Sørg for at sikre dig lønmæssigt

Selvom man er leder, så kan man uanset hvordan man vender og drejer det fra tid til anden være uheldig at miste sit arbejde. Særligt hvis man arbejder i en virksomhed, hvis indtjening er afhængig af ydre faktorer såsom kunders interesse for produktet, op- og nedjusteringer i produktionen og lignende. Selvom du er leder af en virksomhed eller har startet dit eget firma, kan du derfor godt komme til at få brug for at være medlem af en a kasse og tegne en god lønsikring. Læs mere om fordelene her i artiklen.

A kasse for ledere

Hvis uheldet er ude for dig som leder, og du ikke er medlem af en akasse, er der ikke så meget at gøre, medmindre du går fra med en god fratrædelsesaftale. Hvis du f.eks. bliver afskediget, fordi der ikke længere er brug for din ekspertise i afdelingen, kan det være svært at finde et arbejde med det samme, hvis det samme er gældende for lignende virksomheder i området. Handler det f.eks. om, at du har en særlig ekspertise inden for nogle bestemte produkter, og markedet generelt er faldet, kan det være svært lige med det samme at tiltræde en lignende stilling.

I en god akasse, kan du få dækket noget af din løn. Op mod 19.322 kr. kan du f.eks. få, hvis du er medlem af ledernes akasse, som kunne være et godt bud til dig. Der findes også mange andre akasser og afhængig af hvor du arbejder, kan det være forskellige akasser, der giver mening for dig. Der er f.eks. forskel på, hvilken branche du arbejder i. Forskellige akasser kan yde forskellig vejledning, hvis du er ledig.

Lønsikring

Der kan være mange penge at hente, hvis du samtidigt med at du er i en akasse tegner en lønsikring. Lønsikring går ud på, at hvis uheldet er ude, bliver dine dagpenge suppleret, så du får op mod 90 % udbetalt af den løn, du havde inden du blev afskediget. Lønsikring kan derfor udgøre mange penge specielt for dig som leder, da den maksimale dagpengesats er de 19.322 kr., som man eksempelvis kunne få ved ledernes a kasse.

Du kan derfor gå meget ned i løn, hvis du alene er ved en akasse uden at tegne en lønsikring. Som bonus information dækker lønsikringen også, hvis du bliver syg og modtager sygedagpenge. Her vil den således supplere din sygedagpenge, ligesom den supplerer dine dagpenge ved afskedigelse. Husk blot at læs op på, hvad kravene er for at kunne modtage lønsikring.