sin nye betalingsmotor til økonomisystemer, udviklede de selv de første integrationer til blandt andet e-conomic. Men i dag er motoren sat fri gennem et API.

”Under Covid-19 blev vi klar over, at November First ikke kan være verdensmester i alle økonomisystemer. Derfor udviklede vi et tilgængeligt API, hvilket vi frigav og præsenterede til udvalgte partnere, så de selv kunne integrere vores løsning,” fortæller Mikael Nilsson.

 

Det gav hurtigt pote, og allerede ved slutningen af sommeren har fire partnere færdiggjort integration til API’ets betalingsevne- og prokurahåndtering i deres systemer. Det betyder, at virksomheder fra september kan få et betalingsmodul i Uniconta, få scannet fakturaer gennem Fakturafil og håndtere faktura- og betalingsgodkendelse i et flow gennem Batchflow4.

Samtidig samarbejder November First med en række store revisionsvirksomheder og bogholderier, der fokuserer på at kunne tilbyde det optimale outsourcede bogholderi til deres kunder.

Tags: ,
November First A/S
  • November First er drevet af målet om at forbedre digitalisering og optimering af bogholderi og betalingsprocesser. Virksomheden tilbyder integrerede moduler til konto-til-konto-betalinger i realtid direkte i ERP-systemer som e-conomic, Uniconta og Microsoft Business Central.
  • Virksomheden har netop lanceret et åbent API, som tredjeparter kan bruge til at integrere og tilbyde November Firsts betalingsevne i deres services. Partnerne inkluderer store revisionsvirksomheder, services til scanning- og faktauragodkendelse samt regnskabsprogrammer.
  • Har haft licens ved det danske Finanstilsyn som betalingsinstitut siden maj 2016, hvor de også indgik samarbejde med banken SEB om FX-pricing og betalingsinfrastruktur. I 2020 har November First passeret 30.000 betalinger til en værdi af mere end 1 milliard kroner.
  • November FIrst har 15 medarbejdere og har rejst ca. 55 mio. Kroner i funding.