Sponseret af Salesforce

Derfor er god kundeservice og personlige services nøglen til langsigtet vækst i finanssektoren

Covid-19 har skabt en økonomisk og sundhedsmæssig krise med enorme konsekvenser for finansbranchen og bankkunder, der efterspørger digitale løsninger mere end nogensinde før. Salesforces FinTech-ekspert Ole Andersen forklarer, hvordan Salesforce hjælper leverandører af finansielle services med at tilpasse sig denne nye hverdag.

Coronapandemien har haft omfattende konsekvenser i den finansielle sektor. Forbrugere og bankkunder føler sig i stigende grad usikre omkring deres job og privatøkonomi. Mange banker er med hjælp fra FinTech-virksomheder i gang med den digitale transformation af deres produkter og services. 

Den nuværende økonomiske situation betyder, at FinTechs skal få mere ud af færre ressourcer
Ole Andersen, Senior Account Executive

Men med den pludselige revolution i forbrugeradfærd på baggrund af krisen står finansielle tjenesteudbydere overfor en ny virkelighed:

”Det er ikke længere nok at tale om digitale bankydelser. I disse usikre tider kræver kunderne fleksible løsninger tilpasset deres personlige behov. Og de vil have det nu ”, siger Ole Andersen, Senior Account Executive for Salesforces FinTech-løsninger.

Men hvordan får FinTechs og banker succes i den nye normal? Og hvordan laver de den nødvendige omstilling lynhurtigt?

Fra hypervækst til service og fastholdelse af kunder

Det første skridt mod genopbygning af kundernes tillid kræver et afgørende skift i den strategiske prioritering. Den økonomiske recession og ændringerne i kundernes efterspørgsel tvinger FinTechs til at bevæge sig væk fra et snævert fokus på hypervækst og tilgang af nye kunder til i stedet at rette blikket mod bedre kundeservice og fastholdelse af eksisterende kunder.

”Den nuværende økonomiske situation betyder, at FinTechs skal få mere ud af færre ressourcer. Derfor ser vi lige nu et skifte fra hurtigt salg og nye markedsandele til mere langsigtet, bæredygtig vækst blandt de hundredvis af startups, banker og finansielle institutioner, der bruger Salesforce Financial Services Ecosystem.”

Foto: Shutterstock

Men én ting er at justere sin strategi – en anden er at implementere den i praksis. Virksomheder skal også ændre, hvordan de måler resultaterne af deres arbejde.

”I dag er det vigtigere end nogensinde før at kende sin kunder og kunne levere god kundeservice og praktiske løsninger, der passer til deres individuelle behov. Tilsvarende skal leverandører af finansielle ydelser i stigende grad anvende kundens samlede værdi over hele kundeforholdet som en vigtig KPI i modsætning til kun at fokusere på antallet af nye kunder”, siger Ole Andersen.

Kombiner vækst med skalerbarhed og indsigter

Det strategiske fokus på kundeservice og fastholdelse af kunder har også praktiske konsekvenser for det tekniske setup, som udbydere af finansielle tjenester skal råde over for at kunne indfri deres ambitioner. Her vælger mange FinTechs at samarbejde med Salesforce på deres Financial Services Cloud.

Platformen giver adgang til skalerbarhed og tjenester, der gør det muligt for finansielle virksomheder at betjene kunderne uafhængig af tid, sted og hvilken enhed, de benytter sig af. Samtidig leverer Salesforce Financial Services Cloud også et omfattende økosystem og de nødvendige indsigter, der hjælper virksomheder med hurtigt og agilt at omdanne data til handlekraftig viden og nye løsninger.

”Salesforces cloud-baserede platform forbinder virksomheden og kunden ved at samle al kundedata og interaktion på ét sted, hvilket giver alle medarbejdere lige fra rådgivere til medarbejder i kundeservice adgang til de samme indsigter og oplysninger om kunden,” slutter Ole Andersen.

Tags: ,
MORE INFORMATION

Lær hvordan Saleforce kan hjælpe dig og dine kunder med at opbygge tillid og opnå langsigtet vækst i Salesforce Financial Services Cloud HER

Læs vores e-bog og find ud af, hvordan Financial Services Cloud kan hjælpe dig og din virksomhed:

# Forbind hele din organisation på tværs af forretningsområder, geografiske områder og kanaler.
# Udstyr alle fra bankfolk til finansielle rådgivere med digitale løsninger, der maksimerer deres produktivitet.
# Skab problemfri og intelligente oplevelser, som dine kunder vil elske. Se HER