Sponsoreret af Robinhus

Maiken Kierkegaard har udarbejdet fem gode råd til boligejere i Roskilde og Lejre-området, som overvejer at sælge boligen inden for det næste år eller to.

Skal du sælge bolig i 2021?

Der er forholdsvis få boliger til salg i øjeblikket og til gengæld masser af interesserede købere. Derfor opfordrer ejendomsmægler Maiken Kierkegaard fra RobinHus alle, som overvejer at sætte deres bolig til salg i 2021, til at udnytte et for tiden ekstremt godt sælgermarked.

Går boligsalget mon nu helt i stå? Sådan lød en af de mange store bekymringer, der skyllede hen over Danmark, efter at samfundet den 11. marts i år blev lukket ned på grund af coronakrisen.

Men når ejendomsmægler og køberrådgiver i RobinHus Maiken Kierkegaard syv måneder efter nedlukningen kigger tilbage på markedet for køb og salg af boliger, har corona-perioden faktisk vist sig at være særdeles god. Især sommermånederne var forrygende travle for Maiken Kierkegaard og hendes kolleger, og de positive takter er fortsat i efteråret. På den baggrund har hun en klar opfordring til alle i Roskilde og Lejre-området, som går med tanker om at sætte boligen til salg i det nye år:

Overvejer du at sælge din bolig inden for det næste år eller to, vil jeg klart opfordre til at gøre det nu. I øjeblikket er der få boliger til salg i forhold til den store efterspørgsel, vi oplever – der er simpelthen flere købere end boliger. Det betyder, at sælgermarkedet nu og i de kommende måneder er vanvittig godt,
Maiken Kierkegaard

Det usædvanligt gode sælgermarked udspringer af en krise, der har fået mange danskere til at tage deres liv og boligsituation op til revision. Folk er rykket fra by til land eller den modsatte vej. Store huse er byttet ud med små lejligheder eller vice versa. Og mange har fået øjnene op for nye måder at bo og indrette sig på – eksempelvis er andelen af danskere, som har fået lyst til at prøve at flytte i bofællesskab, steget markant.

Anbefalet: Overvejer du at sælge? Få en gratis salgsvurdering

”Mange danskere har kastet boldene op i luften det seneste halve år og blandt andet fået et nyt syn på, hvor de gerne vil bo. I Roskilde- og Lejre-området oplever vi blandt andet stor efterspørgsel på boliger fra københavnere, som ønsker at rykke ud af byen, men stadig bo tæt på hovedstaden. Corona-nedlukningsperioden og lange perioder med hjemmearbejde har været en øjenåbner for mange bymennesker, som er begyndt at savne en have at gå ud i og er trætte af sidde i en lejlighed fra morgen til aften,” siger Maiken Kierkegaard.

Sælger bedst kvalificeret til at vise bolig frem

Den største forskel på at sætte sin bolig til salg hos Maiken Kierkegaard eller én af hendes kolleger i RobinHus-kæden sammenlignet med de traditionelle ejendomsmæglerkæder er fremvisningerne af boligen. Et salg hos RobinHus foregår ved, at sælger selv viser sin bolig frem, mens alt det øvrige arbejde i forbindelse med salget varetages af mægleren.

At det er sælger selv, som står for fremvisningen, er en af de primære årsager til, at RobinHus opererer med et fast, lavt salær på 34.995 kroner inklusive moms uanset boligtype og størrelse. Samtidig er det Maiken Kierkegaards faste overbevisning, at fremvisningen med den model ligger i hænderne på den bedst kvalificerede.

Anbefalet: Find din lokale mægler i Roskilde og Lejre

”Når folk spørger mig, hvad man skal kunne for at vise sin bolig frem, plejer jeg at svare, at man skal bo der! Man skal ikke forsøge at være sælger, men derimod byde folk velkommen på samme måde, som man gør, når man har gæster. Boligens ejer er dén, der véd alle de vigtige ting om boligen og området, og dermed kan de potentielle købere få svar på alt lige fra boligens historie over tid og sted for morgensol til hvor naboens børns går i skole. Omvendt skal man nok ikke vælge RobinHus, hvis man ikke kan lide at få folk på besøg,” siger hun med et smil.

Folk, der er til boligfremvisning, spørger typisk ikke om boligjura eller byggeteknik. Hvis de gør, henviser sælger til mægleren, understreger Maiken Kierkegaard. Og det er også mægleren, som efter fremvisningen tager fat i den potentielle køber, fremsender dokumenter m.v.

Fordelen ved, at sælger selv viser boligen frem, er derudover at tilbyde den potentielle køber maksimal fleksibilitet i forhold til at finde et tidspunkt for besøget i det måske kommende hjem.

”Ejendomsmæglere er jo ikke robotter og har derfor langt fra altid mulighed for at vise en bolig frem lige på det tidspunkt, den potentielle køber gerne vil se den. Spørger man en traditionel mægler, om man må komme ud og se en bolig klokken 20 om aftenen eller en lørdag formiddag, kan det ofte ikke lade sig gøre. Når fremvisningen derimod skal forestås af den eller de personer, som allerede bor i huset, er der langt større sandsynlighed for, at der kan aftales besøg på det ønskede tidspunkt,” forklarer Maiken Kierkegaard.

Anbefalet: Overvejer du at sælge? Få en gratis salgsvurdering

Lav grundig research inden valg af mægler

Uanset, om man vælger en traditionel ejendomsmægler eller RobinHus, har folk, der sætter boligen til salg, ifølge Maiken Kierkegaard ét grundlæggende ønske, nemlig at få den solgt hurtigst muligt og til den bedst mulige pris.

Derfor opfordrer Maiken Kierkegaard alle, der overvejer at få et ”Til salg”-skilt ud foran boligen, til først at lave en grundig research på områdets mæglere.

”Når man vælger mægler, er det en god idé at se på statistikkerne på boligsiden.dk og på den rating, den enkelte mægler får på en 10-skala. Det er jo væsentligt at vide, hvor stort prisnedslag, mæglerne giver, hvor lang liggetiden er og om de tidligere kunder har været tilfredse,” understreger Maiken Kierkegaard.

Et andet vigtigt parameter for et succesfuldt salg er lokalkendskab. Selv er Maiken Kierkegaard født og opvokset i Roskilde, hvor hun bor sammen med sin mand og børn. Hun lægger ikke skjul på, at hun kender Roskilde og de nærliggende byer særdeles godt – og netop den store viden om lokalområdet betyder meget både for at kunne fastsætte den korrekte udbudspris på boligen og i forhandlingerne med de potentielle købere.

Anbefalet: Find din lokale mægler i Roskilde og Lejre

Tags: , , ,
Fem gode råd til dig, der overvejer at sælge din bolig i 2021
  1. Udnyt, at sælgermarkedet for tiden er ekstremt godt. I øjeblikket er der flere købere end boliger til salg og det øger muligheden for et hurtigt salg til den rigtige pris.
  2. Lav grundig research, inden du vælger ejendomsmægler. Vælg en mægler med stort lokalkendskab, og gå ind på boligsiden.dk og se på den rating, den enkelte mægler får, og se på mæglernes prisnedslag og liggetid.
  3. Vælg en mægler, som kigger på helheden og bruger tid og kræfter på at identificere den potentielle køber samt arbejder individuelt med boligen, inden der tages billeder – frem for en mægler, som hurtigst muligt skal have endnu en bolig i udstillingsvinduet.
  4. Undersøg salæret. Der er kæmpestor forskel på, hvilken pris man ender med at betale i salær for at sælge bolig. Hos RobinHus er der er fast, lavt salær på 34.995 kr. inkl. moms uanset boligtype og størrelse.
  5. Overvej at vælge en mægler, hvor du selv får lov til at vise din bolig frem. Ingen kender din bolig, dens historie og lokalområdet lige så godt, som du selv gør.

Kilde: Ejendomsmægler og køberrådgiver Maiken Kierkegaard, RobinHus

Klik her og få en gratis salgsvurdering